Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 04. 27

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2024.04.27.

Vasszécseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a 21. § vonatkozásában a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. XC. törvény 75. § (3) bekezdésének b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Vasszécseny Község Önkormányzatára, valamint az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervre.

(2) Az önkormányzat költségvetési szerve: Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(3) A rendelet meghatározza az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátásához szükséges bevételeket, valamint kiadásokat.

2. Az önkormányzati költségvetés bevételei és kiadásai

2. §1 (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 788.870.440 Ft, azaz hétszáznyolcvannyolcmillió-nyolcszázhetvenezer-négyszáznegyven forintban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 102.878.154 Ft, azaz egyszázkettőmillió-nyolcszázhetvennyolcezerezer-egyszázötvennégy forintban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szerve 2023. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 804.112.234 Ft, azaz nyolcszáznégymillió-egyszáztizenkettőezer-kettőszázharmincnégy forintban állapítja meg.

(4) A Képviselő-testület a költségvetés működési bevételi főösszegét 389.987.718 Ft-ban, működési kiadási főösszegét 488.567.623 Ft-ban állapítja meg. A Képviselő-testület a felhalmozási bevételi főösszegét 43.202.379 Ft-ban kiadási főösszegét 302.585.000 Ft-ban állapítja meg.

(5) A Képviselő-testület a finanszírozási bevételek összegét 370.922.137 Ft-ban állapítja meg, amely maradványból ered. A maradvány 111.539.516 Ft összegben működési és 259.382.621 Ft összegben felhalmozási célt szolgál. A Képviselő-testület finanszírozási működési kiadások összegét 12.959.611 Ft-ban állapítja meg, amely állami előleg visszafizetéséből és hiteltörlesztésből tevődik össze, finanszírozási felhalmozási kiadások összegét 0,- Ft-ban állapítja meg.

(6) A Képviselő-testület tartalékot nem képez.

3. § (1) A 2. § (1)-(4) bekezdésében megállapított bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezését az 1. melléklet, a 2. melléklet, a 3. melléklet tartalmazza.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi engedélyezett létszám előirányzatát a 4. melléklet szerint 25 fő átlagos statisztikai állományi létszámban állapítja meg.

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési egyenlegét -200.000.000, -forintban, felhalmozási költségvetési egyenlegét 200.000.000, - forintban állapítja meg, melyet részletesen az 5. melléklet tartalmaz.

(2) A Képviselő-testület a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi 194. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből 2.987.432 Ft kötelezettséget állapít meg, kezességvállalásokból nem állapít meg kötelezettséget, saját bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzatnak európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programja és projektje van folyamatban, ezt a 7. melléklet tartalmazza.

3. A forráshiány finanszírozásának kezelése

5. § (1) Forráshiány esetén a Képviselő-testület a költségvetés egyensúlyának megteremtéséről a működési jellegű forráshiány fedezetéről a számlavezető pénzintézet útján éven belüli likvid hitel felvételével gondoskodik.

(2) A likvid hitel felvételéről való döntés a Képviselő-testület kizárólagos jogkörébe tartozik. A hitelszerződés aláírására a Képviselő-testület felhatalmazása alapján a polgármester a jegyző jogi ellenjegyzése mellett jogosult.

(3) A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban történő kimutatását a 8. melléklet tartalmazza.

4. Az önkormányzati költségvetés végrehajtásával kapcsolatos rendelkezések

6. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy e rendelet keretein belül a 2023. évi költségvetésben az önkormányzatot megillető bevételek beszedéséről gondoskodjon, valamint tegyen intézkedéseket a jóváhagyott kiadási előirányzatok célirányos felhasználására.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat költségvetési elszámolási számláján az átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő elhelyezésére, rövidlejáratú értékpapír vásárlására. A lekötést csak úgy lehet eszközölni, hogy a folyamatos pénzellátást ne zavarja. A lekötésről a polgármester a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(3) A Képviselő-testület – a költségvetés soron következő módosításakor történő tájékoztatási kötelezettség mellett – felhatalmazza a polgármestert

a) 100.000 Ft összeghatárig saját hatáskörben történő intézkedésre;

b) 1.000.000.- Ft összeghatárig a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra;

c) a bevételi előirányzatok között összeghatár megkötöttsége nélkül történő átcsoportosításra.

