Cák község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(IX.25.) önkormányzati rendelete

a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői juttatásainak, támogatásainak egyes kérdéseiről

Hatályos: 2023. 05. 25

Cák község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(IX.25.) önkormányzati rendelete

a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői juttatásainak, támogatásainak egyes kérdéseiről

2023.05.25.

Cák Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében, 234. § (3)-(4) bekezdésében, 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a fenntartó önkormányzatokkal egyetértésben a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatottak juttatásainak és támogatásainak egyes kérdéseiről a következőket rendeli el:1

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § (1) A rendelet hatálya a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: hivatal) teljes és részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőire, közszolgálati ügykezelőire és munkavállalóira terjed ki.

(2)2 A rendelet hatálya a munkavállalóra a 2. §; 4. § és 10. §-ban szabályozott juttatások vonatkozásában nem terjed ki.

(3) A rendeletet a 2. §; - 6. §-ban foglalt szabályok kivételével a foglalkoztatási jogviszonyban álló (főállású) polgármesterre is alkalmazni kell.

(4) Az 6. §.-7. §-okban foglalt juttatásokat a részmunkaidős foglalkoztatottak esetében időarányosan kell biztosítani, feltéve hogy a foglalkoztatási idő eléri legalább a heti 10 órát.

JUTTATÁSOK ÉS TÁMOGATÁSOK.

Illetménykiegészítés

2. § A közös hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 20 % illetménykiegészítésre jogosultak.

Jutalmak, külön juttatások

3. § A foglalkoztatottakat a munkáltató - a költségvetésben biztosított keret, bérmegtakarítás és a pénzmaradvány terhére - jutalomban részesítheti.

Képzési támogatás

4. § (1) A köztisztviselők a hivatal költségvetésében biztosított összeg mértékéig képzési támogatásban részesíthetők, a jegyző eseti döntése alapján.

(2) A támogatás a hivatal szakmai tevékenységének erősítése érdekében használható fel.

(3) Iskolarendszerű képzéshez támogatás tanulmányi szerződéssel nyújtható.

Címzetes főjegyzői juttatás

5. §3

Hűségjutalom

6. § (1) A köztisztviselőnek a hivatalnál eltöltött, vagy más közigazgatási szervtől végleges közigazgatási áthelyezéssel létesített 20, 30, és 40 éves elismert folyamatos közszolgálati jogviszonya után törzsgárda /hűség/jutalom adható.

(2)4 A törzsgárda /hűség/ jutalom mértéke:

a) 20 év után a mindenkori illetményalap 160 %-ának,

b) 30 év után a mindenkori illetményalap 240 %-ának,

c) 40 év után a mindenkori illetményalap 320 %-ának megfelelő összeg.

(3) A jegyző szabályzatban állapítja meg a juttatás részletes feltételeit.

Cafetéria juttatás

7. §5 A hivatalban foglalkoztatottak cafetéria juttatásának mértékét - amennyiben azt magasabb szintű jogszabály nem szabályozza - a mindenkori költségvetési rendelet határozza meg.

Illetményelőleg

8. § A köztisztviselő részére - átmeneti anyagi gondjai enyhítésére - havi illetménye mértékéig kamatmentes illetményelőleg adható évente egy alkalommal, melyet legfeljebb 6 hónap alatt köteles havi részletekben a hivatal költségvetésébe visszafizetni.

Családalapítási támogatás

9. § (1) A köztisztviselő kérelmére, gyermeke születésekor egyösszegű családalapítási támogatás nyújtható.

(2) A köztisztviselőt a támogatás gyermekenként illeti meg.

(3) Amennyiben a gyermek mindkét szülője a hivatal alkalmazásában áll, csak az egyik szülő jogosult a támogatásra.

(4) A családtámogatás összege a köztisztviselői illetményalapnak megfelelő összeg.

(5) A jegyző szabályzatban állapítja meg a juttatás részletes feltételeit.

Egészségügyi támogatás

10. § A képernyő előtti munkavégzéssel összefüggő vonatkozó szabályozással összhangban, az előírásoknak megfelelően szabályzatban részletezett feltételek mellett a köztisztviselő kétévente 25.000 Ft hozzájárulásra jogosult.

Bankszámla hozzájárulás

11. § A foglalkoztatottak a mindenkori költségvetési törvényben megállapított bankszámla hozzájárulásra jogosultak.

Temetési támogatás

12. § (1) Temetési támogatásban részesíthető a hivatal köztisztviselője, kérelmére, a közeli hozzátartozója halála esetén.

(2) A támogatásra jogosultság szempontjából közeli hozzátartozó: a házastárs, az élettárs, az egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha és nevelt gyermek, örökbefogadó, mostoha és nevelőszülő. A házastárs egyeneságbeli rokona abban az esetben, ha a halál bekövetkezte előtt közös háztartásban éltek.

(3) A támogatás mértéke: bruttó 50.000 Ft elhunytanként.

(4) Az elhunyt köztisztviselőt a jegyző a polgármester egyetértésével közszolgálat halottjává nyilváníthatja.

(5) A közszolgálat halottjává nyilvánított személy temetési költségeit részben vagy egészben a hivatal átvállalja.

(6) Az elhunyt köztisztviselőt eltemettető, vele közös háztartásban élt közeli hozzátartozóját kérelmére, temetési támogatás illeti meg. A temetési támogatás összege megegyezik a (3) bekezdésben foglaltakkal. A juttatás nem illeti meg a közszolgálat halottjává nyilvánított személy közeli hozzátartozóját.

(7) A jegyző szabályzatban állapítja meg a juttatás részletes feltételeit.

Záró rendelkezések

13. § (1) Ez a rendelet 2014. október 1-én lép hatályba, a 6. § rendelkezéseit a 2014. évben jogosultságot szerzett, de a juttatásban nem részesültekre is alkalmazni kell.

(2) A rendelet kihirdetésével egyidejűleg hatályát veszti Cák község Önkormányzatának a Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 7/2001. (X. 26.) önkormányzati rendelete.

1

A bevezető a Cák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. § (2) bekezdése a Cák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 5. §-t a Cák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete 5. §-a hatályon kívül helyezte.

4

A 6. § (2) bekezdése a Cák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

A 7. § a Cák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.