Keszőhidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

a Regölyi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról

Hatályos: 2013. 10. 15

Keszőhidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

a Regölyi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról

2013.10.15.

Keszőhidegkút Község Önkormányzati Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet 1. § (1) bekezdésében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya a Regölyi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőkre terjed ki.

(2) E rendelet köztisztviselői juttatásokra és támogatásokra vonatkozó rendelkezéseit az ügykezelőre és ügykezelőnek nem minősülő munkavállalóra, valamint a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre is alkalmazni kell.

2. Köztisztviselői juttatások, támogatások

2. § (1) A köztisztviselő részére az önkormányzat lakásépítéshez, lakásvásárláshoz, lakás felújításhoz visszatérítendő pénzbeli támogatást nyújthat.

(2) A lakásépítéshez, lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatás legfeljebb 1 000 000 Ft kamatmentes támogatás lehet, maximum 60 hónap futamidőre.

(3) Lakás felújítási támogatást akkor kaphat a köztisztviselő, ha a lakásfelújítás egyben komfortfokozat-emeléssel is jár.

(4) A lakás felújítási támogatás legfeljebb 800 000 Ft kamatmentes támogatás lehet, maximum 36 hónap futamidőre.

3. § (1) A munkáltató a köztisztviselő részére, a munkaköri feladatai eredményesebb ellátása érdekében folytatott tanulmányok végzéséhez, továbbá állami nyelvvizsga bizonyítvány megszerzéséhez:

a) továbbképzési és

b) nyelvtanulási

támogatást biztosíthat.

(2) A támogatás összege a tandíj mértékének 100 %-a lehet.

4. § (1) A köztisztviselő eseti kérelmére a munkáltató illetményelőleg kifizetését engedélyezheti.

(2) Az illetményelőleg maximális mértéke 250 000 Ft.

(3) Az illetményelőleg visszafizetésének futamideje 6 hónap.

5. § A köztisztviselő részére az önkormányzat kulturális juttatásként 10 000 Ft értékben könyvvásárlási támogatást biztosíthat.

6. § (1) Az önkormányzat egészségügyi juttatásként a köztisztviselő részére foglalkozás-egészségügyi ellátást biztosít, valamint rendszeres szűrővizsgálatot szervez.

(2) A köztisztviselőt a képernyő előtti munkavégzéséhez – külön jogszabályban meghatározott körülmények fennállása esetén – éleslátást biztosító szemüveg készítésének díjához 2 évenként 50 000 Ft vissza nem térítendő hozzájárulás illeti meg.

(3) A munkáltató a köztisztviselő kérelmére, és rendkívüli egészségi állapotára tekintettel legfeljebb 20 000 Ft értékben gyógyszer támogatási vagy orvosi segédeszköz beszerzési támogatást nyújthat.

7. § (1) A köztisztviselőt a vele közös háztartásban élt közeli hozzátartozójának halála esetén 40 000 Ft temetési segély illeti meg.

(2) A köztisztviselő halála esetén a munkáltató az eltemettető részére temetési segély kifizetését engedélyezheti.

(3) A temetési segély összegének alsó határa 30 000 Ft, felső határa nem haladhatja meg az elhunyt köztisztviselő nettó havi illetményének összegét.

(4) Ha az önkormányzat az elhunyt köztisztviselőt „saját halott”-jának tekinti, és egészben a temetési költséget átvállalta, temetési segély nem fizethető.

8. § A cafetéria és egyéb juttatások részletes feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, visszatérítendő juttatások esetében a visszatérítés szabályait a jegyző – a polgármesterrel egyetértésben, a költségvetési rendelet figyelembe vételével – egységes közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

3. A köztisztviselői juttatások megállapításának, elszámolásának rendje

9. § (1) Az alanyi jogon járó köztisztviselői juttatásokat az ok felmerülésétől számított 10 napon belül ki kell fizetni.

(2) A munkáltató mérlegelési jogkörétől függő köztisztviselői juttatások megállapítása előtt a munkáltató köteles kikérni a közös önkormányzati hivatal kirendeltségénél foglalkoztatott köztisztviselő esetében a kirendeltség helye szerinti önkormányzati képviselő-testület véleményét.

(3) A juttatások mértékének, feltételeinek, elbírálásának, elszámolásának e rendeletben nem szabályozott rendjét a munkáltató az egységes közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

5. A juttatások fedezete

10. § E rendeletben meghatározott juttatások fedezetét a közös önkormányzati hivatalt fenntartó önkormányzatok képviselő-testületei évente, a kirendeltségek helye szerinti önkormányzat mindenkori éves költségvetésében határozzák meg.

(2) Az önkormányzati hozzájárulás mértékét településenként ezen rendelet 1-5. mellékletei tartalmazzák.

(2) Közösen foglalkozatott köztisztviselő esetében a juttatások a társulási megállapodásban rögzített mértékben kerülnek önkormányzatonként elszámolásra.

6. Záró rendelkezések

11. § Ez a rendelet 2013. október 15. napján lép hatályba.

12. § E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépésének napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

Keszőhidegkút Község Önkormányzatának
a 9/2013. (IX. 26.) rendeletében meghatározott juttatásokra és támogatásokra 2013. évben kifizethető keret megállapításáról
Juttatásokra, támogatásokra kifizethető keret:
Juttatások megnevezése: éves keretösszeg Ft-ban

1. Lakásépítési támogatás 0.-Ft

2. Lakásvásárlási támogatás 0.-Ft

3. Lakás felújítási támogatás 0.-Ft

4. Továbbképzési támogatás 0.-Ft

5. Nyelvtanulási támogatás 0.-Ft

6. Kulturális juttatás 0.-Ft

7. Munkavédelmi (éleslátást biztosító) szemüveg

8. Gyógyszertámogatás 0.-Ft

9. Temetési segély 0.-Ft

10. Illetményelőleg 0.-Ft

Juttatási és támogatási keret mindösszesen: 0,-
Juttatási és támogatási keret illetményelőleg nélkül (előirányzat) 0,-