Csönge Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2020. (II.13.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2020.évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 02. 14- 2021. 05. 30

Csönge Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2020. (II.13.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2020.évi költségvetéséről

Csönge Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Csönge Községi Önkormányzatra és annak szerveire, az önkormányzat felügyelete alatt álló költségvetési szervre, valamint a támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiségekkel nem rendelkező szervezetekre terjed ki.

(2) Ezen rendelet meghatározza az Önkormányzat és a felügyelete alatt álló költségvetési szerv kötelező és önként vállalt feladatinak ellátásához szükséges bevételeket és kiadásokat, figyelemmel a 2020. évi gazdálkodás főbb szabályaira.

II. A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat és a költségvetési szervei együttes 2020. évi költségvetését

központi irányító szervi támogatás nélkül

104.713.868 Ft bevétellel és

104.713.868 Ft kiadással állapítja meg,

az önkormányzat költségvetésének központi irányító szervi támogatási előirányzatot is tartalmazó főösszegét

115.599.917 Ft bevételi előirányzattal és

115.599.917 Ft kiadási előirányzattal állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a 2020. évi költségvetésén belül az Önkormányzat és költségvetési szervei

a) költségvetési bevételek összegét: 48.746 ezer forint,

b) a költségvetési kiadások összegét: 93.128 ezer forint,

c) a finanszírozási bevételek összegét: 55.968 ezer forint

d) a finanszírozási kiadások összegét: 11.586 ezer forint

c) a költségvetés egyenlegét - a költségvetési bevételek és költségvetési kiadások különbözetét - 0 ezer forintban állapítja meg.

(3) A működési célú bevételek között működési hitel igénybe vétele nem szerepel.

(4) A felhalmozási célú bevételek között fejlesztési célú hitel felvétele nem szerepel.

3. § (1) A 2020. évi költségvetési kiadáson belül az Önkormányzat és költségvetési szervei működési költségvetési kiadását 87.044 e Ft-ban határozza meg. A költségvetési kiadásokon belül

  • a) személyi juttatás kiadás 17.802 e Ft;
  • b) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 2.879 e Ft;
  • c) dologi jellegű kiadások 24.870 e Ft;
  • d) ellátottak pénzbeli juttatásai 800 e Ft;
  • e) működési célú kiadások 1.500 e Ft

összegben kerülnek meghatározásra.

(2) A tartalékok összege 39.193 e Ft.

(3) A felhalmozási költségvetési kiadások összege 16.970 e Ft.

(4) A finanszírozási kiadások összege 700 e Ft.

(5) A Képviselő-testület költségvetés 2020. évi hiányát 0 eFt-ban állapítja meg.

(6) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételi és kiadási főösszeg mérlegszerű bemutatását - előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban - a rendelet 1., 3., 5., számú mellékletei tartalmazzák.

(7) A működési és felhalmozási célú bevételi előirányzatokat kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban – részletes kimutatásban – költségvetési szervenként és összesen az 2., 3., melléklet tartalmazza.

(8) A működési és felhalmozási célú kiadási előirányzatokat kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban – részletes kimutatásban – költségvetési szervenként és összesen a 4. 5., melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat felhalmozási kiadásainak célonkénti részletes kimutatását a rendelet 8., 9., melléklete tartalmazza.

(10) Az önkormányzat működésének és ágazati feladatainak támogatása jogcímeken kapott pénzeszközök kimutatását a Képviselő-testület a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.

(11) A képviselő-testület az Önkormányzat előirányzat-felhasználási tervét havi bontásban a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. § (1) Az Önkormányzat költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti megoszlását a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettsége jelenleg nincs.

(3) Az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a rendelet 15. melléklete tartalmazza.

(4) A Képviselő-testület a kiadások között általános tartalékot állapít meg, mely a rendelet 10. mellékletében kerül kimutatásra.

(5) Az önkormányzat fennálló hiteltartozással, kibocsátott kötvényállománnyal nem rendelkezik.

(6) Az önkormányzatnak kezességvállalásból fennálló kötelezettsége nincs.

(7) A képviselő-testület a köztisztviselői illetményalap összegét 46.380 Ft összegben állapítja meg.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések,

az adósságot keletkeztető ügyletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal a költségvetés végrehajtása során folyamatosan egyeztetéseket folytasson, vizsgálja felül az előirányzott kiadások jogosságát és mértékét.

(2) A Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény szerinti adósságot keletkeztető ügyletek a Képviselő-testület előzetes elhatározását követően és a kormány előzetes engedélyével köthetőek.

