Pörböly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2018.(VI.7.) önkormányzati rendelete

a téli rezsicsökkentés támogatásának helyi szabályairól

Hatályos: 2018. 06. 08- 2018. 09. 29

Pörböly Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 8 a pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§ A Képviselő-testület ellenszolgáltatás nélkül a helyi népesség-nyilvántartásban egyedi házszámmal nyilvántartásba vett lakott ingatlanonként, a téli fogyasztási időszakban bekövetkező fogyasztásnövekedésre tekintettel egyszeri pénzbeli rezsitámogatást biztosít.



2.§ A rezsitámogatás kizárólagos forrása a Pörböly Község Önkormányzatának, a kiépített gázhálózattal nem rendelkező települések esetében a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről szóló 1210/2018. (IV.6.) Korm. határozatban megállapított és a Belügyminisztérium által folyósított 2.700.000,- Ft kiegészítő támogatás.



3.§ (1) A rezsitámogatás mértéke 12.000.-Ft/lakott ingatlan, jövedelmi viszonyokra tekintet nélkül.


(2) A rezsitámogatás lakott ingatlanonként egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.


(3) A rezsitámogatás feltétele, hogy a lakos bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen 2018. február 1-én a támogatással érintett pörbölyi ingatlanban.



4.§ (1) A képviselő-testület a pénzbeli rezsitámogatás megállapításával kapcsolatos hatáskört a polgármesterre ruházza át.


(2) A rezsitámogatás nyújtása hivatalból történik, a jogosultságról a helyi népesség- és a kommunális adó nyilvántartás alapján a polgármester határozattal dönt.


(3) A rezsitámogatás jogosultak részére történő megküldéséről 2018. augusztus 20. napjáig a polgármester gondoskodik.


(4) A támogatás átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja.



5.§ E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2018. szeptember 30. napján hatályát veszti.





Pörböly, 2018. június 5.


             



                                  Sipos Lajos                                                                     Balogh Györgyi

                                 polgármester                                                                            jegyző