Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete

a locsolási kedvezmény alkalmazásáról

Hatályos: 2000. 01. 01- 2023. 05. 26

Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete

a locsolási kedvezmény alkalmazásáról1

2000.01.01.

Kiszsidány község Önkormányzatának Képviselőtestülete az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXVII. tv-ben kapott felhatalmazás alapján – a VASIVÍZ RT. 1999. november 30–i közgyűlési határozatának figyelembevételével a locsolási kedvezmény alkalmazásáról a következők szerint rendelkezik:

1. § (1) A csatornadíj alapja a mért szennyvízmennyiség, mérés hiányában a csatornaműbe bekötött ingatlanhon felhasznált teljes vízmennyisége, függetlenül attól, hogy annak beszerzése honnan történik.

(2) Nem vehető figyelembe a szennyvízmennyiség meghatározásánál:

a) az a vízmennyiség, amely az ivóvízvezeték meghibásodása következtében a környezetben elszivárgott,

b) jogosultak körében a locsolásra felhasznált vízmennyiség május 1. és augusztus 31. közötti teljes négy hónapban,

c) az Rt. engedélyével locsolási vagy olyan gazdasági célra felszerelt mellékvízmérőn mért vízfelhasználás, amely nem kerül a közcsatorna hálózatba.

2. § (1) Az ellocsolt közcsatornába nem jutó közüzemi ivóvíz után a (2) bekezdésben meghatározott körben május 1. és augusztus 31. közötti időszakban 10%-os mértékű locsolási kedvezményt kell érvényesíteni.

(2) A település közigazgatási határán belül locsolási kedvezményre jogosult az a közüzemi viziközmű szolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó, aki:

a) egyedi bekötéssel rendelkező lakóingatlan, üdülő, kert tulajdonosa, bérlője vagy egyéb jogcímen használója,

b) társasházak közül azok, ahol a társasházi közösség két önálló lakásból áll és az ingatlan területének legalább 50%-a öntözhető zöldterület.

(3) A díjszámítás alapjául szolgáló mennyiség korrekcióra a lakossági fogyasztó által beadott igénylőlap alapján kerül sor. Az igénylőlapon a lakossági fogyasztónak nyilatkoznia kell arról, hogy az ingatlan területének legalább 50 %-a öntözhető zöldterület és locsolási célra kiépített egyéb vízbeszerzési lehetőséggel (saját kút) nem rendelkezik.

(4) Az igénylőlapot a szolgáltató köteles az igénylő számára ügyfélszolgálati egységeinél rendelkezésre bocsátani.

(5) Az igénylőlapokat 2000. március 31-ig kell a szolgáltatónak visszajuttatni, aki azt a szolgáltatási szerződésben figyelembe veszi.

(6) Az elszámolás alapját képező feltételeket, a locsolással kapcsolatos mennyiségi korrekciót a fogyasztó igénybejelentése alapján folyamatosan szerződésmódosítással, illetve új szerződés kötésével kell meghatározni.

3. § (1) A kedvezmény mértékét a díjak megállapításával együtt kell a számlában érvényesíteni.

(2) Ha a vízmérő leolvasási ciklus a kedvezményezett négyhavi fogyasztással nem esik egybe, az olvadási időpontok figyelembevételével arányosítással kell a szolgáltatás mennyiségét megállapítani.

4. § Ez a rendelet 2000. január 1-én lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet a Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. május 27. napjával.