Cák Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló 2/2020.(II.14.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 27

az Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló 2/2020.(II.14.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletes indokolás

Az 1–6. §-hoz és az 1–5. melléklethez

A 2020. évi költségvetésben a főösszegek módosulását nagyban befolyásolja több elnyert pályázat, melynek hatására a felhalmozási összegek is jelentősen módosultak. A tartalék összegében történt nagylépékű változás oka az adóbevételek alul tervezése, előző évben elszámolt támogatási összegek folyósítása, illetve az adott évben elnyert pályázati összegekből céltartalékként megjelölt támogatási összegek, melyek a költségvetési évet követően teljesülnek.

A személyi juttatásokban bekövetkezett változások eredményeként a betervezett összeghez képest kevesebb munkabér került kifizetésre a munkaerő állományban történt változások miatt. Az itt fennmaradt összegek is a tartalék részét képezik. Év közben a betervezettnél magasabb összegű normatív jutalom teljesítésére került sor. A pincesoron rendezett kulturális eseményeken megbízási szerződéssel teljesültek a tervezettnél magasabb összegű kifizetések.

A dologi kiadásokban lényeges változást eredményezett, hogy a TOP 5.3.1.-Identitás és kohézió pályázat keretein belül egyéb szolgáltatások kerültek kifizetésre a támogatási összegből.

A gépjármű adó 2021.04.01-től a Vas Megyei Államkincstár bevételét képezi.

Számos beruházás valósult meg a településen az adott évben, melyeket az 5. mellékletben található táblázat részletez