Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016.(VIII.30.) önkormányzati rendelete

Az egészségügyi alapellátások körzeteinek meghatározásáról

Hatályos: 2016. 08. 31

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában megállapított feladatkörében eljárva – az alapellátásért felelős országos módszertani intézet véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:

1. §


(1) A területi ellátási kötelezettség körében Nádasd Községi Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi, fogorvosi és védőnői körzeteket alakít ki.

(2) Az Önkormányzat kettő felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi körzetben gondoskodik a háziorvosi ellátásról, valamint a iskolaorvosi alapellátásról, melynek székhelye Nádasd.


(3) A (2) bekezdés szerinti felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi körzetek az I. és II. számú körzetek, melynek területi leírását az e rendelet 1. melléklete tartalmazza.


2. §


(1) Az Önkormányzat egy fogorvosi körzetben gondoskodik a felnőtt és gyermekfogászat, valamint az iskolafogászati alapellátásról, melynek székhelye Nádasd.


(2) Az (1) bekezdés szerinti fogorvosi körzet az I. számú fogorvosi körzet, melynek területi leírását az e rendelet 2. melléklete tartalmazza.


3. §


(1) Az Önkormányzat kettő védőnői körzetben gondoskodik a védőnői ellátásról, melynek székhelye Nádasd.


(2) Az (1) bekezdés szerinti védőnői körzetek az I. és II. számú körzetek, melynek területi leírását az e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

4. §


Az Önkormányzat a háziorvosi, házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást a Körmend és Kistérsége Önkormányzati Társulás útján, a fogászati ügyeleti ellátást pedig Szombathely, Wesselényi M. u. 4. szám alatt látja el.


5. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) Hatályát veszti az Önkormányzat háziorvosi körzeteiről szóló 7/2003.(V.07.) önkormányzati rendelete.

Nádasd, 2016. augusztus 29.





Karvalits J. Zoltán                                                          dr. Baranyai Mária

                 Polgármester                                                         jegyzői feladatokkal megbízott

      aljegyző





A rendelet kihirdetve:


Nádasd, 2016. augusztus 30.

      dr. Baranyai Mária

jegyzői feladatokkal megbízott aljegyző