Csönge Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 11.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 12

Csönge Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 11.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.12.

Csönge Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, és az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § (1) A rendelet hatálya Csönge Községi Önkormányzatra, valamint a támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiségekkel nem rendelkező szervezetekre terjed ki.

(2) Ezen rendelet meghatározza az Önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátásához szükséges bevételeket és kiadásokat, figyelemmel a 2022. évi gazdálkodás főbb szabályaira.

II. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2022. évi költségvetését 110.368.285 Ft bevételi előirányzattal és 110.368.285 Ft kiadási előirányzattal állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a 2022. évi költségvetésén belül az Önkormányzat

a) költségvetési bevételek összegét: 34.810 ezer forint,

b) a költségvetési kiadások összegét: 109.661 ezer forint,

c) a finanszírozási bevételek összegét: 75.558 ezer forint

d) a finanszírozási kiadások összegét: 707 ezer forint

e) a költségvetés egyenlegét – a költségvetési bevételek és költségvetési kiadások különbözetét – 0 ezer forintban állapítja meg.

(3) A működési célú bevételek között működési hitel igénybe vétele nem szerepel.

(4) A felhalmozási célú bevételek között fejlesztési célú hitel felvétele nem szerepel.

3. § (1) A 2022. évi költségvetési kiadáson belül az Önkormányzat működési költségvetési kiadását 53.982 e Ft-ban határozza meg. A költségvetési kiadásokon belül

a) személyi juttatás kiadás 17.339 e Ft;
b) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 2.639 e Ft;
c) dologi jellegű kiadások 31.004 e Ft;
d) ellátottak pénzbeli juttatásai 1.000 e Ft;
e) működési célú kiadások 2.000 e Ft
összegben kerülnek meghatározásra.
(2) A tartalékok összege 23.929 e Ft.
(3) A felhalmozási költségvetési kiadások összege 31.750 e Ft.
(4) A finanszírozási kiadások összege 707 e Ft.
(5) A Képviselő-testület a költségvetés 2022. évi hiányát 0 eFt-ban állapítja meg.
(6) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételi és kiadási főösszeg mérlegszerű bemutatását – előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban – a rendelet 1. melléklet , 3. melléklet , 5. melléklet tartalmazzák.
(7) A működési és felhalmozási célú bevételi előirányzatokat kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban – részletes kimutatásban – a 2. melléklet és 3. melléklet tartalmazza.
(8) A működési és felhalmozási célú kiadási előirányzatokat kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban – részletes kimutatásban – a 4. melléklet , 5. melléklet tartalmazza.
(9) Az önkormányzat egyéb működési és felhalmozási kiadásait a 6. melléklet, a társadalom és szociálpolitikai kiadásait a 7. melléklet tartalmazza.
(10) Az önkormányzat felhalmozási kiadásainak célonkénti részletes kimutatását a rendelet 8. melléklet , 9. melléklet tartalmazza.
(11) Az önkormányzat működésének és ágazati feladatainak támogatása jogcímeken kapott pénzeszközök kimutatását a Képviselő-testület a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.
(12) A képviselő-testület az Önkormányzat előirányzat-felhasználási tervét havi bontásban a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.
(13) A képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 46.380 Ft-ban határozza meg.

4. § (1) Az Önkormányzat költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti megoszlását a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettsége jelenleg nincs.

(3) Az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a rendelet 15. melléklete tartalmazza.

(4) A Képviselő-testület a kiadások között általános tartalékot állapít meg, mely a rendelet 10. mellékletében kerül kimutatásra.

(5) Az önkormányzat fennálló hiteltartozással, kibocsátott kötvényállománnyal nem rendelkezik.

(6) Az önkormányzatnak kezességvállalásból fennálló kötelezettsége nincs, melyet a 13. melléklet tartalmaz.

(7) Az önkormányzat részesedéseit a 12. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat európai uniós támogatásokból származó projekttel nem rendelkezik, melyet a 14. melléklet tartalmaz.

(9) Az önkormányzat saját bevételeinek, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből származó fizetési kötelezettségeit a 16. melléklet tartalmazza.