(4) Az Önkormányzat gazdálkodásának lebonyolítását a Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal végzi. Ennek keretében gondoskodik a bevételek beszedéséről, a kifizetések teljesítéséről, a szükséges pénzügyi nyilvántartások vezetéséről, a könyvelési munka elvégzéséről, a számlák kifizetés előtti átvizsgálásáról, a szükséges jelentések, adatszolgáltatások elvégzéséről, a belső ellenőrzések folyamatos végzéséről.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat által foglalkoztatottak részére béren kívüli juttatásként 200.000.- Ft összegű cafeteria keretet biztosít. A polgármester a közszférára vonatkozó, költségvetési törvényben szabályozott cafeteria keretre jogosult.

(6) A tartalékkal való rendelkezés joga a Képviselő-testületet illeti meg.

(7) A maradvány módosítása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

7. § (1) Alapítványok, egyesületek és más egyéb civil szervezetek – kérelemre vagy a képviselő-testület által kiírt pályázat alapján – az önkormányzat e célra elkülönített költségvetési előirányzatai terhére kizárólag a képviselő-testület döntése alapján írásbeli megállapodás szerint részesülnek önkormányzati támogatásban.

(2) Kizárólag azok az egyesületek, civil szervezetek, alapítványok kaphatnak támogatást, akik a kapott támogatás felhasználásának ellenőrzését biztosítják. A támogatáshoz megállapodást kell készíteni. A 2023. évi támogatás feltétele, hogy a 2022. évben kapott összegről a támogatott egyesület, civil szervezet elszámolást készít a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig.

(3) A támogatott szervezet a támogatás összegével köteles elszámolni. A (2) bekezdésben megjelölt megállapodásban meg kell határozni a támogatással való elszámolás feltételeit és módját, valamint ehhez kapcsolódóan a számadás nem teljesítése esetére visszafizetési kötelezettséget kell előírni. Amennyiben a finanszírozott vagy támogatott szervezet, az előírt számadási kötelezettségnek határidőre nem tesz eleget, és a támogatási szerződés alapján további támogatási összegre is jogosult lenne, támogatását fel kell függeszteni, és fel kell szólítani a már kifizetett támogatás visszafizetésére.

(4) A támogatásról és az elszámolás feltételeiről szóló megállapodás aláírására a polgármester jogosult.

8. § (1) Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az intézmény az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-ei forduló-nappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – alátámasztó leltározást elegendő két évenként végrehajtani. Az ilyen módon leltározható eszközök köre a következő: ingatlanok, szellemi termékek, tárgyi eszközök, járművek, gépek-berendezések.

(2) Kötelező a fordulónappal (a megszűnés napjával) a leltározást végrehajtani, amennyiben az intézmény átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

9. § A Vasszécseny Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők illetményalapjának mértéke 2023. évben 54.000 Ft

10. § (1) A költségvetés e rendeletben meghatározottak szerinti végrehajtásáért, valamint a beszámolási kötelezettségek teljesítésért a polgármester a felelős.

(2) Vasszécseny Község Önkormányzata elszámolási számláját az összes alszámláival együtt az OTP Nyrt. vezeti.

5. Záró rendelkezések

11. § (1) A rendelet rendelkezéseit a 9. § kivételével, 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A 9. § rendelkezéseit, 2023. március 1. napjától kell alkalmazni.

