Kerkáskápolna Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2021. (V. 27.) önkormányzati rendeletének indokolása

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2020. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2021. 05. 28

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2020. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletes indokolás

Az 1–4. §-hoz és az 1–6. melléklethez

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. Törvény 34. §-ának (5) bekezdése szerint a képviselő-testület - az első negyedév kivételével- negyedévenként a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

Az Önkormányzat elfogadott 2020. évi költségvetésének módosítása szükséges az alábbi tényezők miatt:

Bevételek:

Bevételek esetében a támogatások (önkormányzati feladatfinanszírozás) eredeti előirányzatát a bérkompenzáció és az idegenforgalmi adó igénylés miatt volt szükséges módosítani.

Kiadások:

A kiadási oldalon a személyi juttatások előirányzatának módosítására a ruházati költségtérítés és az egyéb személyi juttatások miatt volt szükség.

A dologi kiadások előirányzat módosítása az informatikai szolgáltatások, a karbantartási, javítási szolgáltatások valamint a szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások miatt vált szükségessé.

Egyéb működési célú támogatások előirányzatának módosítására az önkormányzat előző – 2019. évi - elszámolásából származó visszafizetési kötelezettsége miatt, valamint a Bajánsenye-i kirendeltség és a védőnői szolgálat 2019. évi elszámolása miatt volt szükség.