(10) Az önkormányzat bevételeinek szervenkénti kimutatását a 17. melléklet, a bevételek és kiadásainak rovatrendenkénti kimutatását a 18. melléklet tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, az adósságot keletkeztető ügyletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal a költségvetés végrehajtása során folyamatosan egyeztetéseket folytasson, vizsgálja felül az előirányzott kiadások jogosságát és mértékét.

(2) A Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény szerinti adósságot keletkeztető ügyletek a Képviselő-testület előzetes elhatározását követően és a kormány előzetes engedélyével köthetőek.

6. § A Képviselő-testület a költségvetési szervek engedélyezett létszámát és az egyes költségvetési szerveknél foglalkoztathatók létszámát a rendelet 4. mellékletében állapítja meg.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

7. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, biztonságáért a képviselő-testület, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) A Képviselő-testület e rendeletben jóváhagyott előirányzatok és létszámkeretek – beleértve a közfoglalkoztatottak – módosításának, átcsoportosításának jogát minden esetben fenntartja magának.

(3) Az Önkormányzat bevételeinek beszedésekor, kiadásainak teljesítésekor készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmaznia.

8. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(2) A képviselő-testület az év közben engedélyezett központi támogatások (pótelőirányzatok) felhasználásáról, a jegyző által történő előkészítés után, a polgármester előterjesztése alapján, az első negyedév kivételével negyedévente, de legkésőbb a költségvetési évet követő év május 30-ig dönt a költségvetési rendelet módosításáról.

(3) Amennyiben év közben az Országgyűlés az önkormányzatot érintő előirányzatot zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően a jegyző haladéktalanul a képviselő-testület elé terjeszti a költségvetési rendelet módosítását.

9. § A feladat elmaradásából származó személyi és dologi megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

10. § A Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

Pénzellátás szabályai

11. § Az önkormányzat pénzellátását a Kenyeri Közös Önkormányzati Hivatal kincstári finanszírozásban, időarányosan biztosítja. E szabálytól eltérni csak a beruházások, és felújítások esetén lehet, a hozzá kapcsolódó bevételek realizálásának ismeretében.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

12. § (1) Az önkormányzat vezetője önálló létszám-és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az önkormányzat részére engedélyezett létszámkeretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) összességében a költségvetésben meghatározott személyi juttatás előirányzat nem léphető túl.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

13. § (1) A költségvetés végrehajtását megbízási szerződés alapján működő belső ellenőr végzi. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelet előterjesztése során tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) A jegyző köteles gondoskodni az önkormányzat tekintetében a belső kontrolltevékenységek, FEUVE rendszer és a belső ellenőrzés megszervezéséről és működtetéséről.

IV. Fejezet

VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Vegyes rendelkezések

14. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza polgármestert az átmenetileg szabad pénzeszközök pénzintézeti betétként vagy egyéb értékpapírban való lekötésére.

(2) A Képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát kizárólagosan fenntartja magának.

(3) A Képviselő-testület a civil önszerveződő közösségek, sportegyesület, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek stb. részére a költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig pénzbeli támogatást nyújt a külön rendeletben előírt feltételek szerint.

Záró rendelkezések

15. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

CSÖNGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK ALAKULÁSA

2022. évre

BEVÉTELEK:

MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

19 710 690

Ft

ebből: Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 806 690

e Ft

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

904 000

e Ft

FELHALMOZÁSI TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

Ft

KÖZHATALMI BEVÉTELEK

15 000 000

Ft

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

100 000

Ft

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

-

Ft

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

-

Ft

ebből: működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

e Ft

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

e Ft

FELHALMOZÁSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

-

Ft

ebből: felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

e Ft

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

e Ft

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

75 557 595

Ft

ebből: forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

-

e Ft

ebből: előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

75 557 595

e Ft

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

110 368 285

Ft

KIADÁSOK:

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

77 910 809

Ft

ebből:

