Vasszécseny Község Képviselő-testületének 7/2014 (VI.2.) önkormányzati rendelete

Vasszécseny Község Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2011. (V.5.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2014. 06. 03- 2014. 06. 03

Vasszécseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Vasszécseny Község Képviselő-testületének az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2011. (V.5.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) 10. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A polgármester - az át nem ruházható hatáskörök kivételével – döntést hozhat valamennyi olyan ügyben, amelyben a képviselő-testület – határozatképtelenség vagy elfogadott határozat hiánya miatt – két egymást követő alkalommal ugyanazon ügyben nem hozott döntést, valamint két ülés között a képviselő-testület hatáskörébe tartozó halaszthatatlan önkormányzati ügyben. Mindkét esetben a polgármester utólag tájékoztatni köteles a képviselő-testületet.”

2. § A Rendelet 16/A. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„A képviselő-testület tagjait a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben (továbbiakban: Mötv.) és a Szervezeti és Működési Szabályzatban rögzített jogok és kötelezettségek illetik meg, illetőleg terhelik.”

3. § A Rendelet 16/A. § (3) és (4) bekezdéseiben „határozathozatal” szövegrész helyébe a „döntéshozatal” szövegrész lép.

4. § A Rendelet 25. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület üléséről készített jegyzőkönyv a Mötv. 53.§ (1) bekezdésében felsoroltakon túl tartalmazza:

a) a távolmaradt önkormányzati képviselők nevét;

b) a tanácskozási joggal résztvevők nevét;

c) az ülés berekesztésének idejét;

d) a hitelesítéshez szükséges aláírásokat."

5. § A Rendelet 32. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetén a helyettesítésre jogosult személy a Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal igazgatási ügyintéző I. beosztású közszolgálati tisztviselője.”

6. § Hatályát veszti a Rendelet 7. § (1) bekezdése.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.