6. § A Képviselő-testület a költségvetési szervek engedélyezett létszámát és az egyes költségvetési szerveknél foglalkoztathatók létszámát a rendelet 4. mellékletében állapítja meg.

III. A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

7. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) A Csöngei Weöres Sándor Óvoda költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a tervezett bevételek alapfeladatok sérelme nélküli beszedéséért a szerv vezetője a felelős.

(3) A Csöngei Weöres Sándor Óvoda éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles végrehajtani, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(4) A költségvetési szervek vezetője felel az intézmény saját költségvetésében meghatározott előirányzatok felhasználásáért. Kötelesek feladataik ellátásáról, munkafolyamataik megszervezéséről úgy gondoskodni, hogy az biztosítsák a költségvetésében megállapított előirányzatok gazdaságos, hatékony és takarékos felhasználását.

(5) A Csöngei Weöres Sándor Óvoda rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmény vezetője előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkezik.

Az Önkormányzat előirányzatai felett - a külön jogszabályban meghatározott eltérésekkel – az előirányzat-felhasználási jogkört a Polgármester gyakorolja.

(6) A költségvetési szervek a többletbevételük terhére is csak a forrásképződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és a költségvetési szerv biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget.

(7) A Képviselő-testület e rendeletben jóváhagyott előirányzatok és létszámkeretek – beleértve a közfoglalkoztatottak - módosításának, átcsoportosításának jogát minden esetben fenntartja magának.

(8) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a többletbevételük terhére a felhalmozási jellegű kiadási előirányzataikat saját hatáskörben nem emelhetik fel, csak a Képviselő-testület jóváhagyását követően.

(9) Az Önkormányzat és a költségvetési szerve bevételeinek beszedésekor, kiadásainak teljesítésekor készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmaznia.

8. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 9 %-át , az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost bíz meg.

(2) A lejárt esedékességű tartozásállomány fennállásáig a pénzügyi ellenjegyzés és az érvényesítés szabályain felül csak az önkormányzati biztos ellenjegyzésével vállalható kötelezettség, és rendelhető el utalványozás.

(3) Az önkormányzati biztos a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv szervezeti felépítését, működési folyamatát és gazdálkodását érintő racionalizálási javaslatokat tehet, intézkedéseket kezdeményezhet.

9. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(2) A képviselő-testület az év közben engedélyezett központi támogatások (pótelőirányzatok) felhasználásáról, a jegyző által történő előkészítés után, a polgármester előterjesztése alapján, az első negyedév kivételével negyedévente, de legkésőbb a költségvetési évet követő év május 30-ig dönt a költségvetési rendelet módosításáról.

(3) Amennyiben év közben az Országgyűlés az önkormányzatot érintő előirányzatot zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően a jegyző haladéktalanul a képviselő-testület elé terjeszti a költségvetési rendelet módosítását.

10. § (1) A Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal köteles az önkormányzatra és annak fenntartásában működő intézményekre is kiterjedő számviteli rendjét számviteli politikájában és számlarendjében rögzíteni, amennyiben az önkormányzat nem rendelkezik hatályos szabályozással.

(2) Az költségvetési szervek kötelesek belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

11. § (1) A feladat elmaradásából származó személyi és dologi megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

(2) A költségvetési szervek számára a jóváhagyott kiadási és bevételi kiemelt előirányzatok főösszegei kötöttek. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

12. § A Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

Pénzellátás szabályai

13. § (1) Az önkormányzat intézményeinek pénzellátását a Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal kincstári finanszírozásban, időarányosan biztosítja. E szabálytól eltérni csak a beruházások, és felújítások esetén lehet, a hozzá kapcsolódó bevételek realizálásának ismeretében.

(2) Az önkormányzati költségvetési szervek részére a Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal a feladatellátáshoz év közben egyszeri jelleggel jóváhagyott támogatásokat a jóváhagyást követő 8 napon belül egy összegben folyósítja.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

14. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám-és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszámkeretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) összességében a költségvetésben meghatározott személyi juttatás előirányzat nem léphető túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

15. §

1. A költségvetés végrehajtását megbízási szerződés alapján működő belső ellenőr végzi. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelet előterjesztése során tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) A jegyző köteles gondoskodni valamennyi költségvetési szerv tekintetében a belső kontrolltevékenységek, FEUVE rendszer és a belső ellenőrzés megszervezéséről és működtetéséről.

IV. VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Vegyes rendelkezések

16. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza polgármestert az átmenetileg szabad pénzeszközök pénzintézeti betétként vagy egyéb értékpapírban való lekötésére.