- Személyi juttatások

17 338 799

Ft

- Munkáltatót terhelő járulékok

2 639 211

Ft

- Dologi kiadások

31 004 000

Ft

- Ellátottak juttatásai

1 000 000

Ft

- egyéb működési kiadások

2 000 000

Ft

- Általános tartalék

23 928 799

Ft

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

31 750 000

Ft

ebből:

- Beruházások

19 050 000

Ft

- Felújítások

12 700 000

Ft

- egyéb felhalmozási kiadások

-

Ft

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

707 476

Ft

ebből: Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

707 476

Ft

TÁRGYÉVI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

110 368 285

Ft

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE:

-

Ft

TÁRGYÉVI KÖLTSÉGVETÉS EGYENLEGE

-

Ft

2. melléklet

Csönge Község Önkormányzata

Bevételei forrásonként

2022. év

( Ft-ban)

M e g n e v e z é s:

tervezett

tervezett

változás

előirányzat

előirányzat

2021. év

2022. év

%-a

I.

MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

I.

Önkormányzatok működési támogatásai

1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

10 692 191

11 394 390

I.

Települési önkormányzatok működésének támogatása

10 692 191

11 394 390

a.

önkormányzati hivatal működésének támogatása

ebből: beszámítás

b.

település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

6 192 191

6 594 390

106

ba.

zöldterület gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

3 364 200

3 471 000

103

ebből: beszámítás

bb.

közvilágítás fenntartásának támogatása

1 472 000

1 541 000

105

ebből: beszámítás

bc.

köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

100 000

187 850

188

ebből: beszámítás

bd.

közutak fenntartásának támogatása

1 255 991

1 394 540

111

ebből: beszámítás

c.

egyéb önkormányzati feladatok támogatása

4 500 000

4 800 000

107

ebből: beszámítás

kiegészítés - I.1. jogcímhez kapcsolódóan

d.

lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

e.

üdülőhelyi feladatok támogatása

f.

beszámítás

f./I

Nem teljesült beszámítás/szolidaritási hozzájárulás alapja

Települési önkormányzatok működésének támogatása összesen:

10 692 191

11 394 390

2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

II.1. (1) 1

Pedagógusok elismert létszáma

II.1. (2) 1

Pedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma

II.2. (1) 1

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát 8 hó

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

3.

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

4 479 000

5 142 300

115

III.2.e

Falugondnoki Szolgálat

4 479 000

5 142 300

115

III.5.

Gyermekétkeztetés támogatása

III.5.aa)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

III.5.ab)

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

III.5.b)

A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása összesen:

4 479 000

5 142 300

115

4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

100

1.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

2 270 000

2 270 000

100

d.

települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

100

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása összesen:

2 270 000

2 270 000

100

5.

Elszámolásból származó bevételek

15 000 000

0

1.

4/2021. (I. 14.) Korm. Rendelet alapján – kieső iparűzési adó bevétel összegével megegyező központi költségvetési támogatás

15 000 000

Települési önkormányzatok elszámolásból származó bevétel központi költségvetési támogatása összesen:

15 000 000

0

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen:

32 441 191

18 806 690

58

II.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről – elkülönített állami pénzalapok

941 672

904 000

96

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről összesen:

941 672

904 000

96

MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL ÖSSZESEN:

33 382 863

19 710 690

59

II.

FELHALMOZÁSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL

III.

KÖZHATALMI BEVÉTELEK

1.

Vagyoni típusú adók

1.

Magánszemélyek kommunális adója

2.

Értékesítési és forgalmi adók

15 000 000

15 000 000

100

1.

helyi iparűzési adó

15 000 000

15 000 000

100

3.

Gépjárműadók

1.

gépjárműadó helyi önkormányzatot megillető része

4.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

1.

Idegenforgalmi adó

2.

talajterhelési díj

5.

Egyéb közhatalmi bevételek

1.

Igazgatási szolgáltatási díjak

2.

Egyéb közhatalmi bevételek

3.

Helyi adópótlék, adóbírság

KÖZHATALMI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

15 000 000

15 000 000

100

IV.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

1.

