Váralja Község Önkormányzati Képviselő-testülete 6/2019 (IV.30.) önkormányzati rendelete

a közterülethasználatról szóló 12/2013. (IX.2.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 05. 01- 2019. 04. 30

Váralja Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011 évi CLXXXIX. törvény 13.§ 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 8/2015 (IV.30.) önkormányzati rendelet 1. melléklet a) pontjában biztosított véleményezési jogkörben eljáró Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.§ Váralja Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közterülethasználatról szóló 12/2013. (IX.2.) számú rendelete 10.§-a, a következő (7) és (8) bekezdéssel egészül ki:


„(7) Az ingatlanok melletti közterületen telepített növényzet (fa, virág, élősövény, stb.) gondozásáról az ingatlan tulajdonosa gondoskodik. Az ingatlan tulajdonosának kötelessége a növényzet oly módon történő gondozása, hogy a járdán és az úttesten az elektromos vezeték biztonsági övezethatárát az élőnövényzet ne sértse (faágak, élősövények, bokrok metszése, stb.).

(8) Az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlan mellett húzódó járda, a csapadékvíz elvezetésére szolgáló árok, vagy ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő terület, valamint a vízárokhoz tartozó műtárgyak tisztántartásáról, gyommentesítéséről gondoskodni.”


2.§ A Rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


Váralja, 2019. április 29.



Sziebert Éva                                                   Dr. Puskásné Dr. Szeghy Petra
polgármester                                                                          jegyző



Jelen rendelet kihirdetve:


Váralja, 2019. április 29.



Dr. Puskásné Dr. Szeghy Petra
                  jegyző