  • 2. Az Önkormányzat költségvetési intézményei kizárólag az alapító okiratuk szerinti tevékenységi körbe tartozó pályázatokat nyújthatnak be. A pályázatok fedezet nélküli kötelezettségvállalást nem eredményezhetnek, az alapfeladat ellátásának biztonságát nem veszélyeztethetik. A pályázat benyújtásához minden esetben a fenntartó előzetes hozzájárulása szükséges.
  • 3. A Képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát kizárólagosan fenntartja magának.
  • 4. A Képviselő-testület a civil önszerveződő közösségek, sportegyesület, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek stb. részére a költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig pénzbeli támogatást nyújt a külön rendeletben előírt feltételek szerint.

Záró rendelkezések

17. §

1. melléklet

BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK ALAKULÁSA (halmozódás kiszűrésével)

2020. évre

1.

BEVÉTELEK:

1.1.

MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

17 825 868

Ft

1.1.1.

ebből: Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

17 493 388

e Ft

1.1.2.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

332 480

e Ft

1.2.

FELHALMOZÁSI TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

Ft

1.3.

KÖZHATALMI BEVÉTELEK

30 770 000

Ft

1.4.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

150 000

Ft

1.5.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

-

Ft

1.6.

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

-

Ft

1.6.1.

ebből: működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

e Ft

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

e Ft

1.7.

FELHALMOZÁSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

-

Ft

1.7.1.

ebből: felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

e Ft

1.7.2.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

e Ft

1.8.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

55 968 000

Ft

1.8.1.

ebből: forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

23 000 000

e Ft

1.8.2.

ebből: előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

32 968 000

e Ft

2.

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

104 713 868

Ft

3.

KIADÁSOK:

3.1.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

87 044 132

Ft

ebből:

3.1.1.

- Személyi juttatások

17 801 505

Ft

3.1.2

- Munkáltatót terhelő járulékok

2 879 689

Ft

3.1.3.

- Dologi kiadások

24 870 430

Ft

3.1.4.

- Ellátottak juttatásai

800 000

Ft

3.1.5.

- egyéb működési kiadások

1 500 000

Ft

3.1.6.

- Általános tartalék

39 192 508

Ft

3.2

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

16 970 000

Ft

ebből:

3.2.1.

- Beruházások

10 870 000

Ft

3.2.2.

- Felújítások

6 100 000

Ft

3.2.3

- egyéb felhalmozási kiadások

-

Ft

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

699 736

Ft

4.1.

ebből: Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

699 736

Ft

5.

TÁRGYÉVI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

104 713 868

Ft

6.

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE:

-

Ft

7.

TÁRGYÉVI KÖLTSÉGVETÉS EGYENLEGE

-

Ft

2. melléklet

Bevételei forrásonként

2020. év

( Ft-ban)

M e g n e v e z é s:

tervezett

tervezett

változás

előirányzat

előirányzat

2019. év

2020. év

%-a

I.

MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

I.

Önkormányzatok működési támogatásai

1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

4 312

-

I.

Települési önkormányzatok működésének támogatása

4 312

-

a.

önkormányzati hivatal működésének támogatása

ebből: beszámítás

b.

település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

5 856 850

6 191 510

106

ba.

zöldterület gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

2 977 050

3 364 200

113

ebből: beszámítás

bb.

közvilágítás fenntartásának támogatása

1 472 000

1 472 000

100

ebből: beszámítás

bc.

köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

152 490

100 000

66

ebből: beszámítás

bd.

közutak fenntartásának támogatása

1 255 310

1 255 310

100

ebből: beszámítás

c.

egyéb önkormányzati feladatok támogatása

3 500 000

3 500 000

100

ebből: beszámítás

kiegészítés - I.1. jogcímhez kapcsolódóan

d.

lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

e.

üdülőhelyi feladatok támogatása

f.

beszámítás

9 352 538

12 983 754

139

f./I

Nem teljesült beszámítás/szolidaritási hozzájárulás alapja

3 292 244

Települési önkormányzatok működésének támogatása összesen:

4 312

0

2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

10 789 500

9 494 100

88

II.1. (1) 1

Pedagógusok elismert létszáma

7 285 833

6 120 100

84

II.1. (2) 1

Pedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma

2 205 000

2 400 000

109

II.2. (1) 1

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát 8 hó

1 298 667

974 000

75

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

10 789 500

9 494 100

88

3.

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

5 337 144

6 199 288

116

III.2.e

Falugondnoki Szolgálat

3 100 000

4 250 000

137

III.5.

