Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2022. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2023. 05. 24

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.05.24.
az önkormányzat 2022. évi zárszámadásáról
Végső előterjesztői indokolás
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht) a 87. §-ban kimondja, hogy a vagyonról és a költségvetés végrehajtásáról
a) a számviteli jogszabályok szerinti éves költségvetési beszámolót,
b) az éves költségvetési beszámolók alapján évente, az elfogadott költségvetéssel összehasonlítható módon, az év utolsó napján érvényes szervezeti, besorolási rendnek megfelelő záró számadást (a továbbiakban: zárszámadás) kell készíteni.
Az Áht. 91. §. (1) bekezdésében foglaltak alapján a helyi önkormányzat költségvetésének végrehajtására vonatkozó zárszámadási rendelet tervezetét a jegyző készíti elő és a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztését követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen. A zárszámadási rendelet tervezetével együtt a képviselő-testület részére tájékoztatásul be kell nyújtani a kincstár 68/A. § szerinti ellenőrzése keretében a helyi önkormányzat éves költségvetési beszámolójával kapcsolatosan elkészített jelentését.
(2) Az Áht. 91. § (2) bekezdése értelmében a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor a képviselő-testület részére tájékoztatásul a következő mérlegeket és kimutatásokat kell bemutatni:
a) a 24. § (4) bekezdése szerinti mérlegeket (költségvetési mérleg közgazdasági tagolásban), kimutatásokat azzal, hogy az előirányzat felhasználási terven a pénzeszközök változásának bemutatását kell érteni,
b) a helyi önkormányzat adósságának állományát lejárat, a stabilitási törvény 3. §-a szerinti adósságot keletkeztető ügyletek, bel- és külföldi irányú kötelezettségek szerinti bontásban
c) a vagyonkimutatást
d) a helyi önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működéséből származó kötelezettségeket, a részesedések alakulását (Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nincsen).
Az Áht. 24. § (4) bekezdése szerinti mérlegek és kimutatások:
a) a helyi önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban és pénzeszközök változásnak bemutatását,
b) a többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve, c) a közvetett támogatásokat - így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket - tartalmazó kimutatást és
d) a 29/A. § szerinti tervszámoknak megfelelően a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi előirányzatainak és kiadási előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban, és a 29/A. § szerinti tervszámoktól történő esetleges eltérés indokait.
A fentiek alapján Vasszécseny Község Önkormányzata 2022. évi költségvetéséről szóló 1/2022. (II.22.) önkormányzati rendelettel jóváhagyott és módosított 2021. évi költségvetési előirányzatok teljesítéséről és az önkormányzat gazdálkodásáról az alábbi beszámolót terjesztem elő:
2022 évi gazdálkodásunkat az önkormányzat 900.973.746 Ft bevétellel, 534.565.326 Ft kiadással, 366.408.420 Ft tárgyévi maradvánnyal zártuk.
1. Bevételi források és azok teljesítésének részletezése
Az önkormányzatnak 2022 évben az alábbi pályázati bevételei voltak:
Rendkívüli települési támogatás 4.012.701,-
Szociális tüzelő pályázat 942.975,-
Hipa kiesés miatti támogatás 5.744.950,-
Előző évi elszámolásból plusz támogatás 1.025.330,-.
Vasi Amatőr Egyesület pályázat 400.000,-
Energetikai pályázat 30.443.182,-
Temető fejlesztése pályázat 22.965.576,-
Óvoda fejlesztési pályázathoz hozzájárulás önk 655.193,-
Közhatalmi bevételeink a tervezetthez képest 140,3 %-ban teljesültek, ami az iparűzési adó bevétel növekedéséből adódik.
1. Kiadások alakulása
A személyi kiadásaink és a járulékok összege növekedett a tervezetthez képest, a közfoglakoztatás miatt.
A dologi kiadásaink a tervezetnek megfelelően alakultak.
Pénzeszköz átadásaink (intézményeink hivatal, óvoda-bölcsőde, orvosi ügyelet finanszírozása, vérszállítás, fogászati ellátás támogatása) az ütemezésnek megfelelően megtörtént.
Beruházási kiadásaink: bölcsődei, csapadékvíz pályázathoz kapcsolódó kiadások , beszerzésre került mobil garázs, sportöltözőbe kazán, KIA tehergépjármű, helyiérték társasjáték, fénymásoló, motoros kasza és pavilon.
Felújítási kiadásaink: Táncics utcai járda felújítása, a temető felújítása elkezdődött pályázati támogatásból, az általános iskola energetikai felújítása kezdődött még meg 2022. évben.
Előzetes hatásvizsgálat
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. §-a alapján, mint a jogszabály előkészítője az alábbi előzetes hatásvizsgálatot végeztem el a szabályozás várható következményeiről.
A tervezett jogszabály hatásai:
a) társadalmi, gazdasági, költségvetési hatás:
- társadalmi hatása: nem jelentős,
- gazdasági hatása: nem jelentős,
- költségvetési hatása: jelentős, a rendelet maga határozza meg a 2021. évi költségvetés végrehajtását
b) környezeti és egészségi következmények:
- nincsenek,
c) adminisztratív terheket befolyásoló hatások:
- a hivatalnak el kell látnia a zárszámadással kapcsolatos információszolgáltatási feladatokat.
A jogszabály megalkotásának szükségessége, a jogalkotás elmaradásának várható következményei:
- a rendelet megalkotása kötelező,
- a rendelet elmaradásának következménye a jogszabály alkotás elmulasztása miatti törvényességi észrevétel lehet.
A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi, pénzügyi feltételek rendelkezésre állnak. A pénzügyi területen kollégák a feladatot el tudják látni.