Felsőjánosfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 10.) önkormányzati rendeletének indokolása

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁNAK ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL

Hatályos: 2022. 05. 11
AZ ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁNAK ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL
Részletes indokolás
Az 1–10. §-hoz
A rendelet célja: az Önkormányzat 2021. évi gazdálkodásának zárszámadásáról rendelet alkotása az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet alapján
Részletes indokolás:
A rendelet-tervezetben az eredeti költségvetési rendelet szerkezetének megfelelően és a mellékletek megjelölésével kerülnek bemutatásra az önkormányzat gazdálkodásának 2021. évi adatai.
A rendeletalkotás nincs kapcsolatban európai uniós jogból eredő kötelezettséggel, a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. tv. 20. §-ban szabályozott egyeztetési kötelezettség az Európai Unió intézményeivel és tagállamaival nem áll fenn.
A rendelet tervezet 1. §-a az Önkormányzat bevételi főösszegeit, valamint annak részletezését mutatja be.
A rendelet tervezet 2. §-a az Önkormányzat kiadási főösszegeit, valamint annak részletezését mutatja be.
A rendelet tervezet 3. §-a az Önkormányzat 2021. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak összetételét bemutató mellékleteket határozza meg.
A rendelet tervezet 4. §-a 2021. évi létszámkeret alakulását bemutató mellékletet határozza meg.
A rendelet tervezet 5. §-a az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteire vonatkozóan, valamint hitelállománnyal kapcsolatban tartalmaz rendelkezést.
A rendelet tervezet 6. §-a az EU-s támogatással megvalósuló projektekre vonatkozó mellékletet határozza meg.
A rendelet tervezet 7. §-a a költségvetési hiány és többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletekre vonatkozóan tartalmaz megállapítást.
A rendelet tervezet 8. §-a az Önkormányzat 2021. évi maradványát, valamint 2021. december 31-ei pénzeszközeinek állományát határozza meg.
A rendelet tervezet 9. §-a az Önkormányzat 2021. évi mérleg szerinti eredményét, valamint vagyonmérlegének főösszegét határozza meg utalva az adatok részletezését tartalmazó mellékletekre.
A rendelet tervezet 10. §-a a rendelet hatályba lépéséről rendelkezik.