Gyermekétkeztetés támogatása

III.5.aa)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

988 000

792 000

80

III.5.ab)

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

1 172 194

1 080 338

92

III.5.b)

A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

76 950

76 950

100

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása összesen:

5 337 144

6 199 288

116

4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

1 800 000

100

1.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

1 800 000

1 800 000

100

d.

települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

1 800 000

1 800 000

100

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása összesen:

1 800 000

1 800 000

100

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen:

17 930 956

17 493 388

98

II.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről – elkülönített állami pénzalapok

0

332 480

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről összesen:

0

332 480

MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL ÖSSZESEN:

17 930 956

17 825 868

99

II.

FELHALMOZÁSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

III.

KÖZHATALMI BEVÉTELEK

1.

Vagyoni típusú adók

1.

Magánszemélyek kommunális adója

2.

Értékesítési és forgalmi adók

23 000 000

30 000 000

1.

helyi iparűzési adó

23 000 000

30 000 000

130

3.

Gépjárműadók

710 000

770 000

1.

gépjárműadó helyi önkormányzatot megillető része

710 000

770 000

108

4.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

1.

Idegenforgalmi adó

2.

talajterhelési díj

5.

Egyéb közhatalmi bevételek

1.

Igazgatási szolgáltatási díjak

2.

Egyéb közhatalmi bevételek

3.

Helyi adópótlék, adóbírság

KÖZHATALMI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

23 710 000

30 770 000

130

IV.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

400 000

150 000

38

1.

Szolgáltatások ellenértéke

1.

alkalmazottak térítési díja

2.

bérleti és lízing díjbevételek

1.

önkormányzati helyiségek bérbeadása

150 000

2.

lakbérbevételek

3.

közterület foglalási díjak

4.

földbérleti díjak

3.

egyéb szolgáltatások nyújtása miatti bevételek

1.

temetkezési szolgáltatás(sírhely megváltás)

2.

óvodai étkeztetés nyújtása

3.

vendégebéd térítési díja

2.

Tulajdonosi bevételek

1.

Szennyvízcsatorna használati díj

3.

Ellátási díjak

1.

szociális étkeztetés térítési díja

4.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.

Általános forgalmi adó visszatérítése

6.

Kamatbevételek

7.

Egyéb különféle működési bevételek

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

400 000

150 000

38

VII.

FELHALMOZÁSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

1.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások államháztartáson kívülről

1.

Első lakáshoz jutók lakásépítési és -vásárlási kölcsönének törlesztése

2.

Felhalmozási célú egyéb átvett pénzeszközök

FELHALMOZÁSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÖSSZESEN:

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

42 040 956

48 745 868

116

VIII.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

51 000 000

55 968 000

110

1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

23 000 000

23 000 000

100

1.

belföldi értékpapírok bevételei

23 000 000

23 000 000

100

2.

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

28 000 000

32 968 000

118

1.

előző év költségvetési maradvány igénybevétele áthúzódó feladatokra

7 500 000

2.

adósságkonszolidációban nem részesült település önkormányzatok támogatása 2016. évről

3.

megelőlegezett állami támogatás igénybevétele

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

51 000 000

55 968 000

110

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

93 040 956

104 713 868

113

3. melléklet



KÖTELEZŐ, ÖNKÉNT VÁLLALT ÉS ÁLLAMI (ÁLLAMIGAZGATÁSI) FELADATAINAK BEVÉTELEI
2020. év

sorszám kormányzati funkció száma Kormányzati funkció megnevezése Bevétel összesen: ebből:
kötelező önként vállalt állami (államigazgatási)
feladatok

1. 018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel 17 493 388 17 493 388
2. 018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek 32 968 000 32 968 000
3. 041033 Hosszabb idejű közfoglalkoztatás 332 480 332 480
4. 066020 Város- és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 150 000 150 000
5. 900020 Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről 30 770 000 30 770 000
6. 900060 Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek 23 000 000 23 000 000
7. Csönge Község Önkormányzat összesen 104 713 868 104 563 868 150 000 -

8. 018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek 10 886 049 10 886 049
9. Csöngei Weöres Sándor Óvoda összesen: 10 886 049 10 886 049 - -
10. Mindösszesen: 115 599 917 115 449 917 150 000 -

4. melléklet






KIADÁSAI KIEMELT ELŐIRÁNYZATONKÉNT ÉS KORMÁNYZATI FUNKCIÓNKÉNT
2020. évre
(Ft-ban)
sorszám kormányzati funkció száma Kormányzati funkció megnevezése Kiadás összesen: k i a d á s o k b ó l: létszám
működési kiadások felhalmozási kiadások finanszírozási kiadások állandó
személyi juttatások munkáltatót terhelő járulékok dologi kiadások ellátottak juttatásai egyéb működési kiadások működési kiadás összesen: beruházások felújítások egyéb felhalmozási kiadások felhalmozási kiadások összesen: Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése Központi, irányító szervi támogatások folyósítása finanszírozási kiadások összesen: nyitó záró
(fő)