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez2

Az önkormányzat költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

1. Vasszécseny Község Önkormányzata KIADÁSOK

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

25 199 757

25 199 757

Normatív jutalmak

K1102

422 390

422 390

Béren kívüli juttatások

K1107

800 942

800 942

Közlekedési költségtérítés

K1109

267 150

267 150

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

291 467

291 467

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

26 981 706

26 981 706

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

11 186 408

11 186 408

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

105 016

105 016

Egyéb külső személyi juttatások

K123

1 569 451

1 569 451

Külső személyi juttatások

K12

12 860 875

12 860 875

Személyi juttatások

K1

39 842 581

39 842 581

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

5 130 292

5 130 292

Szakmai anyagok beszerzése

K311

286 878

286 878

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

8 246 778

8 246 778

Készletbeszerzés

K31

8 533 656

8 533 656

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

1 033 986

1 033 986

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

964 030

964 030

Kommunikációs szolgáltatások

K32

1 998 016

1 998 016

Villamosenergia szolgáltatás díja

K3311

13 572 936

13 572 936

Gázenergia szolgáltatás díja

K3312

8 088 737

8 088 737

Víz- és csatorna szolgáltatás díja

K3314

47 640

47 640

Vásárolt élelmezés

K332

4 277 260

4 277 260

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

4 428 836

4 428 836

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

23 123 795

23 123 795

Egyéb szolgáltatások

K337

6 457 087

6 457 087

Szolgáltatási kiadások

K33

59 996 291

59 996 291

Kiküldetések kiadásai

K341

77 545

77 545

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

77 545

77 545

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

12 587 340

12 587 340

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

87 045 000

87 045 000

Kamatkiadások

K353

3 408 112

3 408 112

Egyéb dologi kiadások

K355

160 017

160 017

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

103 200 469

103 200 469

Dologi kiadások

K3

173 805 977

173 805 977

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

3 967 420

3 967 420

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

3 967 420

3 967 420

Elvonások és befizetések

K502

884 012

884 012

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

162 130 246

162 130 246

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

500 000

-

500 000

Egyéb működési célú kiadások

K5

163 514 258

-

163 514 258

Működési költségvetés előirányzat csoport

386 260 528

-

-

386 260 528

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

75 750

75 750

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

223 000 584

223 000 584

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

14 491 733

14 491 733

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

3 933 219

3 933 219

Beruházások

K6

241 501 286

241 501 286

Ingatlanok felújítása

K71

54 360 298

54 360 298

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

6 152 357

6 152 357

Felújítások

K7

60 512 655

60 512 655

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

-

-

-

Felhalmozási költségvetés előiányzat csoport

302 013 941

-

-

302 013 941

Költségvetési kiadások

K1-K8

688 274 469

-

688 274 469

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

2 987 432

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

2 987 432

2 987 432

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

9 972 179

9 972 179

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

87 636 360

87 636 360

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

100 595 971

100 595 971

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

-

Finanszírozási kiadások

K9

100 595 971

100 595 971

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-K9)

788 870 440

-

-

788 870 440

2. Vasszécseny Község Önkormányzata BEVÉTELEK

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

113 367 282

113 367 282

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

85 292 816

85 292 816

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

80 547 455

80 547 455

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 941 077

2 941 077

Működési célú központosított előirányzatok

B115

8 615 602

8 615 602

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

385 241

385 241

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

291 149 473

291 149 473

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

35 804 664

35 804 664

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

326 954 137

326 954 137

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

20 810 170

20 810 170

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

20 810 170

20 810 170

Jövedelemadók

B31

-

-

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

-

-

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

-

-

Vagyoni tipusú adók

B34

-

-

Értékesítési és forgalmi adók

B351

28 537 096

28 537 096

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

330 400

330 400

Termékek és szolgáltatások adói

B35

28 867 496

28 867 496

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

2 291 878

2 291 878

Közhatalmi bevételek

B3

31 159 374

31 159 374

Szolgáltatások ellenértéke

B402

12 306 458

-

12 306 458

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

205 800

205 800

Tulajdonosi bevételek

B404

712 500

-

712 500

Ellátási díjak

B405

3 061 203

3 061 203

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

3 364 548

3 364 548

Kamatbevételek

B408

66

66

Egyéb működési bevételek

B411

965 355

965 355

Működési bevételek

B4

20 615 930

-

20 615 930

Ingatlanok értékesítése

B52

22 392 209

22 392 209

Felhalmozási bevételek

B5

22 392 209

22 392 209

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

530 200

530 200

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

530 200

530 200

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

-

Költségvetési bevételek

B1-B7

422 462 020

-

-

422 462 020

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

379 259 641

-

-

379 259 641

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

43 202 379

-

-

43 202 379

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

107 025 799

107 025 799

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

259 382 621

259 382 621

Maradvány igénybevétele

B813

366 408 420

366 408 420

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

-

-

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

-

Finanszírozási bevételek

B8

366 408 420

366 408 420

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

788 870 440

-

788 870 440

2. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez3

Az önkormányzat költségvetési szerve (VKÖH) költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

