Rum Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 31.) önkormányzati rendelete

az általános iskolában kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért tanulók jutalmazásáról

Hatályos: 2022. 06. 01

Rum Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 31.) önkormányzati rendelete

az általános iskolában kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért tanulók jutalmazásáról

2022.06.01.

Rum Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében megalkotott eredeti jogalkotó hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § A Képviselőtestület elismerésben részesíti a Rumi Rajki István Általános Iskolában, (továbbiakban: intézmény) kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért, rumi bejelentett lakóhellyel rendelkező tanulókat.

2. § (1) A polgármester önkormányzati tárgyjutalomban részesíti azt az intézménybe járó tanulót, aki 8 tanéven keresztül:

a) kitűnő tanulmányi eredményt ért el;

b) kitűnő tanulmányi eredményt ért el és példamutató magatartást tanúsított.

(2) A tárgyjutalom összege:

a) Az (1) bekezdés a) pontja esetén: 30.000 Ft.

b) Az (1) bekezdés b) pontja esetén: 40.000 Ft.

c) A tárgyjutalmat a polgármester, akadályoztatása esetén az alpolgármester, mindkettőjük távollétében a legidősebb önkormányzati képviselő adja át a tanévzáró ünnepélyen.

3. § (1) A jutalmazási javaslatot az intézményvezető írásban terjeszti be a polgármesterhez legkésőbb a tanévzáró ünnepséget megelőző 3. napig.

(2) A javaslatnak tartalmaznia kell a tanuló nevét, a tanévenként elért tanulmányi eredményeit, a magatartás érdemjegyeit, valamint a tanulmányi versenyek megnevezését, amelyeken részt vett és az ezeken elért eredményeit.

4. § A Rum Község Önkormányzata Képviselő-testületének10/2014. (X. 20.) önkormányzati rendeleteRum község Önkormányzata Képviselő-testületének SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című 10/2014. (X.20.) önkormányzati rendelet 3/A. § (1) bekezdése a következő i) ponttal egészül ki:

(A Képviselő-testület az alábbi feladat- és hatáskörök gyakorlásának jogát a polgármesterre ruházza:)

„i) A Rumi Rajki István Általános Iskolába járó, kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért, rumi bejelentett lakóhellyel rendelkező tanulók jutalmazása.”

5. § Hatályát veszti Rum Község Önkormányzata Képviselőtestületének az általános iskolában kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő tanulók jutalmazásáról szóló 12/2012. (V. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 6/1992. (XI. 25.) önkormányzati rendelete.

6. § Ez a rendelet 2022. június 1-jén lép hatályba.