Rum Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2016. (XII.1.) önkormányzati rendelete

Rum Község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról, valamint Helyi Építési Szabályzatáról szóló 4/2005. (VI. 16.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 12. 03- 2016. 12. 03

Rum Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2016. (XII.1.) önkormányzati rendelete

Rum Község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról, valamint Helyi Építési Szabályzatáról szóló 4/2005. (VI. 16.) önkormányzati rendeletének módosításáról1

2016.12.03.

Rum Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13. § (1) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Rum község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról, valamint Helyi Építési Szabályzatáról szóló 4/2005. (VI. 16.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: R.) 10. § (9) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(9) Lakókocsi, és sátor csak az OTÉK 43. §-ban meghatározott mértékig az Lf jelű falusias építési övezetekben, már beépített lakótelken állítható fel. Lakóterületen szálláshely szolgáltatásként négynél több lakókocsit vagy sátorhelyet csak hátsó kertben lehet elhelyezni, és annak területén a szomszédos telkek irányában 3 m széles zöldsáv (bokorsor) telepítésével kell védeni. A lakókocsi vagy sátorverőhely által az OTÉK előírásai szerint számított – elfoglalt terület – burkolt felületnek számít.”

2. § Az R. 11. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A kertvárosias lakóterületen kivételesen elhelyezhető:
1. a helyi lakosság közbiztonságát szolgáló építmény
2. sportépítmény
3. a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású kézműipari és egyéb gazdasági építmény.

3. § Az R. 12. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az Lke lakóterületre vonatkozó övezeti előírásokat a 7. melléklet tartalmazza.”

4. § Az R. 14. § (4) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az Lf lakóterületekre vonatkozó övezeti előírást a 8. melléklet tartalmazza.”

5. § Az R. 15. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Vt jelű településközpont vegyes területen kivételesen elhelyezhetők:
1. nem zavaró hatású egyéb gazdasági építmény
2. termelő kertészeti építmény.”

6. § Az R. 16. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A településközpont vegyes területre vonatkozó övezeti előírásokat a 9. melléklet tartalmazza.”

7. § (1) Az R. 18. § (1) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A kereskedelmi, szolgáltató terület elsősorban nem jelentős zavaró hatású
a) a lakossági igényeket kielégítő szolgáltató, és kisipari termelő tevékenység,
b) az átmenő forgalmat szolgáló kereskedelmi és szolgáltató tevékenység,
c) valamint egyéb termelő, szolgáltató célú gazdasági tevékenység építményeinek elhelyezésére szolgál.”
(2) Az R. 18. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A kereskedelmi, szolgáltató területen kivételesen elhelyezhető:
1. egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület,
2. egyéb közösségi szórakoztató épület”
(3) Az R. 18. § (4) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) A Gksz jelű kereskedelmi, szolgáltató területre vonatkozó övezeti előírásokat a 10. melléklet tartalmazza.”

8. § Az R. 19. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az ipari gazdasági terület övezeteiben megengedett alakítható legkisebb telekterület-méretet, beépítési módot, a megengedett beépítettség mértékét, megengedett maximális építménymagasságot a 11. melléklet tartalmazza.”

9. § (1) Az R. 21. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Hétvégi házas területen kivételesen elhelyezhetők a terület használóinak, lakóinak ellátását szolgáló kereskedelmi és vendéglátó építmények.”
(2) Az R. 21. § (4) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) A hétvégi házas terület övezeteiben megengedett alakítható legkisebb telekterület-méretet, alkalmazható beépítési módot, a megengedett beépítettség mértékét, a megengedett maximális építmény-, illetve homlokzatmagasságot a 12. melléklet tartalmazza.”

10. § (1) Az R. 22. § (4) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A K-K különleges kastély területen önálló épületben, vagy vegyes rendeltetésű épületben az alábbi rendeltetésű egységek helyezhetők el:
a) oktatási központ
b) egészségügyi épület
c) szociális épület
d) kulturális épület
e) igazgatási épület
f) szálláshely szolgáltató épület
g) lakóépület
h) sportépítmény.”
(2) Az R. 22. § (5) bekezdésnek helyébe a következő rendelkezés lép:
„(5) A K-K különleges kastély területen kivételesen elhelyezhetők:
1.nem zavaró hatású egyéb gazdasági építmény,
2.termelő kertészeti építmény.”

