Szalafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2020. (VII. 16.) önkormányzati rendelete

SZALAFŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL SZÓLÓ 6/2018. (XII.18.) ÖNKORMÁNYZAT RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2020. 07. 17- 2020. 07. 17

Szalafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2020. (VII. 16.) önkormányzati rendelete

SZALAFŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL SZÓLÓ 6/2018. (XII.18.) ÖNKORMÁNYZAT RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

2020.07.17.

Szalafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 57. § (2)-(3) bekezdésében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés a) pontjában és a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a jogszabályban meghatározott véleményezési eljárás lefolytatását követően a következőket rendeli el:

1. § A SZALAFŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Szalafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2018 (XII.18.) Önkormányzati Rendelete 10. § (1) bekezdése a következő k) és l) ponttal egészül ki:

(A történeti településrészre az alábbiakban meghatározott területi és egyedi követelményeket kell alkalmazni.)

„k) A volt agyag bányába tervezett, az Őrségi Népi Műemlék-együttes turisztikai fejlesztésének részét képező fogadóépület és parkoló növényzettel takart legyen. A meglévő értékes fásszárú egyedeket dendrológiai felmérés alapján meg kell tartani. A parkolót fásítani kell a környékre jellemző társulásoknak megfelelő őshonos fa- és cserjefajok alkalmazásával.

l) A játszóterek az Őrségi tájba illeszkedő kialakításúak legyenek, a játszótéri eszközök, parkberendezések anyaghasználata, formája, színe illeszkedjen Szalafő hagyományaihoz, népi építészetéhez, monda- és mesevilágához.

2. § A SZALAFŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Szalafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2018 (XII.18.) Önkormányzati Rendelete 11. §-a a következő i)–k) ponttal egészül ki:

[. (1) A településképi szempontból meghatározó külterületre vonatkozó területi és egyedi követelmények:]

„i) Az állatbemutatókhoz kapcsolódó építmények, épületek formájukban, anyaghasználatukban, kialakításukban illeszkedjenek a tájhoz. A különböző állatfajokat befogadó karámok a hagyományokhoz igazodóan lehetnek eltérőek, de a településen belül a megkülönböztető jegyek azonosak legyenek.

j) A mese szer a helyi monda és mesevilág alapján alakítandó ki.

k) A turisztikai fejlesztéshez kapcsolódó egyéb elemek. (pihenőhelyek, információs táblák) formavilága, anyaghasználata egységes képet mutasson.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.