Olaszfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2011. (IX.20.) rendelete

az anyakönyvi eljárásról

Hatályos: 2011. 09. 21- 2018. 07. 11

Olaszfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete

6/2011. (IX.20.)

r e n d e l e t e

az anyakönyvi eljárásról


Olaszfa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 42/A.§-nak (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1. §

E rendelet alkalmazásában:

a) hivatali helyiség: Olaszfa Község Önkormányzata 9824 Olaszfa, Ady E. u. 15. szám alatti tárgyaló terem

b) hivatali munkaidő: Oszkó és Olaszfa Községek Körjegyzősége Ügyrendje szerint hétfőtől csütörtökig 7.30 órától 16.00 óráig, pénteken 7.30 órától 13.30 óráig

c) munkaszüneti nap: a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 125.§ (3) bekezdésében meghatározott napok és a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszternek a munkaidő-beosztás munkaszüneti napok miatt indokolt választását évenként szabályozó rendeletében megállapított pihenőnapok


A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályai


2. §


(1) Házasságkötés hivatali munkaidőn kívül a munkaszüneti napok kivételével pénteki napon 14.00 órától 18.00 óráig, valamint szombati napon 12.00 órától 18.00 óráig terjedő időszakban tartható.


(2) A hivatali helyiségen kívüli házasságkötésre vonatkozó engedélyezési eljárás kérelemre indul, melyet a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg írásban az eljáró anyakönyvvezetőnél kell előterjeszteni.


(3) A házasságkötés hivatali helyiségen kívüli helyszínen akkor engedélyezhető, ha az anyakönyv méltósága, tekintélye nem csorbul, továbbá a személyes adatok és az anyakönyv biztonságos kezelésének megfelelő védelme biztosított.


(4) Az engedélyező a helyszínen előzetesen köteles meggyőződni arról, hogy a kérelemben megjelölt helyszín megfelel az anyakönyvi esemény hivatali helyiségen kívüli lebonyolítása feltételeinek.


A házasságkötéssel kapcsolatos szolgáltatások díjai


3. §


(1) A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésben közreműködő anyakönyvvezetőt választása szerint megillető, a szabadidő egésze helyett választható díjazás bruttó 10.000 forint eseményenként.


(2) A képviselő-testület a hivatali munkaidőn kívüli, valamint a hivatali helyiségen kívüli házasságkötés eseteire díjat nem állapít meg.


Záró rendelkezések


4.§


(1) Jelen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépését követően bejelentett házasságkötés esetén kell alkalmazni.


(2) A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik.


3) Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.




Olaszfa, 2011. szeptember 19.





           Landor Gyula                                                                        Hausner Vilmos Richárd

            polgármester                                                                                      körjegyző






Záradék:


A rendeletet kihirdetése Olaszfa Község Önkormányzata hirdetőtáblájára történő kifüggesztéssel 2011. szeptember 20. napján megtörtént.



Olaszfa, 2011. szeptember 20.

Hausner Vilmos Richárd

             körjegyző