1. 011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége 49 726 330 4 801 758 772 064 2 690 000 40 192 508 48 456 330 1 270 000 1 270 000
2. 013320 Köztemető-fenntartás és működtetés 1 800 000 500 000 500 000 1 300 000 1 300 000
3. 013350 Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok 16 385 785 4 800 000 4 800 000 699 736 10 886 049 11 585 785
4. 041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 1 623 623 1 493 067 130 556 1 623 623 6,00
5. 045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása 500 000 500 000 500 000
6. 064010 Közvilágítás 900 000 900 000 900 000
7. 066010 Zöldterület-kezelés 500 000 500 000 500 000
8. 066020 Város- és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 18 299 800 1 560 000 245 700 7 494 100 9 299 800 9 000 000 9 000 000
9. 072111 Háziorvosi alapellátás 500 000 500 000 500 000
10. 082091 Közművelődés- közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése 2 000 000 1 500 000 1 500 000 500 000 500 000
11. 082092 Közművelődés - Hagyományos közösségi, kulturális értékek gondozása 1 500 000 1 500 000 1 500 000
12. 084031 Civil szervezetek működési támogatása 500 000 500 000 500 000
13. 091140 Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai 1 000 000 1 000 000 1 000 000
14. 096010 Falugondnoki szolgálat 4 278 330 2 757 600 470 730 1 050 000 4 278 330 1,00 1,00
15. 096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben 4 400 000 4 400 000 4 400 000
16. 107060 Egyéb szociális természetbeni és pénzbeni ellátások 800 000 800 000 800 000
Csönge Község Önkormányzat összesen 104 713 868 10 612 425 1 619 050 22 534 100 800 000 40 692 508 76 258 083 10 770 000 6 100 000 16 870 000 699 736 10 886 049 11 585 785 7,00 1,00

18. 091110 Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai 8 549 719 7 189 080 1 260 639 8 449 719 100 000 100 000 2,00 2,00
19. 091140 Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai 2 336 330 2 336 330 2 336 330 0
Csöngei Weöres Sándor Óvoda összesen: 10 886 049 7 189 080 1 260 639 2 336 330 0 0 10 786 049 100 000 0 0 100 000 0 0 0 2 2
Mindösszesen: 115 599 917 17 801 505 2 879 689 24 870 430 800 000 40 692 508 87 044 132 10 870 000 6 100 000 0 16 970 000 699 736 10 886 049 11 585 785 9,00 3,00

5. melléklet






KÖTELEZŐ, ÖNKÉNT VÁLLALT ÉS ÁLLAMI (ÁLLAMIGAZGATÁSI) FELADATAINAK KIADÁSAI
2020. év

Sorszám kormányzati funkció száma Kormányzati funkció megnevezése Kiadás összesen: ebből:
kötelező önként vállalt állami (államigazgatási)
feladatok

1. 011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége 49 726 330 49 726 330
2. 013320 Köztemető-fenntartás és működtetés 1 800 000 1 800 000
3. 013350 Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok 16 385 785 16 385 785
4. 041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 1 623 623 1 623 623
5. 045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása 500 000 500 000
6. 064010 Közvilágítás 900 000 900 000
7. 066010 Zöldterület-kezelés 500 000 500 000
8. 066020 Város- és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 18 299 800 18 299 800
9. 072111 Háziorvosi alapellátás 500 000 500 000
10. 082091 Közművelődés- közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése 2 000 000 2 000 000
11. 082092 Közművelődés - Hagyományos közösségi, kulturális értékek gondozása 1 500 000 1 500 000
12. 084031 Civil szervezetek működési támogatása 500 000 500 000
13. 091140 Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai 1 000 000 1 000 000
14. 096010 Falugondnoki szolgálat 4 278 330 4 278 330
15. 096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben 4 400 000 4 400 000
16. 107060 Egyéb szociális természetbeni és pénzbeni ellátások 800 000 800 000
Csönge Község Önkormányzata összesen: 104 713 868 104 213 868 500 000 -

25. 091110 Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai 8 549 719 8 549 719
26. 091140 Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai 2 336 330 2 336 330
Csöngei Weöres Sándor Óvoda összesen: 10 886 049 10 886 049 - -
Mindösszesen: 115 599 917 115 099 917 500 000 -