Szolgáltatások ellenértéke

1.

alkalmazottak térítési díja

2.

bérleti és lízing díjbevételek

1.

önkormányzati helyiségek bérbeadása

100 000

100 000

100

2.

lakbérbevételek

3.

közterület foglalási díjak

4.

földbérleti díjak

3.

egyéb szolgáltatások nyújtása miatti bevételek

1.

temetkezési szolgáltatás(sírhely megváltás)

2.

óvodai étkeztetés nyújtása

3.

vendégebéd térítési díja

2.

Tulajdonosi bevételek

1.

Szennyvízcsatorna használati díj

3.

Ellátási díjak

1.

szociális étkeztetés térítési díja

4.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.

Általános forgalmi adó visszatérítése

6.

Kamatbevételek

7.

Egyéb különféle működési bevételek

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

100 000

100 000

100

VII.

FELHALMOZÁSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

1.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások államháztartáson kívülről

1.

Első lakáshoz jutók lakásépítési és -vásárlási kölcsönének törlesztése

2.

Felhalmozási célú egyéb átvett pénzeszközök

FELHALMOZÁSI CÉLÚ ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK ÖSSZESEN:

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

48 482 863

34 810 690

72

VIII.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

64 447 345

75 557 595

117

1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

1.

belföldi értékpapírok bevételei

2.

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

64 447 345

75 557 595

117

1.

előző év költségvetési maradvány igénybevétele áthúzódó feladatokra

1 800 000

2.

adósságkonszolidációban nem részesült település önkormányzatok támogatása 2016. évről

3.

megelőlegezett állami támogatás igénybevétele

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

64 447 345

75 557 595

117

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

112 930 208

110 368 285

98

3. melléklet

CSÖNGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KÖTELEZŐ, ÖNKÉNT VÁLLALT ÉS ÁLLAMI (ÁLLAMIGAZGATÁSI) FELADATAINAK BEVÉTELEI

2022. év

kormányzati funkció száma

Kormányzati funkció megnevezése

Bevétel összesen:

ebből:

kötelező

önként vállalt

állami (államigazgatási)

feladatok

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

18 806 690

18 806 690

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

75 557 595

75 557 595

041033

Hosszabb idejű közfoglalkoztatás

904 000

904 000

066020

Város- és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

100 000

100 000

900020

Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

15 000 000

15 000 000

900060

Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek

-

-

Csönge Község Önkormányzat összesen

110 368 285

110 268 285

100 000

-

4. melléklet

5. melléklet

6. melléklet

Csönge Község Önkormányzata

egyéb működési és felhalmozási kiadásai

2022. évre

( Ft-ban)

Megnevezés

tervezett előirányzat

EGYÉB MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRE

1.

Kemenesaljai Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Intézményfenntartó Társulás

1 000 000

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRE ÖSSZESEN:

1 000 000

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON KÍVÜLRE

1.

Sághegy Leader Egyesület

100 000

2.

Falugondnokok Vas és Győr Moson Sopron Megyei Egyesülete

100 000

3.

VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt.

300 000

4.

Civil szervezetek támogatása

500 000

EGYÉB MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON KÍVÜLRE ÖSSZESEN:

1 000 000

TARTALÉKOK

23 928 799

EGYÉB MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

25 928 799

7. melléklet

Csönge Község Önkormányzata

Társadalom-, szociálpolitikai és egyéb társadalombiztosítási kiadásai

2022. év

sorszám

tervezett

Megnevezés

előirányzat

1.

Eseti társadalom, szociálpolitikai és egyéb társadalombiztosítási

juttatások

2.

rendkívüli települési támogatás

400 000

3.

egyéb önkormányzati rendeletben szabályozott önkormányzati szociális juttatások

600 000

4.

Eseti társadalom, szociálpolitikai és egyéb társadalombiztosítási

juttatások összesen:

1 000 000

5.

Működési célú szociális támogatások összesen:

1 000 000

6.

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre

7.

Első lakáshoz jutók lakásépítésének és -vásárlásnak vissza nem térítendő támogatása

8.

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre összesen:

-

9.

