Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete

az anyakönyvi szolgáltatások helyi szabályairól szóló 7/2011. (V.5.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 02. 01

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, valamint az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 42/A. § (4) bekezdésében meghatározott jogkörében eljárva az anyakönyvi szolgáltatások helyi szabályairól szóló 7/2011. (V.5.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 

1. § A Rendelet 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelékezés lép:

„(1) A házasságkötésen ingyenes alapszolgáltatás az anyakönyvezető hivatalos helyiségében hivatali időben történő közreműködése (jogszabályban rögzített hivatalos szöveg és eljárás, gépi zeneszolgáltatással) az e rendeletben foglaltak szerint.”

2. § A Rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az anyakönyvezető hivatalos helyiségében hivatali időn túl, illetve a hivatalos helységén kívül történő házasságkötésért a házasulók az e rendeletben meghatározott díjat kötelesek fizetni, kivéve, ha a hivatalos helyiségen kívüli házasságkötésre rendkívüli körülmény miatt kerül sor.”

3. § A Rendelet 4. § (1) bekezdésében a „Körjegyzőség” szövegrész helyébe a „Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész lép.

4. § A Rendelet 5. § (2) bekezdésében a „Körjegyzőség” szövegrész helyébe a „Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész lép.

5. § A Rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A szolgáltatási díjak nem tartalmazzák a teremdíszítés és a pezsgő költségét. Ezekről az igénylőnek kell gondoskodni.”

6. § A Rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az anyakönyvezetőt házasságkötéseknél való közreműködéséért eseményenként bruttó 15.000.- forint összegű díjazás illeti meg.”

7. § A Rendelet 1. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.

8. § Ez a rendelet 2014. január 1. napján lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.