6. melléklet






egyéb működési és felhalmozási kiadásai
2020. évre
( Ft-ban)
Megnevezés tervezett előirányzat


EGYÉB MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRE
1. Kemenesaljai Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Intézményfenntartó Társulás 300 000
2. Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal 700 000
EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRE ÖSSZESEN: 1 000 000

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON KÍVÜLRE

1. Civil szervezetek 500 000
EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON KÍVÜLRE ÖSSZESEN: 500 000

TARTALÉKOK 39 192 508

EGYÉB MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: 40 692 508

7. melléklet

Társadalom-, szociálpolitikai és egyéb társadalombiztosítási kiadásai

2020. év

sorszám

tervezett

Megnevezés

előirányzat

1.

Eseti társadalom, szociálpolitikai és egyéb társadalombiztosítási

juttatások

2.

rendkívüli települési támogatás

300 000

3.

egyéb önkormányzati rendeletben szabályozott önkormányzati szociális juttatások

500 000

4.

Eseti társadalom, szociálpolitikai és egyéb társadalombiztosítási

juttatások összesen:

800 000

5.

Működési célú szociális támogatások összesen:

800 000

6.

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre

7.

Első lakáshoz jutók lakásépítésének és -vásárlásnak vissza nem térítendő támogatása

8.

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre összesen:

-

9.

Társadalom-, szociálpolitikai és egyéb társadalom biztosítási juttatások mindösszesen:

800 000

8. melléklet

BERUHÁZÁSOK ÉS FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

2020. év

sorszám

előirányzat

M e g n e v e z é s:

( Ft-ban )

1.

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

1.1.

Informatikai eszközök

1 000 000

Előzetesen felszámított általános forgalmi adó

270 000

Összesen:

1 270 000

2.

082091 Közművelődés- közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

2.1.

Hangtechnika beszerzés

393 701

Előzetesen felszámított általános forgalmi adó

106 299

Összesen:

500 000

3.

066020 Város - és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

3.1.

Traktor

5 905 512

3.2

Traktor pótkocsi

1 181 102

Előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 913 386

Összesen:

9 000 000

4.

091110 Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

4.1

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

78 740

Előzetesen felszámított általános forgalmi adó

21 260

Összesen:

100 000

5.

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN:

10 770 000

9. melléklet

FELÚJÍTÁSI KIADÁSOK

2020. év

Sorszám

Megnevezés

Előirányzat ( Ft)

1.

Egyéb építmény felújítása

1.1.

013320 Köztemető-fenntartás és működtetés

1.1.1.

Urnafal

1 023 622

1.1.2.

Felújítási célú előzetesen felszámított le nem vonható általános forgalmi adóra

276 378

Összesen:

1 300 000

1.2.

013350 Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

1.2.1.

Kocsma festés

866 142

1.2.2

Kocsma kerítés

1 574 803

1.2.3

Falutáblák

1 338 583

1.2.4

Felújítási célú előzetesen felszámított le nem vonható általános forgalmi adóra

1 020 472

Összesen:

4 800 000

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN:

6 100 000

10. melléklet

Költségvetési (működési és felhalmozási ) mérlege

(közgazdasági tagolásban)

2020. év

sorszám

Megnevezés

Tervezett előirányzat Ft

I. Működési költségvetés

1.

Működési támogatások államháztartáson belülről

- önkormányzatok működési támogatásai

17 493 388

- egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

332 480

2.

Közhatalmi bevételek

30 770 000

3.

Működési bevételek

150 000

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

- működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

- egyéb működési célú átvett pénzeszközök

Működési bevételek összesen

48 745 868

5.

Személyi juttatások

17 801 505

6.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 879 689

7.

Dologi kiadások

24 870 430

8.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

800 000

9.

Egyéb működési célú kiadások

- működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

- egyéb működési célú támogatások

2 500 000

- tartalékok

38 192 508

Működési kiadások összesen

87 044 132

sorszám

Megnevezés

Tervezett előirányzat Ft

II. Felhalmozási költségvetés

10.

Felhalmozási támogatások államháztartáson belülről

11.

Felhalmozási bevételek

-

12.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

- felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államházt.kívülről

-

- egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

Felhalmozási bevételek összesen

-

13.

Beruházások

10 870 000

14.

Felújítások

6 100 000

15.

Egyéb felhalmozási kiadások

- egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

- tartalékok

Felhalmozási kiadások összesen

16 970 000

Önkormányzat bevételei összesen:

48 745 868

Önkormányzat kiadásai összesen:

104 014 132

sorszám

Megnevezés

Tervezett előirányzat Ft

III. Finanszírozási műveletek elszámolása

Forgatási célú értékpapírok beváltása

23 000 000

16.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

32 968 000

17.