Társadalom-, szociálpolitikai és egyéb társadalom biztosítási juttatások mindösszesen:

1 000 000

8. melléklet

9. melléklet

CSÖNGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

FELÚJÍTÁSI KIADÁSOK

2022. év

sorszám

Megnevezés

Előirányzat ( Ft)

1

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

1.1.

Útfelújítás (Haladás utca)

9 500 000

1.2.

Felújítási célú előzetesen felszámított le nem vonható általános forgalmi adóra

2 565 000

Összesen:

12 065 000

1

082091 Közművelődés- közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

1.1.

Kultúrház parkettázás

500 000

1.2.

Kultúrház parkettázás - Előzetesen felszámított ÁFA

135 000

Összesen:

635 000

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN:

12 700 000

10. melléklet

Csönge Község Önkormányzata

Költségvetési (működési és felhalmozási ) mérlege

(közgazdasági tagolásban)

2022. év

sorszám

Megnevezés

Tervezett előirányzat Ft

I. Működési költségvetés

1.

Működési támogatások államháztartáson belülről

- önkormányzatok működési támogatásai

18 806 690

- egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

904 000

2.

Közhatalmi bevételek

15 000 000

3.

Működési bevételek

100 000

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

- működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

- egyéb működési célú átvett pénzeszközök

Működési bevételek összesen

34 810 690

5.

Személyi juttatások

17 338 799

6.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 639 211

7.

Dologi kiadások

31 004 000

8.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 000 000

9.

Egyéb működési célú kiadások

- működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

- egyéb működési célú támogatások

2 000 000

- tartalékok

23 928 799

Működési kiadások összesen

77 910 809

sorszám

Megnevezés

Tervezett előirányzat Ft

II. Felhalmozási költségvetés

10.

Felhalmozási támogatások államháztartáson belülről

11.

Felhalmozási bevételek

-

12.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

- felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

- egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

Felhalmozási bevételek összesen

-

13.

Beruházások

19 050 000

14.

Felújítások

12 700 000

15.

Egyéb felhalmozási kiadások

- egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

- tartalékok

Felhalmozási kiadások összesen

31 750 000

Önkormányzat bevételei összesen:

34 810 690

Önkormányzat kiadásai összesen:

109 660 809

sorszám

Megnevezés

Tervezett előirányzat Ft

III. Finanszírozási műveletek elszámolása

Forgatási célú értékpapírok beváltása

16.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

75 557 595

17.

Áht-n belüli megelőlegezések

-

Finanszírozási bevételek összesen:

75 557 595

18.

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

707 476

19.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

20.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

Finanszírozási kiadások összesen:

707 476

Önkormányzat bevételei mindösszesen:

110 368 285

Önkormányzat kiadásai mindösszesen:

110 368 285

11. melléklet

12. melléklet

Csönge Község Önkormányzata

részvényei, részesedései, értékpapírjai

(2021. december 31-i állapot szerint)

Részvények, részesedések

25% alatti részesedés:

Vasivíz Zrt.

1 310 362

Ft

Részesedések, részvények mindösszesen:

1 310 362

Ft

13. melléklet

Csönge Község Önkormányzata

Kezességvállalások állománya

2022. 01.01-től

( e Ft-ban)

sorszám

Megnevezése, fajtája, száma

2022. év

2023. év

összesen

1.

….által felvett hitel

-

formája: készfizető kezességvállalás

mértéke: lakossági érdekeltségi hozzájárulás együttes összegének 20 %-a, induláskor … Ft

devizaneme: Ft

futamideje: ….......

kezességvállalás összesen:

-

-

-

14. melléklet

CSÖNGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSOKBÓL FINANSZÍROZOTT PROJEKTEK FORRÁSÖSSZETÉTELE

2023-2025 évek

(Ft-ban)

sorszám

Projekt megnevezése

támogatás mértéke %

saját erőforrás

támogatás

összesen

Mindösszesen

2023.

2024.

2025.

2023.

2024.

2025.

2023.

2024.

2025.

saját erő

támogatás

bekerülési költség

1.

