Pörböly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016.(XI.30.) önkormányzati rendelete

a magánszemélyek kommunális adójának bevezetéséről szóló 8/1999.(XII.1.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2017. 01. 01- 2017. 01. 01

Pörböly Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (1) bekezdés h) pontjában valamint a  helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (1) bekezdés a) és  h) pontjában biztosított feladatkörében eljárva a magánszemélyek kommunális adójának bevezetéséről szóló 8/1999.(XII.1.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el.


1. §



A  magánszemélyek kommunális adójának bevezetéséről szóló 8/1999.(XII.1.)  önkormányzati rendelet 10. § -a a következő 5/ bekezdéssel egészül ki:

„/5/ Mentes az adófizetési kötelezettség alól  az a helyi polgárőr, aki a tárgyévet megelőző egy év időtartamában aktív polgárőri tevékenységét igazolja. A polgárőr parancsnok által kiadott igazolás az  Őcsényi Közös Önkormányzati Hivatal Pörbölyi Kirendeltségéhez  január 31. napjáig  nyújtható be. A mentesség a kérelem beadása évének első napjától biztosított. 
A mentesség az érintett polgárőr útján megilleti azt a szülőt, házas- vagy élettárasat is, akivel a polgárőr közös háztartásban él, feltéve, ha a polgárőr nem rendelkezik e rendelet 7. §-ában meghatározott adótárggyal.  A mentességet egy adó tárgyra vonatkozóan lehet igénybe venni.” 



2. §



Ez a rendelet 2017. január 1-jén lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.




Pörböly, 2016. november 29.

                                       




                                                      Sipos Lajos                                         dr. Herczig Hajnalka

                                                      polgármester                                                 jegyző