Olaszfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (XI. 26.) önkormányzati rendelete

a szociális tűzifa juttatásról.

Hatályos: 2013. 11. 27- 2014. 03. 31

Szerkesztés...

Olaszfa Község Önkormányzata Képviselőtestületének 6/2013.(XI.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásról.



Olaszfa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló 57/2013. (X.4.) BM. Rendelet 3. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:



  1. §



A rendelet hatálya Olaszfa község közigazgatási területén állandó bejelentett lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyekre terjed ki.


  1. §


  1. Az önkormányzat térítésmentesen tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személyeknek, akik az e rendeletben meghatározott egyéb feltételeknek megfelelnek. Háztartásonként legfeljebb 5 m³ természetben nyújtott tűzifa támogatás állapítható meg. A juttatást a képviselő testület a támogatás erejéig nyújtja.


  1. Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül csak egy személy részére állapítható

meg támogatás.


  1. §


  1. Térítésmentesen szociális célú tűzifára jogosult az alábbi feltételek egyidejű fennállása esetén az a kérelmező, aki:


  1. a szociális célú tűzifa igénylésére irányuló kérelmet határidőben benyújtja az önkormányzathoz.
  2. akinek a háztartásában együtt élő személyek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyszemélyes háztartás (egyedül élő) esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, és
  3. fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik.



  1.  A kérelmek benyújtási határideje 2014.január 31.  A határidő elmulasztása jogvesztő.

             A kérelem e rendelet mellékletét képezi.



  1. Olaszfa Község Önkormányzata képviselő-testülete a szociális célú tűzifa juttatásával kapcsolatos valamennyi hatáskört a polgármesterre ruházza át, aki a jogosultságról egyedi határozattal dönt.




  1. §



Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2014. április 1-én hatályát veszti.





Olaszfa, 2013. november 25.







               /: Landor Gyula :/                                            /: Biró Tibor :/

                   polgármester                                                      jegyző








Mellékletek