Áht-n belüli megelőlegezések

-

Finanszírozási bevételek összesen:

55 968 000

18.

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

699 736

19.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

20.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

Finanszírozási kiadások összesen:

699 736

Önkormányzat bevételei mindösszesen:

104 713 868

Önkormányzat kiadásai mindösszesen:

104 713 868

11. melléklet

ELŐIRÁNYZAT-FELHASZNÁLÁSI ÜTEMTERVE

2020. év

( Ft-ban)

sor-

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

szám

Bevételek

1.

működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 624 022

1 624 022

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

17 825 868

- helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

1 457 782

17 493 388

- egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

166 240

166 240

332 480

3.

közhatalmi bevételek

15 385 000

15 385 000

30 770 000

4.

működési bevételek

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

12 500

150 000

5.

felhalmozási bevételek

-

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

-

- működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

- egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

7.

felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

- felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

- egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

8.

forgatási célú értékpapírok beváltása

23 000 000

23 000 000

9.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele

32 968 000

32 968 000

10.

előző havi maradvány

30 042 151

16 123 530

12 146 177

9 753 824

7 361 471

4 969 118

2 576 765

184 412

7 177 059

4 784 706

2 392 353

Bevételek összesen:

34 604 522

54 678 673

32 978 812

13 616 459

11 224 106

8 831 753

6 439 400

4 047 047

17 039 694

8 647 341

6 254 988

3 862 635

104 713 868

Kiadások

11.

személyi juttatások

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

1 483 459

17 801 505

12.

munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

239 974

2 879 689

13.

dologi kiadások

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

2 072 536

24 870 430

14.

ellátottak juttatásai

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

66 667

800 000

15.

Egyéb működési kiadások

1 500 000

- államháztartáson belülre

1 000 000

1 000 000

- államháztartáson kívülre

500 000

500 000

16.

beruházások

10 870 000

10 870 000

17.

felújítások

6 100 000

6 100 000

18.

Egyéb felhalmozási kiadások

-

- államháztartáson belülre

-

- államháztartáson kívülre

-

19.

finanszírozási kiadások

-

-Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

699 736

699 736

- hosszú lejáratú hitel törlesztése

-

- részesedések vásárlása

-

20.

általános tartalék

33 192 508

6 000 000

39 192 508

21.

céltartalék

-

Kiadások összesen

4 562 371

38 555 143

20 832 635

3 862 635

3 862 635

3 862 635

3 862 635

3 862 635

9 862 635

3 862 635

3 862 635

3 862 635

104 713 868

bevételek és kiadások egyenlege

30 042 151

16 123 530

12 146 177

9 753 824

7 361 471

4 969 118

2 576 765

184 412

7 177 059

4 784 706

2 392 353

-

12. melléklet

részvényei, részesedései, értékpapírjai

(2019. december 31-i állapot szerint)

Részvények, részesedések

25% alatti részesedés:

Vasivíz Zrt.

1 310 362

Ft

Részesedések, részvények mindösszesen:

1 310 362

Ft

13. melléklet




Kezességvállalások állománya
2019. 01.01-től
( e Ft-ban)
sorszám Megnevezése, fajtája, száma 2019. év 2020. év összesen


1. ….által felvett hitel -

formája: készfizető kezességvállalás
mértéke: lakossági érdekeltségi hozzájárulás együttes összegének 20 %-a, induláskor …. Ft
devizaneme: Ft
futamideje: ….......
kezességvállalás összesen: - - -

14. melléklet







EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSOKBÓL FINANSZÍROZOTT PROJEKTEK FORRÁSÖSSZETÉTELE
2020-2023 évek


( Ft-ban)
Sor- szám Projekt megnevezése támogatás mértéke % saját erőforrás támogatás összesen Mindösszesen

2020. 2021. 2022. 2020. 2021. 2022. 2020. 2021. 2022. saját erő támogatás bekerülési költség

1. ….... beszerzése (vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése) - - - - -


összesen: - - - - - - - - - -


15. melléklet

let a ../2020. (II. ....) önkormányzati rendelethez




KÖZVETETT TÁMOGATÁSOK
2020. év

A. helyi adónál biztosított közvetett támogatások

1. Magánszemélyek kommunális adója

A támogatás kedvezményezettje Adóelengedés Adókedvezmény Egyéb Összesen e Ft
jogcíme mértéke összege jogcíme mértéke összege jogcíme mértéke összege
(jellege) % e Ft (jellege) % e Ft (jellege) % e Ft
állandó lakás céljára ténylegesen használt ingatlan adóalanya magánsz. kommunális adója -