11. § (1) Az R. 23. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az építmények elhelyezését megelőzően régészeti kutatás szükséges.”
(2) Az R. 23. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A K-K jelű különleges kastély terület egyedi és részletes előírásait a 13. melléklet tartalmazza.”

12. § Az R. 25. § (4) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az egyes övezetekben csak annak rendeltetési célját szolgáló építmények helyezhetők el.”

13. § Az R. 26. § (1) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A közlekedési és közmű területek kategorizálását, a biztosítandó építési területek szélességét a 14. melléklet tartalmazza.”

14. § Az R. 27. § helyébe a következő rendelkezés lép:

„27. §

Általános előírások
(1) A közüzemi közműhálózatokat és közműlétesítményeket elsősorban közterületen, magánterületen vagy közmű üzemeltető telkén belül kell elhelyezni. Ettől eltérő esetben és magánterületen szolgalmi jogi bejegyzéssel kell a helyet biztosítani.
(2) A védőtávolságon belül mindennemű tevékenység csak az illetékes üzemeltető hozzájárulása esetén lehetséges.
(3) Új közművezetékek létesítésekor és egyéb építési tevékenység (útépítés, építmény -épület, műtárgy- építés stb.) esetén a kivitelezés során a meglevő közművezetékek nyomvonalával, vagy közműlétesítmény telepítési helyével ütköző építéseknél a meglevő közművezetékek, vagy közműlétesítmények kiváltását, vagy szabványos keresztezését ágazati előírások, valamint az érintett közmű-üzemeltetők üzemeltetői hozzájárulása szerint kell kivitelezni.
(4) A meglévő közművek egyéb építési tevékenység miatt szükségessé váló kiváltásakor, szabványos keresztezés kiépítésekor annak -szükség esetén- egyidejű rekonstrukciójáról is gondoskodni kell. A kiváltandó feleslegessé vált közművet fel kell bontani, felhagyott vezeték nem maradhat a földben.
(5) Új útépítésnél, útrekonstrukciónál a tervezett közművek egyidejű kiépítéséről ill. a meglevő közművek szükséges egyidejű rekonstrukciójáról gondoskodni kell.
(6) A település beépítésre nem szánt területén, bel- és külterületen lakás céljául szolgáló, vagy kereskedelmi, vendéglátási célú, vagy szállásférőhelyet nyújtó, vagy gazdasági célú tevékenységre szolgáló új épület elhelyezése, ill. meglevő épület felsorolt célra történő funkció váltása csak akkor lehetséges, ha a 13-as bekezdésnek megfelelő egészséges ivóvízellátás és a villamosenergia ellátás, valamint a szennyvízelvezetés a 17-18., a felszíni vízrendezés a 19. bekezdésben a beépítésre nem szánt területre vonatkozóan rögzítetteknek megfelelően biztosítható.
(7) A közlekedés fejlesztést, a területfejlesztést a közmű ágazati fejlesztési tervekkel egyeztetni kell a célszerű közös kivitelezés érdekében.
(8) A közművezetékek telepítésénél (átépítéskor és új vezeték létesítésekor) a gazdaságos területhasználatra figyelmet kell fordítani. Utak alatt a közművek elrendezésénél mindig a távlati összes közmű elhelyezési lehetőségét kell figyelembe venni. A csak távlatban várható közmű számára is a legkedvezőbb nyomvonal fektetési helyet szabadon kell hagyni, nem szabad elépíteni.
(9) Közművezetékek, járulékos közműlétesítmények elhelyezésénél a községképi megjelenítésre, esztétikai követelmények betartására is figyelemmel kell lenni.
(10) Mindennemű építési tevékenységnél a meglevő és megmaradó közművezetékek vagy közműlétesítmények védelméről gondoskodni kell.
(11) A termikus energiaigények kielégítése az intenzívebb beépítésű ill. egyéb okokból védett körzetekben, a levegőtisztaság védelme érdekében, távlatban a vezetékes energiahordozóval való ellátás biztosítandó.
Vízellátás
(13) A vízvezetékek a védőtávolság igénye az MSZ 7487-es szabványban rögzített előírás szerint biztosítandó.
(14) A beépítésre nem szánt bel- és a külterületen lakás céljául szolgáló, vagy kereskedelmi, vendéglátási célú, vagy szállásférőhelyet nyújtó új épület elhelyezése, ill. meglévő épület felsorolt célra történő funkció váltása csak akkor lehetséges, ha az egészséges ivóvízellátás biztosítható.
