Hegyhátszentjakab Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2021 (II.25.) Önkormányzati Rendelete

A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 2/2015. (II. 26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2021. 02. 26- 2021. 02. 26

Hegyhátszentjakab Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikke (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva a szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról a katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII törvény 46.§.(4) bekezdése alapján a képviselő-testület feladat és hatáskörében eljárva, Hegyhátszentjakab Község Polgármestere a következőket rendeli el:



  1. §


A szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet 7. § Tanévkezdési támogatás (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(3) Tanévkezdési támogatás akkor állapítható meg, ha a személy, család esetében az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 600%-át. 



  1. §


A szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet 8. § Temetési támogatás (1) (3) és (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(1) A polgármester rendkívüli települési támogatásban részesítheti az elhunyt hegyhátszentjakabi lakóhellyel rendelkező  hozzátartozóját, vagy a temetésről gondoskodó más személyt, aki az elhunyt személy temetéséről gondoskodott, de arra nem volt köteles, illetve a tartásra köteles hozzátartozót, ha a temetési költségek viselése a saját, illetve a családja létfenntartását veszélyezteti. A létfenntartása akkor veszélyeztetett, ha a személy, család esetében az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 600%-át. 


(3) A helyben szokásos legolcsóbb temetés összege 400.000 Ft.


(4) A (1) bekezdésben szabályozottak szerint megállapított rendkívüli települési támogatás összege a (3) bekezdésben meghatározott összeg 10%-a, 40.000 Ft.



  1. §


A szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet 9. § Újszülött támogatás  (3) és (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(3) A támogatás mértéke újszülött gyermekenként 50.000 Ft, mely támogatást egy összegben kell kifizetni.


(4) A támogatás iránti kérelmet az újszülött gyermek születését követő hat hónapon belül lehet benyújtani, a kérelemhez csatolni kell az újszülött születési anyakönyvi kivonatának  másolatát. Támogatásra jogosult, akinek a családjában az 1 főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 600 %-át.




  1. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.



Hegyhátszentjakab, 2021. február 22.




                   Kránicz Ferenc                                                               Tóth Jenő

                    polgármester                                                                   jegyző


Kihirdetési záradék:


A rendelet 2021. február 25-én   kihirdetésre került.



                                                                                                          Tóth Jenő

                                                                                                            jegyző