1.4 Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal KIADÁSOK

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

63 862 375

63 862 375

Normatív jutalmak

K1102

1 809 000

1 809 000

Céljuttatás, projektprémium

K1103

2 059 950

2 059 950

Jubileumi jutalom

K1106

5 445 000

5 445 000

Béren kívüli juttatások

K1107

2 598 295

2 598 295

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 043 745

1 043 745

Egyéb költségtérítések

K1110

294 900

294 900

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

841 404

841 404

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

77 954 669

-

-

77 954 669

Külső személyi juttatások

K12

-

-

Személyi juttatások

K1

77 954 669

-

-

77 954 669

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

10 624 093

10 624 093

Szakmai anyagok beszerzése

K311

132 655

132 655

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

1 163 707

1 163 707

Készletbeszerzés

K31

1 296 362

-

-

1 296 362

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

2 322 044

2 322 044

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 113 968

1 113 968

Kommunikációs szolgáltatások

K32

3 436 012

-

-

3 436 012

Villamosenergia szolgáltatás díja

K3311

688 536

688 536

Gázenergia szolgáltatás díja

K3312

2 896 988

2 896 988

Víz- és csatorna szolgáltatás díja

K3314

59 426

59 426

Bérleti és lízing díjak

K333

60 000

60 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

163 000

163 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

1 326 184

1 326 184

Egyéb szolgáltatások

K337

434 673

434 673

Szolgáltatási kiadások

K33

5 628 807

-

-

5 628 807

Kiküldetések kiadásai

K341

1 005 505

1 005 505

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

1 005 505

-

-

1 005 505

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

1 813 955

1 813 955

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

1 813 955

-

-

1 813 955

Dologi kiadások

K3

13 180 641

-

-

13 180 641

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

-

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

547 692

547 692

Egyéb működési célú kiadások

K5

547 692

547 692

Működési költségvetés előirányzat csoport

102 307 095

102 307 095

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

338 600

338 600

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

111 052

111 052

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

121 407

121 407

Beruházások

K6

571 059

571 059

Felújítások

K7

-

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

571 059

571 059

Költségvetési kiadások

K1-K8

102 878 154

-

-

102 878 154

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

-

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

-

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

-

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

-

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

-

-

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

Finanszírozási kiadások

K9

-

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

102 878 154

-

-

102 878 154

2.5 Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal BEVÉTELEK

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

7 258 953

7 258 953

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

7 258 953

-

-

7 258 953

Közhatalmi bevételek

B3

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3 280 000

3 280 000

Kamatbevételek

B408

2

Egyéb működési bevételek

B411

189 122

Működési bevételek

B4

3 469 124

3 280 000

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

10 728 077

10 728 077

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

10 728 077

-

-

10 538 953

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

10 728 077

-

10 728 077

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

4 513 717

4 513 717

Maradvány igénybevétele

B813

4 513 717

4 513 717

Központi, irányító szervi támogatás

B816

87 636 360

87 636 360

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

92 150 077

-

92 150 077

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

92 150 077

-

92 150 077

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

102 878 154

-

102 878 154

3. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez6

Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

1.7 Vasszécseny Község Önkormányzata és költségvetési szerve KIADÁSOK

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

89 062 132

89 062 132

Normatív jutalmak

K1102

2 231 390

2 231 390

Céljuttatás, projektprémium

K1103

2 059 950

2 059 950

Jubileumi jutalom

K1106

5 445 000

5 445 000

Béren kívüli juttatások

K1107

3 399 237

3 399 237

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 310 895

1 310 895

Egyéb költségtérítések

K1110

294 900

294 900

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

1 132 871

1 132 871

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

104 936 375

104 936 375

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

11 186 408

11 186 408

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

105 016

105 016

Egyéb külső személyi juttatások

K123

1 569 451

1 569 451

Külső személyi juttatások

K12

12 860 875

12 860 875

Személyi juttatások

K1

117 797 250

117 797 250

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

15 754 385

15 754 385

Szakmai anyagok beszerzése

K311

419 533

419 533

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

9 410 485

9 410 485

Készletbeszerzés

K31

9 830 018

9 830 018

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

3 356 030

3 356 030

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

2 077 998

2 077 998

Kommunikációs szolgáltatások

K32

5 434 028

5 434 028

