Felsőjánosfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 5.) önkormányzati rendeletének indokolása

helyi építési szabályzatról szóló 4/2006. (IX.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 06

Felsőjánosfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (V. 5.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.05.06.
helyi építési szabályzatról szóló 4/2006. (IX.29.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Az önkormányzat a település belterületi szabályozási tervének áttekintése után megállapítja, az 53/2 hrsz alatti ingatlan sajátos telekformájára a szabályozási terven jelöli az építési helyet úgy, hogy az a vízvédelmi vonaltól kellő távolságban legyen. A normaszövegben hivatkozni kell a HÉSZ 2. mellékleten szereplő beépítési mintalapon kívül a szabályozási terven jelölt építési helyekre is.
Az önkormányzat a település belterületi szabályozási tervének áttekintése után megállapítja, hogy a kereskedelmi szolgáltató területbe sorolt 62/4 hrsz ingatlan esetében az építési hely határa jelkulcs nem más, mint a területen egyedileg kijelölt építési hely, mivel minden oldalról rögzíti a beépítés helyét, ezért változatlan elő-, oldal- és hátsókert méretek mellett „építési hely határa” jelkulcs helyett az új jelkulcsnak megfelelően egyedi „építési hely” jelölést alkalmazza erre az építési övezetre.
A 11/2022.(II.23.) számú határozat 1. pontja kiegészül azzal, hogy a módosítás a Felsőjánosfa 53/2 hrsz ingatlan és az 57, 58 hrsz ingatlanokat magába foglaló tömbterület, azon belül is különösen a 53/2 hrsz ingatlan és az 57, 58 hrsz ingatlanokat nyugati telekfelének megosztásával keletkező összevont terület építési hely szabályozását az építési hely kiterjesztésével módosítja. A módosítás kiterjed a 60-62/4 hrsz ingatlanokat magába foglaló tömbterületre, azon belül a 62/4 hrsz ingatlanokra az építési hely rögzítésével.
A Vas Vármegyei Kormányhivatal Állami Főépítész egyes észrevételeit az előterjesztés szerinti – a 2023. február 10-én megtartott egyeztető tárgyalás, valamint az egyes észrevételekhez adott válasz és indokolás alapján - fogadta el.
A partnerségi egyeztetés során észrevétel, vélemény a partnerek részéről nem érkezett.