Kercaszomor Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (V. 27.) önkormányzati rendeletének indokolása

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2020. (II.28.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2021. 05. 28

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2020. (II.28.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletes indokolás

Az 1–4. §-hoz és az 1–4. melléklethez

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. Törvény 34. §-ának (5) bekezdése szerint a képviselő-testület - az első negyedév kivételével- negyedévenként a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

Az Önkormányzat elfogadott 2020. évi költségvetésének módosítása szükséges az alábbi tényezők miatt:

Bevételek:

Támogatások (önkormányzati feladatfinanszírozás) előirányzatát volt szükséges módosítani az általános támogatás, szociális ágazati pótlék támogatás, valamint a működési célú kiegészítő támogatás miatt.

Az előző évi pénzmaradvány igénybevétel lett módosítva a 2019. évi beszámolónak megfelelően 4 729 ezer Ft-tal.

Kiadások:

A kiadási oldalon a személyi juttatások és járulékok előirányzata emelkedett a reprezentációs kiadások növekedése miatt.

A dologi kiadások tekintetében a karbantartási kiadások előirányzatát volt szükséges módosítani 904 e Ft-tal, illetve a szolgáltatások előirányzatát 165 e Ft-tal.

Az egyéb működési kiadások előirányzatát a kirendeltség és a védőnői szolgálat 2019. évi finanszírozásának teljesítése miatt volt szükséges módosítani.

A beruházási kiadások előirányzatának emelését a Magyar Falu Pályázat keretében megvalósult eszközbeszerzés és ingatlan vásárlás, valamint vis maior pályázati támogatásból megvalósult út felújítás kiadásai miatt kellett módosítani.