Csörötnek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2017. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 09. 01- 2023. 09. 01

Csörötnek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2017. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.09.01.

Csörötnek Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2017. (II. 16.) önkormányzati rendelet 22. §-a a következő (1a) és (1b) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás feladatkörébe tartozó önkormányzati feladatok és közszolgáltatások:

a) a házi segítségnyújtás, a családsegítés szociális alapszolgáltatások biztosítása, továbbá a jelzőrendszeres házi segítségnyújtáshoz, a közösségi pszichiátriai ellátáshoz és a támogató szolgáltatáshoz való hozzáférés biztosítása,

b) a gyermekjóléti szolgáltatás,

c) a belső ellenőrzés,

d) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás.

A Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás a területfejlesztéssel, az egészségügyi ellátásokkal, a közművelődéssel, a helyi környezet- és természetvédelemmel, a helyi közfoglalkoztatással, a turizmussal kapcsolatos önkormányzati feladatok esetében koordináló és támogató tevékenységeket végez.

(1b) A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás feladatai: települési hulladékok kezelése; köztisztasági tevékenység; önkormányzatok valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai; települési hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása; egyéb nem veszélyes hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása; talaj és talajvíz szennyeződésmentesítése; telephely szennyeződésmentesítései tevékenységek; szektorhoz nem köthető komplex regionális gazdaságfejlesztési projektek támogatása; komplex, regionális hulladékgazdálkodási rendszer létrehozása; a térség hulladékgazdálkodási tevékenységének javítását előmozdító együttműködése; a települések hulladék gyűjtésének hasznosításának és ártalmatlanításának javítása, kölcsönös érdekeltségen alapuló koordinálása; a települések hulladékgazdálkodásának javítása érdekében a szükséges tanulmányok elkészíttetése; pályázatok elkészítése és benyújtása; a projekt menedzselése az önkormányzatok oldaláról, ennek megfelelően a lebonyolításban való részvétel; a társult települések területén lévő bezárt önkormányzati tulajdonú hulladéklerakók rekultivációja.”

(2) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2017. (II. 16.) önkormányzati rendelet 22. § (2) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az Önkormányzat az Mötv. 41. § (6) bekezdés alapján kötött szerződéses jogviszony keretében gondoskodik]

„e) az iskola-egészségügyi ellátásról,”

(3) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2017. (II. 16.) önkormányzati rendelet 22. § (2) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:

[Az Önkormányzat az Mötv. 41. § (6) bekezdés alapján kötött szerződéses jogviszony keretében gondoskodik]

„f) a közművelődési feladatok ellátásáról.”

2. § Hatályát veszti az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2017. (II. 16.) önkormányzati rendelet

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.