Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018 (V.31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2017. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2018. 05. 31

Rábahídvég Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§.


/1/ Rábahídvég Község Képviselő-testülete a 2017. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót


312.194.092,-Ft bevétellel,

161.540.008,-Ft kiadással

jóváhagyja.



/2/ A pénzforgalmi kiadások és bevételek alakulását kiemelt előirányzatonként és pénzeszközök változását az 1-2. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/3/    Az önkormányzat felújítási előirányzatok célonként és a felhalmozási kiadások feladatonkénti és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal beruházási és felújítási kiadásaival együtt a 3. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/4/ Az önkormányzat éves létszám-előirányzatát költségvetési szervenként és a közfoglalkoztatottak éves létszám előirányzatát a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal létszám előirányzatával együtt a 4. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/5/ Az önkormányzat működési tartaléka: 115.804.592,-Ft, a céltartaléka: 35.641.552,-Ft a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal tartaléka nemleges, melyet az 5. számú mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


2.§.


/1/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal kötelező, önként vállalt és állami feladatok kiadásait és bevételeit a 6. számú mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/2/  Rábahídvég Község Önkormányzata irányító szervi támogatások folyósítását a 7. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/3/  Rábahídvég Község Önkormányzata a lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat a 8. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.



/4/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal támogatások, kölcsönök nyújtása és törlesztését a 9. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/5/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal támogatások, kölcsönök bevételeit a 10. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


3.§.


/1/  Rábahídvég Község Önkormányzata a helyi adó és egyéb közhatalmi bevételeket a 11. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/2/  Rábahídvég Község Önkormányzata az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait a 12. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/3/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímeket a 13. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/4/ Rábahídvég Község Önkormányzata a költségvetési azon fejlesztéseit, amelyek megvalósításához Gst. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése vált szükségessé nemleges, melyet a 14 sz..mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/5/ Rábahídvég Község Önkormányzata a Gst. 3.§. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Gst. 45. §. (1) bekezdés a.) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeket a 15. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


4.§.


/1/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal maradvány kimutatását a 16. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/2/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal eredmény kimutatását a 17 sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/3/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal mérlegét a 18.. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/4/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal

        vagyon kimutatását  a 19. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/5/ Rábahídvég Község Önkormányzata több éves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve a 20. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


5.§.


/1/ Rábahídvég Község Önkormányzata a költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámait a 21 sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/2/ Rábahídvég Község Önkormányzata és a Rábahídvégi Közös Önkormányzati Hivatal 2016. évi pénzeszközének változását a 22. sz. mellékletnek megfelelően jóváhagyja.


/3/ Rábahídvég Község Önkormányzata a közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatását a 23.sz. mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.



/4/ Rábahídvég Község Önkormányzata tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működéséből származó kötelezettségek, részesedések alakulása nemleges, melyet a 24.sz. mellékletnek  megfelelően jóváhagyja


/5/ Rábahídvég Községi Önkormányzata költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban a 25. számú mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.


6.§.


E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.



Rábahídvég, 2018. május 30.



Borsits Zoltán

Kissné Mátyás Éva

            polgármester

jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetése 2018. május 31. napján megtörtént.


                                                                                                            Kissné Mátyás Éva

                                                                                                                      jegyző