Kondorfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 11. 11- 2023. 11. 12

Kondorfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.11.11.

Kondorfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelet 22. §-a a következő (1a)–(1e) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás feladatkörébe tartozó önkormányzati feladatok és közszolgáltatások:

a) a családsegítés,

b) a gyermekjóléti szolgáltatás,

c) a belső ellenőrzés,

d) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás.

A Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás a területfejlesztéssel, az egészségügyi ellátásokkal, a közművelődéssel, a helyi környezet- és természetvédelemmel, a helyi közfoglalkoztatással, a turizmussal kapcsolatos önkormányzati feladatok esetében koordináló és támogató tevékenységeket végez.

(1b) A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás feladatai: települési hulladékok kezelése; köztisztasági tevékenység; önkormányzatok valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai; települési hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása; egyéb nem veszélyes hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása; talaj és talajvíz szennyeződésmentesítése; telephely szennyeződésmentesítései tevékenységek; szektorhoz nem köthető komplex regionális gazdaságfejlesztési projektek támogatása; komplex, regionális hulladékgazdálkodási rendszer létrehozása; a térség hulladékgazdálkodási tevékenységének javítását előmozdító együttműködése; a települések hulladék gyűjtésének hasznosításának és ártalmatlanításának javítása, kölcsönös érdekeltségen alapuló koordinálása; a települések hulladékgazdálkodásának javítása érdekében a szükséges tanulmányok elkészíttetése; pályázatok elkészítése és benyújtása; a projekt menedzselése az önkormányzatok oldaláról, ennek megfelelően a lebonyolításban való részvétel; a társult települések területén lévő bezárt önkormányzati tulajdonú hulladéklerakók rekultivációja.

(1c) Az Őrségi Többcélú Kistérségi Társulás a területfejlesztéssel összefüggő önkormányzati feladatokat támogató és koordináló tevékenységeket végez.

(1d) Az Őriszentpéteri Katica Egységes Óvoda-bölcsőde Intézményfenntartó Társulás feladatkörébe az általa fenntartott Őriszentpéteri Katica Óvoda és Mini Bölcsőde útján köznevelési feladatként óvodai ellátást és gyermekjóléti alapellátásként a gyermekek napközbeni ellátásaként bölcsődei ellátást biztosít.

(1e) A Zalamenti és Őrségi Önkormányzatok Szociális és Gyermekjóléti Társulás feladatkörébe az étkeztetés és a házi segítségnyújtás szociális alapszolgáltatások tartoznak.”

(2) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelet 22. § (2) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az Önkormányzat az Mötv. 41. § (6) bekezdés alapján kötött szerződéses jogviszony keretében gondoskodik]

„e) az iskola-egészségügyi ellátásról,”

(3) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelet 22. § (2) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:

[Az Önkormányzat az Mötv. 41. § (6) bekezdés alapján kötött szerződéses jogviszony keretében gondoskodik]

„f) a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról.”

2. § Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

3. § Hatályát veszti az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelet

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 11/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelethez

1. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II.28.) önkormányzati rendelet 2. mellékletében foglalt táblázat a következő 5a. sorral egészül ki:

(A

B)

5a

016040

Nemzetpolitikai tevékenység igazgatása és támogatása