Villamosenergia szolgáltatás díja

K3311

14 261 472

14 261 472

Gázenergia szolgáltatás díja

K3312

10 985 725

Víz- és csatorna szolgáltatás díja

K3314

107 066

Vásárolt élelmezés

K332

4 277 260

4 277 260

Bérleti és lízing díjak

K333

60 000

60 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

4 591 836

4 591 836

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

24 449 979

24 449 979

Egyéb szolgáltatások

K337

6 891 760

6 891 760

Szolgáltatási kiadások

K33

65 625 098

65 625 098

Kiküldetések kiadásai

K341

1 083 050

1 083 050

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

1 083 050

1 083 050

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

14 401 295

14 401 295

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

87 045 000

87 045 000

Kamatkiadások

K353

3 408 112

3 408 112

Egyéb dologi kiadások

K355

160 017

160 017

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

105 014 424

105 014 424

Dologi kiadások

K3

186 986 618

186 986 618

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

3 967 420

3 967 420

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

3 967 420

3 967 420

Elvonások és befizetések

K502

884 012

884 012

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

162 677 938

162 677 938

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

500 000

-

500 000

Egyéb működési célú kiadások

K5

164 061 950

-

164 061 950

Működési költségvetés előirányzat csoport

488 567 623

-

-

488 567 623

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

75 750

75 750

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

223 000 584

223 000 584

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

338 600

338 600

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

14 602 785

14 602 785

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

4 054 626

4 054 626

Beruházások

K6

242 072 345

242 072 345

Ingatlanok felújítása

K71

54 360 298

54 360 298

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

6 152 357

6 152 357

Felújítások

K7

60 512 655

60 512 655

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előiányzat csoport

302 585 000

-

-

302 585 000

Költségvetési kiadások

K1-K8

791 152 623

-

791 152 623

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

2 987 432

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

2 987 432

2 987 432

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

9 972 179

9 972 179

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

12 959 611

12 959 611

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

-

Finanszírozási kiadások

K9

12 959 611

12 959 611

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-K9)

804 112 234

-

-

804 112 234

2.8 Vasszécseny Község Önkormányzata és költségvetési szerve BEVÉTELEK

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

113 367 282

113 367 282

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

85 292 816

85 292 816

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

80 547 455

80 547 455

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 941 077

2 941 077

Működési célú központosított előirányzatok

B115

8 615 602

8 615 602

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

385 241

385 241

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

291 149 473

291 149 473

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

43 063 617

43 063 617

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

334 213 090

334 213 090

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

20 810 170

20 810 170

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

20 810 170

20 810 170

Jövedelemadók

B31

-

Értékesítési és forgalmi adók

B351

28 537 096

28 537 096

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

330 400

330 400

Termékek és szolgáltatások adói

B35

28 867 496

28 867 496

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

2 291 878

2 291 878

Közhatalmi bevételek

B3

31 159 374

31 159 374

Szolgáltatások ellenértéke

B402

15 586 458

-

15 586 458

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

205 800

-

205 800

Tulajdonosi bevételek

B404

901 622

-

901 622

Ellátási díjak

B405

3 061 203

-

3 061 203

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

3 364 548

-

3 364 548

Kamatbevételek

B408

68

-

68

Egyéb működési bevételek

B411

965 355

-

965 355

Működési bevételek

B4

24 085 054

-

24 085 054

Ingatlanok értékesítése

B52

22 392 209

22 392 209

Felhalmozási bevételek

B5

22 392 209

22 392 209

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

530 200

530 200

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

530 200

530 200

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

-

Költségvetési bevételek

B1-B7

433 190 097

-

-

433 190 097

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

389 987 718

-

-

389 987 718

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

43 202 379

-

-

43 202 379

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

111 539 516

111 539 516

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

259 382 621

259 382 621

Maradvány igénybevétele

B813

370 922 137

370 922 137

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

370 922 137

-

-

370 922 137

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

Finanszírozási bevételek

B8

370 922 137

-

-

370 922 137

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

804 112 234

-

-

804 112 234

4. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez9

Engedélyezett létszámkeret

MEGNEVEZÉS

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) ÖNKORMÁNYZAT teljes munkaidő

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) ÖNKORMÁNYZAT részmunkaidőben fogl.

