Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2014. (XI.12.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának megállapításáról

Hatályos: 2014. 11. 13- 2017. 09. 28

Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján az önkormányzati képviselők tiszteletdíját az alábbiak szerint állapítja meg.

1.§ A képviselőnek a képviselő-testületi munkában való részvétele miatt a munkahelyén kiesett jövedelmét a munkáltató részére történő utalásról, vagy a képviselőnek történő kifizetéséről a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Gazdasági és Városfejlesztési Irodája (a továbbiakban: Gazdasági Iroda) gondoskodik.

2.§ Az önkormányzati képviselőt – a polgármester és alpolgármester kivételével – havonta 20.000,- Ft összegű tiszteletdíj illeti meg.

3.§  A rendeletben megállapított tiszteletdíjakat, illetve az 1.§-ban foglalt jövedelem kiesést a Gazdasági Iroda a tárgyhónapot követő hó 5. napjáig folyósítja.

4.§ (1) A képviselő-testület a kötelezettségeit megszegő képviselő részére megállapított tiszteletdíjat 100 %-kal, 2 havi időtartamra csökkenti.


(2) Kötelezettségét megszegi a képviselő, ha 60 napnál hosszabb ideig nem vesz részt az önkormányzat munkájában.


(3) A képviselő akkor vesz részt a képviselő-testület ülésén, ha a képviselő-testület által elfogadott napirendek több mint felének tárgyalásánál jelen van.

5.§ (1) Ezen önkormányzati rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) Ezen önkormányzati rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról és juttatásáról szóló 14/2006. (X.16.) önkormányzati rendelete.


Porpác, 2014. november 11.




/ : Tóth Teodóra : /                                                                / : dr. Szijártó Valéria : / 

     polgármester                                                                                   jegyző




Kihirdetve: 2014. november 12.




                                                                                              / : dr. Szijártó Valéria : /

                                                                                                             jegyző