Rum Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009. (XI.18.) önkormányzati rendelete

a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról

Hatályos: 2010. 01. 01- 2015. 10. 27

Rum Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény (a továbbiakban Ktd.) 21/A. § (2) bekezdésében, valamint 26.§ (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:


A rendelet hatálya


1.§


(1) A rendelet hatálya Rum község közcsatornával ellátott közigazgatási területére terjed ki.


(2) Talajterhelési díjat köteles fizetni az a kibocsátó, (Ktd. 2.§ a) pontja) aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá, és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés alapján szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz. 

Adatszolgáltatás, bevallás és befizetés szabályai


2.§


(1) A Vas Megyei Víz- és Csatornamű ZRt. (a továbbiakban: szolgáltató) minden év január 31-ig adatot szolgáltat az önkormányzati adóhatóságnak (a továbbiakban: adóhatóság) azokról a szennyvízkibocsátókról (a továbbiakban: kibocsátó), akik a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem kötöttek rá és helyi vízgazdálkodási hatósági engedélyezés alapján szennyvízelhelyezést alkalmaznak.


(2) Az (1) bekezdés szerinti adatszolgáltatás tartalmazza


  1. a kibocsátó nevét,
  2. a kibocsátó lakcímét (telephelyét),
  3. a tárgyévet megelőző évben szolgáltatott víz mennyiségét, csökkentve a külön jogszabály szerinti locsolási célú felhasználásra figyelembe vett víz mennyiségével.


(3) Az adóhatóság  a kibocsátót e rendelet 1. számú függeléke szerinti bevallási nyomtatvány kiküldésével figyelmezteti bevallási és befizetési kötelezettségére.


(4) A kibocsátó bevallási kötelezettségét a részére kiküldött bevallási nyomtatvány kitöltésével és a hatóság részére történő megküldésével a tárgyévet követő év március 31-ig köteles teljesíteni.


(5) A kibocsátó a bevallás alapján kiszámított talajterhelési díjat a bevallással egyidejűleg, a (4) bekezdésben megjelölt határidőig köteles az önkormányzat  talajterhelési díj beszedési számlájára megfizetni. 

Záró rendelkezések


3. §



Ez a rendelet 2010. január 1-én lép hatályba.