Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (XII.1.) önkormányzati rendelete

a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról szóló 10/2011. (IX.15.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2017. 12. 02- 2017. 12. 02

Vasszécseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § A helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról szóló 10/2011. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének 2. § (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„2. § (5) Az ingatlan előtti - saroktelek esetén mindkét oldali - járdaszakasz tisztántartása  az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége. Intézmények, kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek és más elárusítóhelyek előtti járdaszakaszt a tényleges használónak kell tisztántartani függetlenül attól, hogy a szemét üzleti tevékenységből származik-e. Ez a kötelezettség kiterjed a hó eltakarítással, a síkosság megszüntetésével kapcsolatos feladatokra is.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.