(15) A vízbázisokra, vízmű kutakra és egyéb forrásokra, kutakra megállapított hidrogeológiai védőidomot az ágazati előírásoknak megfelelően biztosítani kell. Az új –a 123/1997. (VII.18.)-i Kormányrendelet alapján készített, öt és ötvenéves elérési idő alapján számított- hidrogeológiai védőterület lehatárolási javaslatának jóváhagyását követően a szabályozási tervbe pontosítva, kötelező elemként kell átvezetni.
Vízelvezetés
(16) A szennyvizekkel a környezetet szennyezni nem szabad, ezért:
a. A talaj, a talajvíz és a rétegvizek védelme érdekében a szennyvizek szikkasztása a település teljes közigazgatási területén tilos.
b. A nyílt árkokra, patakra, egyéb időszakos, vagy állandó vízfolyásba való szennyvízrákötéseket, valamint a felhagyott kutakba történő szennyvíz bevezetéseket meg kell szüntetni.
c. A település beépítésre nem szánt területén és a külterületi lakott területén elhelyezhető építményben keletkező szennyvizeket ha:
ca) a napi keletkező szennyvíz mennyisége nem haladja meg a 5 m3-t, a közcsatorna hálózathoz csatlakozni 100 m-en belül nem tud, akkor engedélyezhető korszerű közműpótló berendezés alkalmazása. A térség közcsatorna hálózatának kiépítéséig, a szennyvizeket szigorúan -ellenőrzötten- zárt szennyvízgyűjtő medencébe kell összegyűjteni és szippantó kocsival a kijelölt szennyvíztisztítóba kell szállítani.
cb) a napi keletkező szennyvíz mennyisége meghaladja a 5 m3-t, a közcsatorna hálózathoz csatlakozni 200 m-en belül nem tud és megfelelő befogadó rendelkezésre áll, akkor a keletkező szennyvizek tisztítására engedélyezhető helyben létesítendő szennyvíztisztító kisberendezés alkalmazása. A kisberendezés és védőtávolsága építési korlátozást nem okozhat.
(17) Vállalkozási, gazdasági tevékenységű területről (lakótelkeken engedélyezett vállalkozások esetén is!) a kibocsátott szennyvíz szennyezettségének a közcsatornára való rákötési előírásoknak meg kell felelni, az ettől eltérő szennyezettségű vizet telken belül létesítendő szennyvízkezeléssel -a megengedett szennyezettség mértékéig- elő kell tisztítani.
(18) A csapadékvíz elvezetését beépítésre szánt területeken javasolt zárt csapadékvíz-elevezetésre átépíteni. Hosszabb távon nyílt árkos csapadékvíz elvezetési rendszer csak szilárd burkolat nélküli, illetve beépítésre nem szánt területen maradhat fenn. A csapadékvíz élőfolyásba történő bevezetése előtt hordalékfogó műtárgy elhelyezése kötelező. A csapadékvíz elvezetését biztosító rendszer szállítóképességét egész a végbefogadóig ellenőrizni kell minden nagyobb (fél ha-t meghaladó telekterületű) beruházás engedélyezése esetén.
Villamosenergia ellátás
(20) A középfeszültségű 20 kV-os oszlopokra fektetve épített villamoshálózatokról szóló előírásokat, az MSZ 151 sz. szabvány szerint rögzített biztonsági övezetét szabadon kell hagyni.
(21) Községesztétikai, területgazdálkodási, és tájvédelmi szempontból a Kossuth utcában csak földkábeles hálózat létesíthető, rekonstrukció már csak ilyen módon hajtható végre. A javasolt a község egyéb utcájában a meglévő légvezetékes hálózatának földkábeles hálózatra való átépítése és az új hálózat ilyen módon való kialakítása. Új hálózat kiépítésekor légkábel esetén is az utcai hálózatra való bekötés csak földkábellel készülhet.
(22) Új közvilágítási hálózat létesítésekor, meglévő közvilágítási hálózat rekonstrukciója során csak energiatakarékos lámpatestek helyezhetők el.
Földgázellátás
(23) A települést ellátó középnyomású vezetékek helyét és ágazati előírás szerinti biztonsági övezetét szabadon kell hagyni. A községen belüli gázelosztás jellemzően középnyomáson megoldott, új utcák szabályozási szélességét ennek megfelelően kell alakítani.
(24) Középnyomású földgázellátású területeken telkenként egyedi nyomásszabályozókat kell elhelyezni. A tervezett gáznyomás szabályozók az épületek utcai homlokzatára nem helyezhetőek el. A berendezés a telkek előkertjében, udvarán, vagy az épület alárendeltebb homlokzatára szerelhetőek.
Távközlés
(25) Községrendezési szempontból belterületen és külterületen védett építmény környezetében a távközlési hálózatot létesítésekor ill. rekonstrukciójakor földkábelbe ill. alépítménybe helyezve föld alatt vezetve kell építeni.”

