Harasztifalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017.(XII.8.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepcióval, a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 12. 08

Harasztifalu Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29. § és 29/A. §-aiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

Általános rendelkezések


(1) A szabályzat Harasztifalu község közigazgatási területére érvényes.

(2) Partnerségi egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: Partnerek) köre:

a) a község teljes lakossága Harasztifalu Község Önkormányzata (továbbiakban Önkormányzat) hirdetőtábláján, honlapján való közzététel útján.

b) valamennyi a község településfejlesztésével, településrendezésével összefüggésbe hozható Harasztifalu községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet.

c) valamennyi a községben bejegyzett civil szervezet.

d) valamennyi, a községben működő elismert egyház.

e) a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. tv. 98. § (2) a) pontja alapján a településrendezési eszközök véleményezési eljárásába bejelentkező szervezetek


2.§

Partnerek tájékoztatásának módja és eszközei


(1) Az önkormányzat a partnereket a község internetes portálján, valamint a hivatali hirdetőtáblán keresztül, lakossági fórumon tájékoztatja.

(2) A partnerek a Vasaljai Közös Önkormányzati Hivatal Vasaljai székely (9921 Vasalja, Deák u. 1.) irodájában, valamint a Vasaljai Közös Önkormányzati Hivatal Rádóckölkedi Kirendeltség irodájában (9784 Rádóckölked, Fő utca 92.) ügyfélfogadási időben a tervanyagba betekinthetnek, azzal kapcsolatban felvilágosítást kaphatnak.



3. §

Partnerek javaslatai és véleményei közlésének módja


(1) A közzétett tájékoztató alapján a partnerek a tájékoztatóban meghatározott határidőig írásos észrevételeket tehetnek az alábbi módokon:

a) az írásos észrevétel az Önkormányzat címére (9784 Haasztifalu, Fő utca 23.) történő megküldésével,

b) elektronikus levélben történő megküldéssel a tájékoztatóban meghatározott e-mail címre.

2. Lakossági fórum esetében az észrevételeket, javaslatokat a helyszínen szóban, vagy a lakossági fórumtól számított 8 napon belül, írásban, levélben vagy e-mailben - az 1. a) vagy b) pont szerint - lehet megtenni. A lakossági fórum előtt 8 nappal az elkészült tervezetet a honlapon, hirdető felületen meg kell jeleníteni.


4. §

Partnerek javaslatainak és véleményeinek kezelése


(1) A beérkezett javaslatok, vélemények, az ezekre adott válaszok és kapcsolódó iratok dokumentálásáról és nyilvántartásáról gondoskodni kell. A név és cím nélkül érkezett vagy adott, nem Partnertől származó, a III. pont rendelkezéseinek nem megfelelő, és az elkésett észrevételek, javaslatok, vélemények nem vehetők nyilvántartásba.

(2) A beérkezett javaslatokra, véleményekre választ kell adni. Az el nem fogadott véleményeket, javaslatokat indokolni kell.

(3) A lakossági fórumon szóban elhangzott észrevételeket és javaslatokat a fórumról készült emlékeztetőben vagy jegyzőkönyvben írásban kell rögzíteni.

(4) Azt a partnert, aki a partnerségi egyeztetés során véleményt nem adott, a továbbiakban kifogást nem emelő partnernek kell tekinteni.


5. §

Az elfogadott településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések


(1) A polgármester az elfogadott településrendezési eszközt, településképi arculati kézikönyvet, településképi rendeletet a kihirdetést követően feltölti a község hivatalos honlapjára, és erről hirdetményt tesz közzé a község honlapján és a hivatali hirdetőtáblán.

(2) Az elfogadott településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet nyomtatott formában ügyfélfogadási időben megtekinthetőek a hivatalban.


6. §

Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje


(1) Valamennyi beérkező véleményt tartalmazó táblázatot a jegyző megküldi a fejlesztési dokumentum, ill. a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki szakmai javaslatot, és valamennyi érdemi észrevételre választ állít össze, melyben külön megindokolja a beérkezett, de el nem fogadott véleményekre adott válaszát.

(2) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolását tartalmazó táblázatot a jegyző feltölti a 2. § (1) bekezdésében meghatározott tárhelyre, és erről hirdetményt jelentet meg a község honlapján.

(3) Az el nem fogadott javaslatokról, véleményekről készített táblázatot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.


7. §

Záró rendelkezés


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba


Harasztifalu, 2017. december 08.



          

                           Vámosné Marksz Mária                      Kiss Sándor


                                 polgármester                                   jegyző





A rendelet kihirdetésre került: 2017. december 08. napján Harasztifalu Község Önkormányzat


hirdetőtábláján.



Harasztifalu, 2017. december 08.


   Kiss Sándor


       jegyző