Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete

a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörhöz kapcsolódó talajterhelési díjról

Hatályos: 2015. 09. 23- 2018. 11. 26

Sitke Község Önkormányzata képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény 21/A. § (2) bekezdésében, valamint a 26. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő önkormányzati rendeletet alkotja.

1. A díj megfizetésére szolgáló számlára vonatkozó rendelkezés

1. § A talajterhelési díjat Sitke Község Önkormányzata 11747037-15423641-03920000 számú talajterhelési díj beszedési számlája javára kell megfizetni.

2. Adatszolgáltatás

2. § A Sitke Község Önkormányzata közigazgatási területén víz- és csatornamű üzemeltetését végző szolgáltató (a továbbiakban: szolgáltató) adatszolgáltatási kötelezettségét az önkormányzati adóhatóság részére papír alapon és elektronikus úton teljesíti.

3. § (1) A szolgáltató a közcsatornára nem csatlakozott fogyasztó (a továbbiakban: fogyasztó) azonosításához szükséges adatairól a tárgyévet követő év február 1. napjáig az alábbi tartalommal adatot szolgáltat:

a) a fogyasztó nevéről, a levelezési címéről, a fogyasztási azonosítójáról, a fogyasztási hely címéről,

b) magánszemély fogyasztó esetén a születési helyéről, a születési időpontjáról, az anyja nevéről, a lakcíméről,

c) nem magánszemély fogyasztó esetén az adószámáról, a székhelyéről, amennyiben a fogyasztó adószámmal, vagy székhellyel rendelkezik.

(2) A szolgáltató fogyasztási helyenként a vételezett víz tárgyévi mennyiségéről a tárgyévet követő év február 1. napjáig adatot szolgáltat.

4. § (1) A szolgáltató a közcsatornára a tárgyévben csatlakozott fogyasztónak e rendelet 3. § (1) bekezdés szerinti adatairól, a közcsatornára csatlakozás időpontjáról a tárgyévet követő év február 1. napjáig adatot szolgáltat.

(2) A szolgáltató a fogyasztók személyének a tárgyévben bekövetkezett változásáról, a fogyasztók e rendelet 3. § (1) bekezdés szerinti adatairól, a fogyasztóváltozás időpontjáról a tárgyévet követő év február 1. napjáig adatot szolgáltat.

5. § A talajterhelési díj mértékét befolyásoló tényezőnek a változása, különösen a talajterhelési díj egységdíja mértékének, a díjfizetési alap számításának, a fogyasztó személyének a változása, és a közcsatornára csatlakozás esetében a szolgáltató az e rendelet 3. § szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét a talajterhelési díj mértékét befolyásoló tényező változása bekövetkeztének az időpontját megelőző időszakra és ezen időpontot követő időszakra a változás időpontjának az év, a hónap, a nap megjelölésével egyaránt teljesíti.

2/A. Ellenőrzéssel kapcsolatos rendelkezés

5/A. §[1] A jegyző jogosult a bevallási kötelezettség ellenőrzése során a szennyvízelhelyezést igazoló dokumentumokat megtekinteni.

3. Záró rendelkezések

6. § (1) E rendelet 2012. május 31. napján lép hatályba.

(2) E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Ktd., valamint az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény rendelkezései az irányadók.


Sitke, 2012. május 31.

                  

            Morgós István s. k.                                                                   Dr. Szijártó Valéria s. k.

                  Polgármester                                                                                Jegyző



Kihirdetési záradék: A rendelet kihirdetése 2012. május 31. napján megtörtént.


Sitke, 2012. május 31.

                                                                                        

                                                                                                          

                                                                                                              Dr. Szijártó Valéria s. k.

                                                                                                                          Jegyző



[1]

A 2/A. alcímet és az 5/A.§-t a rendelet szövegébe iktatta a 16/2015. (IX.22.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályos: 2015.09.23-tól