15. § Az R. 29. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Gazdasági célú Eg jelű erdőterületek erdőművelés és vadgazdálkodás céljára és az ezeket szolgáló építmények elhelyezésére kijelölt területek.Ha a terület nagysága a 100.000 m2-t meghaladja, az övezetben
1.erdő fenntartás
2.vadgazdálkodás
3.védelem
4.szállítás
rendeltetési egységek helyezhetők el, legfeljebb a terület 0,5 %-ának beépítésével.”

16. § (1) Az R. 31. § (1) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Általános mezőgazdasági (árutermelő) övezetben Má:
a) Beépíthető telek területe:
lakóépület és vegyes rendeltetésű: min. 1 ha telekterület esetén
gazdasági épület: min. 3000 m2 telekterület esetén.
b) Beépítettség max 3 %, de gazdasági épület maximális alapterülete telkenként max. 500 m2, lakóépület és vegyes rendeltetésű épület alapterülete max. 200 m2 lehet.
c) Megengedett legnagyobb építmény magasság lakó és vegyes rendeltetésű épület esetén 4,5 m.
d) Beépítési mód szabadon álló, előkert min. 10,0 m.”
(2) Az R. 31. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Birtokközpont mezőgazdasági övezet Mb:
a) Mb-1 jelű övezet
aa) Beépíthető telek területe:
lakóépület és vegyes rendeltetésű esetén: min. 6000 m2
gazdasági épület: min. 1500 m2
ab) Beépítettség max. 15 %;
ac) Megengedett legnagyobb építmény magasság 6,0 m.
ad) Beépítési mód szabadon álló: előkert min. 10,0 m.
ae) Zöldfelületi arány: min 60 %.
af) Gazdasági és vegyes rendeltetésű építményt elhelyezni csak 10 m széles fásítással körülvéve szabad!
b) Mb-2 jelű övezet
ba) Beépíthető telek területe:
lakóépület és vegyes rendeltetésű esetén: min. 6000 m2
gazdasági épület: min. 1500 m2
bb) Beépítettség max. 15 %, de a lakóépület és vegyes rendeltetésű épület
alapterülete max. 250 m2 lehet.
bc) Megengedett legnagyobb építmény magasság 4,5 m.
bd) Beépítési mód szabadon álló: előkert min. 10,0 m.
be)Zöldfelületi arány: min 60 %.
bf) Építményt elhelyezni csak 10 m széles fásítással körülvéve szabad!”

17. § (1) Az R. 33. § (6) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Helyi természetvédelem alá vonandó:
1) Tuja plicata – többtörzsű óriás tuja a Béke utca 22. szám előtt.
2) A külterületen lévő az egykori Széchenyi kastély, a 87. sz. főút felöl lévő hegyi juhar (Acer pseudoplatanus) fasora.”
(2) Az R. 33. § (11) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(11) A nem természetes mederállapotú patakok, vízfolyások mederszélétől legalább 6,0 m szélességben vízvédelmi területsávot kell létesíteni a vízfolyások, vízfelületek védelmének érdekében.”