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) KÖLTSÉGVETÉSI SZERV

MINDÖSSZESEN

főjegyző, jegyző, aljegyző, címzetes főjegyző, körjegyző

2

2

I. besorolási osztály összesen

4

4

II. besorolási osztály összesen

6

6

III. besorolási osztály összesen

KÖZTISZTVISELŐK, KORMÁNYTISZTVISELŐK ÖSSZESEN

12

12

magasabb vezető

vezető

orvos

szakorvos

fogorvos

szakfogorvos

gyógyszerész

szakgyógyszerész

egyetemi végzettségű egyéb egészségügyi dolgozó

főiskolai végzettségű egyéb egészségügyi dolgozó

1

1

szakdolgozó

1

1

védőnő

2

egyéb foglalkoztatott

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLATI JOGVISZONYBAN FOGLALKOZTATOTTAK ÖSSZESEN

2

2

igazgató (főigazgató), igazgatóhelyettes (főigazgató-helyettes)

főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, osztályvezető, ügykezelő osztályvezető, további vezető

főtanácsos, főmunkatárs, tanácsos, munkatárs

"A", "B" fizetési osztály összesen

1

1

"C", "D" fizetési osztály összesen

1

1

2

"E"-"J" fizetési osztály összesen

0

kutató, felsőoktatásban oktató

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

2

1

3

fizikai alkalmazott,
a költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló (fizikai alkalmazott)

0

ösztöndíjas foglalkoztatott

közfoglalkoztatott

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

0

0

polgármester, főpolgármester

1

1

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja

6

6

alpolgármester, főpolgármester-helyettes,
megyei közgyűlés elnöke, alelnöke

0

0

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

7

7

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

12

1

12

25

prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján foglalkoztatott prémiumévesek

prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján foglalkoztatott különleges foglalkoztatási állományba helyezettek létszáma

ösztöndíjas foglalkoztatottak (Pftv, illetve Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet)

munkaerőpiactól tartósan távol lévő személyek

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE NEM TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA AZ IDŐSZAK VÉGÉN ÖSSZESEN

5. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez10

Vasszécseny Község Önkormányzata költségvetési egyenlege működési és felhalmozási cél szerinti bontásban

Rovat megnevezése

Rovatszám

2023.évi tervezett előirányzat

Személyi juttatások

K1

117 797 250

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

15 754 385

Dologi kiadások

K3

186 986 618

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

3 967 420

Egyéb működési célú kiadások

K5

164 061 950

Finanszírozási kiadások

K9

12 959 611

Működési költségvetési kiadások

501 527 234

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

334 213 090

Közhatalmi bevételek

B3

31 159 374

Működési bevételek

B4

24 085 054

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

530 200

Finanszírozási bevételek

B8

111 539 516

Működési költségvetési bevételek

501 527 234

Működési bevételek és kiadások egyenlege

-

Beruházási kiadások

K6

242 072 345

Felújítások

K7

60 512 655

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetési kiadások

302 585 000

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

20 810 170

Felhalmozási bevételek

B5

22 392 209

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

Finanszírzási bevételek

B8

259 382 621

Felhalmozási költségvetési bevételek

302 585 000

Felhalmozási bevételek és kiadások egyenlege

-

6. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez11

A Gst. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Gst. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételek

Rovat megnevezése

Rovat-szám

adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja

adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

2020.01.02

2029.09.30

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

B8111

2020.01.02

2029.09.30

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

B8113

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

2 987 432

ebből: befektetési jegyek

B8121

ebből: kárpótlási jegyek

B8123

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Rovat megnevezése

Rovat-szám

saját bevételek 2023.

saját bevételek 2024.

saját bevételek 2025.

saját bevételek 2026.

353/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül

1.a helyi adóból és a települési adóból származó bevétel,

31 159 374

31 159 374

31 159 374

31 159 374

2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

23 104 709

712 500

1 000 000

1 000 000

3. az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

5. bírság-, pótlék- és díjbevétel,

0

6. a kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés.

ÖSSZESEN:

54 264 083

31 871 874

32 159 374

32 159 374

7. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez12

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (Ft)

Bölcsöde pályázat

Eredeti ei.

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások

K6. Beruházási kiadások

18174600

K7. Felújítások

-

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

18 174 600

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25 Felhalmozási célú támogatásokfejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

B1-B7 Költségvetési bevételek

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

18 174 600

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

18 174 600

8. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban (Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei. Működési célú

eredeti ei.
Felhalmozási célú

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

K9111

2 987 432

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

9 972 179

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

9 972 179

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

1

A 2. § a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet 1. pontja a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. melléklet 2. pontja a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. melléklet 1. pontja a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. melléklet 2. pontja a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 5. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 6. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 7. melléklet a Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.