Összesen: - 0 -


2. Méltányossági eljárás
- fizetési halasztás e Ft
- részletfizetés e Ft
- elengedés e Ft
összesen: - e Ft

2. Gépjárműadó


A támogatás kedvezményezettje Adóelengedés Adókedvezmény Egyéb Összesen e Ft
jogcíme mértéke összege jogcíme mértéke összege jogcíme mértéke összege
(jellege) % e Ft (jellege) % e Ft (jellege) % e Ft
súlyos mozgáskorlátozottak Gjt. 5. §. f. pont -


költségvetési szerv,társadalmi szervezet Gjt.5. §.a.-b. pont -


adóalanyok Gjt. 6. §.(2) bek. 0
adóalanyok Gjt. 6. §.(3) bek. 0
adóalanyok Gjt. 6. §.(4) bek. -


Összesen: - - -


B. Egyéb közvetett támogatások

1.helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételekből nyújtott kedvezmény mentesség összege

A támogatás kedvezményezettje kedvezmény jogcíme havi kedvezmény (Ft) éves kedvezmény (e Ft) Összesen (e Ft)


magánszemély - - - -
Összesen: -


2. lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

A támogatás kedvezményezettje kedvezmény jogcíme havi kedvezmény (Ft) éves kedvezmény (e Ft) Összesen (e Ft)


magánszemélyek gyermekkedvezmény -
Összesen: - - -


3. ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

A támogatás kedvezményezettje kedvezmény jogcíme havi kedvezmény (Ft) éves kedvezmény (e Ft) Összesen (e Ft)


magánszemélyek térítési díj elengedése -
Összesen: 0 0


4. egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

A támogatás kedvezményezettje kedvezmény jogcíme havi kedvezmény (Ft) éves kedvezmény (e Ft) Összesen (e Ft)


magánszemélyek -
Összesen: 0 0

16. melléklet



saját bevételeinek, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő
fizetési kötelezettségeinek bemutatása
2020-2022. év
( e Ft-ban)
sorszám megnevezés Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei Összesen

2021. 2022. 2023.
év
1. helyi adóból és a települési adóból származó bevétel 30 000 000 30 000 000 30 000 000 90 000 000
2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel -
3. osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel
4. tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel -
5. bírság-, pótlék- és díjbevétel -
6. kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés
7. önkormányzat saját bevételei: 30 000 000 30 000 000 30 000 000 90 000 000
9. saját bevételek 50 %-a 15 000 000 15 000 000 15 000 000 45 000 000
10. hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása -
11. számvitelről szóló törvény szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig -
12. váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig
13. Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt,
14. vissz visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése avásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés
15. szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés
16. hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek
17. fizetési kötelezettség összesen - - - -
18. Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel összege 15 000 000 15 000 000 15 000 000 45 000 000

17. melléklet

BEVÉTELEINEK KÖLTSÉGVETÉSI SZERVENKÉNTI ALAKULÁSA

2020. év

Ft-ban

Ft-ban

SORSZÁM

Megnevezés

bevételek összesen:

működési bevételek

felhalmozási bevételek

finanszírozási bevételek

működési támogatások államháztartáson belülről

közhatalmi bevételek

működési bevételek

működési célú átvett pénzeszközök

működési bevételek összesen

felhalmozási támogatások államháztartáson belülről

felhalmozási bevételek

felhalmozási célú átvett pénzeszközök

felhalmozási bevételek összesen

előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

forgatási célú értékpapírok beváltása

központi, irányító szervi támogatás

finanszírozási bevételek összesen

1.

Csönge Község Önkormányzata

104 713 868

17 825 868

30 770 000

150 000

48 745 868

32 968 000

23 000 000

55 968 000

2.

Csöngei Weöres Sándor Óvoda

10 886 049

0

10 886 049

10 886 049

3.

ÖSSZESEN:

115 599 917

17 825 868

30 770 000

150 000

0

48 745 868

0

0

0

0

32 968 000

23 000 000

10 886 049

66 854 049

18. melléklet

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI ÉS ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA

2020. év

( Ft-ban )

SORSZÁM

Intézmény megnevezése

központi költségvetési támogatás

önkormányzati támogatás

összes támogatás

Ft

megoszlás %-a

Ft

megoszlás %-a

1.

Csöngei Weöres Sándor Óvoda

9 494 100

87,2

1 391 949

12,8

10 886 049

2.

Összesen:

9 494 100

87,2

1 391 949

12,8

10 886 049