Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2014. (XI. 24.) önkormányzati rendelete

Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2014.(XI.24.) önkormányzati rendelete az Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2013.(IV.18.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hatályos: 2014. 11. 24- 2014. 11. 24



Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

21/2014 (XI.24.) önkormányzati rendelete

az Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2013. (IV. 18.) önkormányzati rendelet

módosításáról


Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Az Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2013. (IV. 18.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 17. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A meghívót és a testületi ülés anyagát képező előterjesztéseket a testületi ülést megelőző hét pénteki napján, lehetőség szerint 13.00 óráig a képviselők részére el kell küldeni.”


2. § Az SZMSZ 18. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„18. § (1) A meghívó tartalmazza:

a) az ülés időpontját és helyét,

b) a napirendi pontok felsorolását, az előterjesztő nevét, beosztását,

c) a kiadásának időpontját és a polgármester aláírását.

(2) A meghívóban szereplő tárgysorozat sorrendjére a polgármester tesz javaslatot.

(3) A képviselő-testületi ülés időpontját, helyét, a napirendi pontok részletes felsorolását a képviselők meghívójának kiküldésével egy időben az Önkormányzat honlapján és hirdetőtábláin is közzé kell tenni.

(4) A bizottsági meghívóra az (1) bekezdésben foglaltak irányadók azzal, hogy azt a bizottság elnöke írja alá. A bizottsági ülés tárgysorozatára az elnök tesz javaslatot.”


3. § Az SZMSZ 19. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6) A bizottsági ülés anyaga a testületi anyagnak a bizottsági ülésen megtárgyalandó része és a csak a bizottság hatáskörébe tartozó anyag összessége. Az állandó bizottság külső tagja csak a bizottsága anyagát kapja meg.”


4. § Az SZMSZ 38. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról a polgármester vagy a jegyző tájékoztatja a képviselő-testületet.”


5. § Az SZMSZ 43. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„43. § Az elfogadott önkormányzati rendeletet legkésőbb az elfogadását követő első év elteltével felül kell vizsgálni. Amennyiben a rendelet alkalmazása nehézségeket okoz, vagy a rendelet a kívánt hatást nem éri el, a jegyző javasolhatja annak módosítását vagy hatályon kívül helyezését.”


6. § Az SZMSZ 47. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A képviselő-testület nyílt üléséről készült jegyzőkönyv eredeti irattári példányát a jegyző őrzi.”

7. § Az SZMSZ 58. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„58. § (1) A Közös Önkormányzati Hivatal a tárgyhót követő 20-ig elkészíti a Nemzetiségi Önkormányzat időszaki pénzforgalmi jelentését (PM info), negyedévet követő hó 25-ig a mérlegjelentését.

(2) A Közös Önkormányzati Hivatal elkészíti a Nemzetiségi Önkormányzat

(a) gazdálkodásának első félévi helyzetéről szóló tájékoztatót szeptember 10-ig,

(b) zárszámadását a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő tartalommal a képviselő-testület elé történő benyújtást megelőző két munkanapon belül, de legkésőbb április 25-ig, és azt az elnök részére átadja,

 (c) elemi költségvetési beszámolóját, amit az elnök jóváhagy.

(3) A nemzetiségi önkormányzat költségvetését, költségvetési beszámolóját, időszaki információs jelentését és költségvetési mérlegjelentését az illetékes minisztérium által kötelezően elrendelt nyomtatványok kitöltésével a Pénzügyi vezető küldi meg a Kincstár felé.”


8. § Az SZMSZ

a) 15. § (3) bekezdésében a „2. függelékében” szövegrész helyébe a „3. függelékében”,

b) 16. § (1) bekezdésében a „szerdája” szövegrész helyébe a „pénteki napja”

szöveg lép.


9. § (1) Hatályát veszti az SZMSZ 28. § (4) bekezdése, 31. § (1) bekezdése, 45. § (1) bekezdésében a „három példányban” szövegrész, az 52. § (2) bekezdése, 54. § (6) bekezdésének a) pontja, 55. § (1) bekezdésének a) pontja, 57. § (3) bekezdésében az „Önkormányzati és térségi erőforrások csoportjának” szövegrész, a 60. § (1) bekezdés e) pontja, 62. § (2) bekezdése, 62. § (3) bekezdés a) pontja, 66. § (1) bekezdése, valamint 70. §-a.


10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.