18. § Az R. 34. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„34. §

A vizek védelme
(1) Élővízfolyáshoz, tóhoz 100 m-nél közelebb új állattartó telep, komposztálótelep nem létesíthető. A terület szennyeződés érzékenységi besorolása a hatályos jogszabály szerint az érzékeny területek közé tartozik, így a területen vízfolyások, tavak, vízbázis védelme érdekében szennyezést okozó létesítmény elhelyezése tilos!
A levegő védelme
(2) A településen diffúz légszennyezést okozó tevékenység csak zárt térben, vagy a kiporzás megakadályozása esetén (pl.: a felület megfelelő anyagokkal való kezelése, nedvesen tartása, stb.) folytatható.
(3) A területen a lakosságot zavaró mértékű bűzt okozó új létesítmény nem helyezhető el.
Földvédelem
(4) Építés előkészítési munkák, tereprendezés során a munkálatokkal érintett területen meglévő termőföld megmentéséről, előzetes letermeléséről és zöldfelület építésben való felhasználásáról az építtetőknek gondoskodnia kell.

19. § Az R. 35. § (5) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A település értékeinek megőrzésének érdekében helyi egyedi védelmet élvez:
a) I. Világháborús emlékmű – Szabadság tér;
b) II. Világháborús emlékmű Béke utca 523 hrsz;
c) Arany János utca 24. Rumi Rajki István (csak az emléktábla);
d) Kőkeresztek: Szombathelyi utca 56.; Szombathelyi utca 26.; Zrínyi utca 02/10 hrsz; Rákóczi u. 50.; Petőfi utca 5., Béke u. 369 hrsz, Plébánia 233/1 hrsz;
e) Szűz Mária a kisdeddel Rákóczi u. 4.;
f) Arany János u. 19. Lourdesi barlang;
g) Rumy-család anyakereszt – temető 367/3 hrsz;
h) Arany János u. 43. Páduai Szt. Antal szobor;
i) Milleniumi park- Emlékkő a község fennállásáról;
j) Rumi Rajki István mellszob: iskola udvar 472/2 hrsz
k) Vasúti emlékhely 473 hrsz;
l) Volt fűtőház 474/12 hrsz.

20. § (1) Az R. 36. § (1) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A község az 1997. évi LXXVIII. tv. 29. §(4) bekezdése alapján az alábbi sajátos jogintézmény alkalmazását rendeli el:
a) településrendezési kötelezettség körébe tartozó beültetési kötelezettséget
b) elővásárlási jog.”
(2) Az R. 36. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A beültetési kötelezettség hatálya alá az alábbi telkek Szabályozási Terven meghatározott területei tartoznak:
a) 367/3 hrsz temető körül 10,0 m szélességben;
b) 369 hrsz gazdasági terület szabályozási terv szerint 15,0 m szélességben;
c) 0216/11 és 0216/9 hrsz telkekből kialakítandó gazdasági terület és lakóterület elválasztására 20,0 m szélességben;
d) 0216/8 hrsz gazdasági terület déli szélén 20 m szélességben;
e) 0216/8 hrsz gazdasági terület középső részén a védett épület körül 15 m szélességben;
f) 0216/12 hrsz gazdasági területen szabályozási terv szerint 20,0 m szélességben a jelölt külső telekhatár mentén;
g) 0218/15 hrsz; 0221 hrsz K-i határán 20,0 m szélességben
h) 485; 486; 487; 488; 489; 490; 491/1/2; 492; 493/2; 494; 495; 496; 497 hrsz telkek szabályozási terven jelölt gazdasági területhez jelölt részein 15,0 m szélességben, a lakóterület védelmére
i) 036/1 hrsz területen 15,0 m szélességben szabályozási terv szerint.
j) 0128/34 hrsz terület szabályozási terven jelölt sávjában.”
(3) Az R. 36. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A beültetési kötelezettség alá eső területen az alábbi minimális növényzetet kell biztosítani:
a) terület gyepesítését,
b) a telepítési sávban lakóterület esetében gyümölcs vagy más fafajokkal megvalósítandó növénytelepítéssel, gazdasági és különleges terület esetében vegyes faállományú fásítással, a jelölt terület legalább 80 %-án. A növényállományban invázív és allergizáló fajok nem telepíthetők. A védőfásítás több szintből álló (cserjeszint, lombkoronaszint), eltérő fényigényű (árnyéktűrő fafajok, fényigényes fafajok vegyesen) és több korosztályú (eltérő vágásérettségű) növényállományból kell álljon.”