….... beszerzése (vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése)

-

-

-

-

-

összesen:

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

15. melléklet

CSÖNGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KÖZVETETT TÁMOGATÁSOK

2021. év

A. helyi adónál biztosított közvetett támogatások

1. Magánszemélyek kommunális adója

A támogatás kedvezményezettje

Adóelengedés

Adókedvezmény

Egyéb

Összesen e Ft

jogcíme

mértéke

összege

jogcíme

mértéke

összege

jogcíme

mértéke

összege

(jellege)

%

e Ft

(jellege)

%

e Ft

(jellege)

%

e Ft

állandó lakás céljára ténylegesen használt ingatlan adóalanya

magánsz. kommunális adója

-

Összesen:

-

0

-

2. Méltányossági eljárás

- fizetési halasztás

e Ft

- részletfizetés

e Ft

- elengedés

e Ft

összesen:

-

e Ft

2. Gépjárműadó

A támogatás kedvezményezettje

Adóelengedés

Adókedvezmény

Egyéb

Összesen e Ft

jogcíme

mértéke

összege

jogcíme

mértéke

összege

jogcíme

mértéke

összege

(jellege)

%

e Ft

(jellege)

%

e Ft

(jellege)

%

e Ft

súlyos mozgáskorlátozottak

Gjt. 5. §. f. pont

-

költségvetési szerv,társadalmi szervezet

Gjt.5. §.a.-b. pont

-

adóalanyok

Gjt. 6. §.(2) bek.

0

adóalanyok

Gjt. 6. §.(3) bek.

0

adóalanyok

Gjt. 6. §.(4) bek.

-

Összesen:

-

-

-

B. Egyéb közvetett támogatások

1.helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételekből nyújtott kedvezmény mentesség összege

A támogatás kedvezményezettje

kedvezmény jogcíme

havi kedvezmény (Ft)

éves kedvezmény (e Ft)

Összesen (e Ft)

magánszemély

-

-

-

-

Összesen:

-

2. lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

A támogatás kedvezményezettje

kedvezmény jogcíme

havi kedvezmény (Ft)

éves kedvezmény (e Ft)

Összesen (e Ft)

magánszemélyek

gyermekkedvezmény

-

Összesen:

-

-

-

3. ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

A támogatás kedvezményezettje

kedvezmény jogcíme

havi kedvezmény (Ft)

éves kedvezmény (e Ft)

Összesen (e Ft)

magánszemélyek

térítési díj elengedése

-

Összesen:

0

0

4. egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

A támogatás kedvezményezettje

kedvezmény jogcíme

havi kedvezmény (Ft)

éves kedvezmény (e Ft)

Összesen (e Ft)

magánszemélyek

-

Összesen:

0

0

16. melléklet

17. melléklet

18. melléklet

CSÖNGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KIADÁSAINAK ÉS BEVÉTELEINEK ALAKULÁSA ROVATRENDENKÉNT

2022. évre

Ft-ban

Megnevezés

Tervezett előirányzat

Tervezett előirányzat

2021

2022

Törvény szerinti illetmények, munkabérek (K1101)

3 834 150

7 482 800

Béren kívüli juttatások (K1107)

96 000

192 000

Közlekedési költségtérítés (K1109)

150 000

200 000

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13) (K11)

4 080 150

7 874 800

Választott tisztségviselők juttatásai (K121)

4 501 758

7 448 999

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások (K122)

240 000

515 000

Egyéb külső személyi juttatások (K123)

1 500 000

1 500 000

Külső személyi juttatások (=16+17+18) (K12)

6 241 758

9 463 999

Személyi juttatások (=15+19) (K1)

10 321 908

17 338 799

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (=22+…+27) (K2)

1 812 325

2 639 211

Üzemeltetési anyagok beszerzése (K312)

5 000 000

6 000 000

Készletbeszerzés (=28+29+30) (K31)

5 000 000

6 000 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (K321)

300 000

500 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások (K322)

300 000

500 000

Kommunikációs szolgáltatások (=32+33) (K32)

600 000

1 000 000

Közüzemi díjak (K331)

