Kondorfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátások körzeteiről

Hatályos: 2012. 05. 01- 2016. 09. 29

Kondorfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésé­ben, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 152. § (2) bekezdésében és az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 2. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

(1) A rendelet hatálya a Kondorfa község közigazgatási területén biztosított egészségügyi alapellátásokra, valamint a területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos és védőnő által nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra és az azokat igénybe vevőkre terjed ki.


(2) Az Önkormányzat az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) 152. § (1) bekezdésben meghatározott alapellátásokról az Őriszentpéter Város Önkormányzatával kötött feladat-ellátási megállapodások alapján gondoskodik.


(3) Az Eütv. 152. § (1) bekezdés a)-b) pontjában meghatározott ellátásokat Őriszentpéter Város Önkormányzata az Ellátó Szervezete útján szervezi meg a területi ellátási kötelezettséggel működő egészségügyi szolgáltatókkal kötött szerződésekkel.


(4) A háziorvosi ellátás körzete az Őriszentpéter I. számú háziorvosi szolgálatra, Kondorfa és Szalafő községek közigazgatási területére terjed ki. A körzet székhelye: Őriszentpéter.


(5) A házi gyermekorvosi ellátás körzete Őriszentpéter, Kondorfa és Szalafő települések közigazgatási területére terjed ki. A körzet székhelye: Őriszentpéter.


(6) A fogorvosi ellátás körzete Őriszentpéter, Kondorfa, Szalafő, Ispánk, Bajánsenye, Kerkáskápolna, Kercaszomor, Magyarszombatfa és Velemér települések közigazgatási területére terjed ki. A körzet székhelye: Őriszentpéter.


(7) A területi védőnői ellátás körzete megegyezik a (3) bekezdés szerinti körzettel.


2. §

(1) Ez a rendelet a 2012. május 1-jén lép hatályba.


(2) A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik.