Petőmihályfa község képviselő testületének 9/2017 (VII.31.) önkormányzati rendelete

Petőmihályfa Község településfejlesztési, településrendezési és településképpel kapcsolatos feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 08. 01- 2017. 10. 13

Petőmihályfa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. /1/ bekezdés 1./ pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII törvény (a továbbiakban: Étv.) 6. §. /1/ bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

(1)     Jelen rendelet Petőmihályfa Község közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.


(2)     A partnerségi egyeztetésben részt vevők (továbbiakban: partnerek) köre:

  1. Az érintett településen lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy ingatlannal rendelkező természetes személy.
  2. Az érintett településen telephellyel vagy ingatlannal rendelkező gazdálkodó szervezet.
  3. A község területén működő elismert egyházak és civil szervezetek.


2. §

(1)     A polgármester az 1. § (2) bekezdésben szereplő partnerek számára a Kámi Közös Önkormányzati Hivatal Győrvári Kirendeltségének épületében és  az önkormányzat közterületi hirdetőtábláján elhelyezett, Kámi Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos honlapján (www.kamikozoshiv.hu) közzétett, továbbá a lakossági fórumon előzetes tájékoztatót nyújt a készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítéséről, módosításáról a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet.) 29/A. § (3) bekezdés szerint.

(2)     A polgármester az elkészült településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet tervezetét az 1. § (2) bekezdésben szereplő partnerek számára véleményezésre bocsátja a Korm. rendelet 29/A. § (3) bekezdés szerint a Kámi Közös Önkormányzati Hivatal Győrvári Kirendeltségének épületében és az önkormányzat közterületi hirdetőtábláján elhelyezve, a Kámi Közös Önkormányzati hivatal hivatalos honlapján (www.kamikozoshiv.hu) közzétéve, továbbá a lakossági fórumon ismerteti annak tartalmát.

3. §

(1)     A partnerségi egyeztetésben résztvevők észrevételeiket a Korm. rendeletben megszabott határidőre

  1. postai levélben a polgármesternek címezve, 9826. Petőmihályfa, Kossuth u. 4. szám alatti címre,
  2. elektronikus levélben a korjegyzoseg@gyorvar.hu e-mail címre juttathatják el.
  3. A vélemények dokumentálása, nyilvántartása, valamint az el nem fogadott javaslatok indoklása, azok dokumentálása és nyilvántartása a Kámi Közös Önkormányzati Hivatal Győrvári Kirendeltségén történik.

(2)     Az előzetes tájékoztatási és a véleményezési szakasz során beérkezett észrevételeket, véleményeket és javaslatokat a városi főépítész rendszerezi és véleményével együtt a megbízott településtervezőnek elektronikus úton megküldi.

(3)     A polgármester a véleményezési eljárás lezáró képviselő-testületi döntést 15 napon belül az önkormányzat hivatalos honlapján (www.kamikozoshiv.hu) közzéteszi.

4. §

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Petőmihályfa, 2017. július 28.




                    Kovács Ernő                                            Kardos Andrea

                      polgármester                                                   jegyző     


Kihirdetve:


Petőmihályfa , 2017.július 31.               



                                                                                    Kardos Andrea

                                                                                            jegyző