Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatára vonatkozó helyi szabályairól

Hatályos: 2013. 09. 27

Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatára vonatkozó helyi szabályairól

2013.09.27.

Kiszsidány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) és (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A filmforgatási célú használat szempontjából turisztikailag kiemelt közterület a településen nem található.

2. § (1) A filmforgatási célú használat díjának felső határát e rendelet melléklete tartalmazza.

(2) Díjfizetés alóli mentesség kizárólag közérdekű célokra (különösen: oktatási, tudományos vagy ismeretterjesztő témájú) filmalkotások esetén állapítható meg.

3. § A filmforgatási célú használat során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

4. § A filmforgatási célú használat vasárnapra és ünnepnapra nem hagyható jóvá. Filmforgatási célú használat időtartama nem haladhatja meg az egy hetet.

5. § (1) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható események esetén az akadály elhárulása után azonnal, de legkésőbb 5 napon belül a közterület-használatot újra biztosítani kell.

(2) A rendkívüli természeti események esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően azonnal, de legkésőbb 5 napon belül a közterület-használatot újra biztosítani kell.

6. § A filmforgatási célú használattal összefüggő, törvényben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Kiszsidány Község Önkormányzata tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használati díjainak felső határa a használat célja szerint
Közterület megnevezése
Forgatási helyszín 200 Ft/nap/ m2
Technikai kiszolgálás 100 Ft/nap/ m2
Stáb parkolás 50 Ft/nap/ jármű
E melléklet alkalmazásában:

1. Forgatási helyszín: a forgatás során a felvételi képmezőben szereplő színészek, egyéb közreműködők, díszletelemek, berendezési tárgyak, kellékek, járművek által elfoglalt terület;

2. Technikai kiszolgálás: a forgatási helyszín közvetlen környezetében felvonuló, a forgatás technikai megvalósulását elősegítő eszközök (különösen kamerák, világító és hangrögzítő berendezések), az azt kezelő stáb, műszaki személyzet, a forgatást közvetlenül kiszolgáló egyéb egységek és járművek által elfoglalt terület;

3. Stáb parkolás: Az 1-2. kategóriába nem tartozó, a forgatás és a technikai kiszolgálás helyszínétől területileg elválasztható háttér-kiszolgáló egységek és járművek által elfoglalt terület.