Rum Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2016. (V.26.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetekről

Hatályos: 2016. 05. 27

Rum Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a (2) bekezdésben biztosított véleményezési jogkörében eljáró alapellátásért felelős országos módszertani intézet véleményének kikérésével a következő önkormányzati rendeletet alkotja:

Háziorvosi, házi gyermekorvosi körzet

1. §


(1) Rum Község Önkormányzata közigazgatási területe egy felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi körzetet alkot. A körzet székhelye: 9766 Rum, Béke u. 9.

(2) A körzetben az ellátás kiterjed Rábatöttös és Zsennye községek közigazgatási területének felnőtt és gyermek lakosságára is.

Fogorvosi körzet

2. §


(1) A fogorvosi ellátás és az iskolafogászat vonatkozásában Rum község közigazgatási területe egy fogorvosi körzetet alkot. A körzet székhelye: 9766 Rum, Béke u. 9.

(2) A körzetben az ellátás kiterjed Rábatöttös, Zsennye, Meggyeskovácsi, Csempeszkopács, Kám, Egervölgy és Szemenye községek közigazgatási területének felnőtt és gyermek lakosságára is.

Védőnői Körzet

3. §


(1) Rum Község Önkormányzata közigazgatási területe egy védőnői körzetet alkot. A körzet székhelye: 9766 Rum, Béke u. 9/A.

(2) A körzetben az ellátás kiterjed Rábatöttös és Zsennye községek közigazgatási területére is.


Az alapellátáshoz kapcsolódó orvosi ügyeleti ellátás

4. §


(1) Az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást Rum Község Önkormányzata társulás formájában a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása útján biztosítja. Az ügyeleti ellátás székhelye: 9700 Szombathely, Szelestey László u. 8.

(2) Fogorvosi ügyeleti ellátás: Székhelye (rendelő): Szombathely, Wesselényi Miklós utca 2.

Iskola-egészségügyi ellátás

5. §


Az iskola-egészségügyi ellátás a Rum község közigazgatási területén iskolai oktatásban és óvodai nevelésben részesülő gyermekek részére a vegyes praxisú háziorvosi körzet és a védőnői körzet szolgáltatásából áll.

Záró rendelkezések

6. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendeletet a képviselőtestület a 2016. május 25. napon megtartott ülésén fogadta el.