Cák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2004. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról illetőleg az adható díjkedvezményekről és mentességekről

Hatályos: 2004. 09. 01

Cák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2004. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról illetőleg az adható díjkedvezményekről és mentességekről

2004.09.01.

Cák község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény (a továbbiakban: Törvény) 21. § (2) és 26. § (4) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról, illetőleg az adható díjkedvezményekről és mentességekről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A rendelet hatálya Cák község közigazgatási területén a Törvény 11. §-ában meghatározott a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó szennyvízelhelyezést alkalmazókra terjed ki.

2. § A díjfizetésre kötelezettnek évente, a tárgyévet követő és március 31.ig kell.

3. § A jegyző jogosult a bevallási kötelezettség ellenőrzése során a szennyvízelhelyezést igazoló dokumentumokat megtekinteni.

4. § Az a lakossági díjfizetésre kötelezett, akinek a háztartásában az egy főre eső jövedelem éves átlagában a mindekori minimális nyugdíj összegének

-a 100 %-át nem haladja meg, 50 % díjkedvezményt vehet igénybe.
-az 50 %-át nem haladja meg, mentesül a díjfizetés alól.

5. § (1)

(2) A talajterhelési díj alapja a Törvény 12. § (2) bekezdése a, pontja alapján csökkenthető az ivóvízvezeték meghibásodása következtében elszivárgott, illetve külön jogszabály szerinti locsolási célú felhasználásra figyelembe vett vízmennyiséggel.

(3)

5/A. §
(1) Az önkormányzat részére a települési szennyvízhálózat üzemeltetője a kibocsátó azonosítása és ellenőrzése érdekében adatot szolgáltat:
a) tárgyévet követő év február 28. napjáig a kibocsátók tárgyévi vízfogyasztásáról, korrigálva a locsolási kedvezmény mennyiségével, valamint az ivóvízvezeték meghibásodása következtében elszivárgott vízmennyiséggel,
b) negyedévet követő hónap 5. napjáig a kibocsátók köréről.
(2) A talajterhe/ési díj megállapításával összefüggő személyes adatokat a kibocsátó azonosítására, a bevallások ellenőrzésére használhatja fel az önkormányzati adóhatóság.
(3) A talajterhelési díj fizetésére kötelezett kibocsátókról, valamint a talajterhelési díj fizetésére vonatkozó díjkedvezményben részesülő személyekről az önkormányzati adóhatóság nyilvántartást vezet.”

6. § Ez a rendelet 2004. július 1-én lép hatályba.