4 000 000

4 000 000

Vásárolt élelmezés (K332)

0

200 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (K334)

2 000 000

4 000 000

Közvetített szolgáltatások (>=41) (K335)

50 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások (K336)

500 000

1 000 000

Egyéb szolgáltatások (>=44) (K337)

6 000 000

7 000 000

Szolgáltatási kiadások (=35+36+37+39+40+42+43) (K33)

12 550 000

16 200 000

Kiküldetések kiadásai (K341)

200 000

200 000

Reklám- és propagandakiadások (K342)

150 000

300 000

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=46+47) (K34)

350 000

500 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K351)

5 400 000

6 804 000

Egyéb dologi kiadások (K355)

500 000

500 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=49+50+51+54+58) (K35)

5 900 000

7 304 000

Dologi kiadások (=31+34+45+48+59) (K3)

24 400 000

31 004 000

Egyéb nem intézményi ellátások (>=101+…+119) (K48)

1 000 000

1 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=61+62+73+74+85+94+97+100)(K4)

1 000 000

1 000 000

A helyi önkormányzatok törvényi előíráson alapuló befizetései (K5022)

58 728

Elvonások és befizetések (=123+124+125) (K502)

58 728

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre (=151+…+160) (K506)

1 500 000

1 000 000

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre (=179+…+188) (K512)

500 000

1 000 000

Tartalékok (K513)

44 339 599

23 928 799

Egyéb működési célú kiadások (=121+126+127+128+139+150+161+163+175+176+177+178+189) (K5)

46 398 327

25 928 799

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése (K63)

393 700

1 000 000

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése (K64)

2 204 725

14 000 000

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K67)

701 575

4 050 000

Beruházások (=191+192+194+…+198)(K6)

3 300 000

19 050 000

Ingatlanok felújítása (K71)

19 685 039

10 000 000

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K74)

5 314 961

2 700 000

Felújítások (=200+...+203) (K7)

25 000 000

12 700 000

Költségvetési kiadások (=20+21+60+120+190+199+204+266) (K1-K8)

112 232 560

109 660 809

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése (K914)

697 648

707 476

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása (K915)

0

0

Belföldi finanszírozás kiadásai (=06+19+…+25+28) (K91)

697 648

707 476

Finanszírozási kiadások (=29+37+38+39) (K9)

697 648

707 476

Kiadások összesen

112 930 208

110 368 285

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása (B111)

10 692 191

11 394 390

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása (B112)

0

0

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (B1131)

4 479 000

5 142 300

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B1132)

0

0

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04) (B113)

0

0

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (B114)

2 270 000

2 270 000

Elszámolásból származó bevételek (B116)

15 000 000

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+06+07+08) (B11)

32 441 191

18 806 690

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (=35+…+44) (B16)

941 672

904 000

ebből: elkülönített állami pénzalapok (B16)

941 672

904 000

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+...+12+23+34) (B1)

33 382 863

19 710 690

Értékesítési és forgalmi adók (=117+…+136) (B351)

15 000 000

15 000 000

ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó (B351)

15 000 000

15 000 000

Termékek és szolgáltatások adói (=116+137+141+142+147) (B35)

15 000 000

15 000 000

Közhatalmi bevételek (=93+94+104+109+164+165) (B3)

15 000 000

15 000 000

Tulajdonosi bevételek (>=192+…+197) (B404)

100 000

100 000

Működési bevételek (=185+186+189+191+198+199+200+207+215+216+217) (B4)

100 000

100 000

Költségvetési bevételek (=45+81+184+220+229+255+281) (B1-B7)

48 482 863

34 810 690

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése (>=06+07) (B8121)

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+08+09+10) (B812)

0

0

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

64 447 345

75 557 595

Maradvány igénybevétele (=12+13) (B813)

64 447 345

75 557 595

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+11+14+…+19+22) (B81)

64 447 345

75 557 595

Finanszírozási bevételek (=23+29+30+31) (B8)

64 447 345

75 557 595

Bevételek összesen

112 930 208

110 368 285

0

0

0

0