21. § Az R. 38. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) E rendelet mellékletei :
1. melléklet A belterület határáról, valamint a belterületbe vonandó telkek
helyrajzi számáról
2. melléklet Beépítési mintalapok.
3. melléklet Rum község 10. Szabályozási Terv Belterület jóváhagyandó M =1 : 2000 027/02 munkaszámon, 10. Rajzszámon;
4. melléklet Rum község 11. Szabályozási Terv Rum-kastély jóváhagyandó
M =1 : 2500 027/02 munkaszámon, 11. Rajzszámon;
5. melléklet Rum község 12. Szabályozási Terv Külterület jóváhagyandó M =1 : 20 000 027/02 munkaszámon, 12. Rajzszámon.
6. melléklet Rum község 13. Szabályozási terv Szabadidő terület jóváhagyandó M =1 : 3 000 011/2011 munkaszámon, 12. Rajzszámon.
7. melléklet Az Lke lakóterületekre vonatkozó övezeti előírások
8. melléklet Az Lf lakóterületekre vonatkozó övezeti előírások
9. melléklet A településközpont vegyes területre vonatkozó övezeti előírások
10. melléklet A Gksz jelű kereskedelmi, szolgáltató területre vonatkozó övezeti
előírások
11. melléklet Az ipari gazdasági terület övezeteiben megengedett alakítható legkisebb telekterület méret, beépítési mód, a megengedett beépítés mértéke, megengedett maximális építménymagasság
12. melléklet A hétvégi házas terület övezeteiben megengedett alakítható legkisebb telekterület-méret, alkalmazható beépítési mód, a megengedett beépítettség mértéke, a megengedett maximális építmény-, illetve homlokzatmagasság
13. melléklet A K-K jelű különleges kastély terület egyedi és részletes előírásai
14. melléklet A közlekedési és közmű területek kategorizálása, a biztosítandó építési területek szélessége

22. § (1) Az R. az 1. melléklet szerinti 7. melléklettel egészül ki.

(2) Az R. a 2. melléklet szerinti 8. melléklettel egészül ki.

(3) Az R. a 3. melléklet szerinti 9. melléklettel egészül ki.

(4) Az R. a 4. melléklet szerinti 10. melléklettel egészül ki.

(5) Az R. az 5. melléklet szerinti 11. melléklettel egészül ki.

(6) Az R. az 6. melléklet szerinti 12. melléklettel egészül ki.

(7) Az R. az 7. melléklet szerinti 13. melléklettel egészül ki.

(8) Az R. az 8. melléklet szerinti 14. melléklettel egészül ki.

23. § Az R. 23. § (20) bekezdésében az „engedélyezhető” szövegrész helyébe a „valósulhat meg” szöveg lép.

24. § Hatályát vesztik az R:

a) 2. § (1) – (3) bekezdései,

b) 4. § (1) bekezdése,

c) 5. §-a,

d) 6. § (3) és (4) bekezdései,

e) 7. § (4)-(5) bekezdései,

f) 8. §-a,

h) 10. § (3), (5), (6) és (8) bekezdései,

i) 13. § (1) és (3) bekezdései,

j) 17. §-a,

k) 23. § (5) bekezdésének d. pontja, valamint a (8), (9) és (19) bekezdései,

l) 24. §-a,

n) 26. § (2), valamint az (5)-(6) bekezdései,

o) 28. § (1) bekezdése,

p) 29. § (1) bekezdése,

q) 30. § (3) bekezdése,

r) 32. § -a,

s) 33. § (2) bekezdésének a) pontja és a (9) bekezdése,

t) 35. § (1) – (4) bekezdései,

u) 37. § (3) bekezdése.

25. § (1) Ez a rendelet az elfogadását követő 3. napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) A rendeletet a képviselőtestület a 2016. november 30. napon megtartott ülésén fogadta el.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. december 4. napjával.