Zsennye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (III. 7.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 08

Zsennye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (III. 7.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.03.08.
az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Zsennye Község Önkormányzata 2023. évben is fő feladatának tekinti a nyújtott közszolgáltatások és közfeladatok színvonalának megőrzését a költségvetés lehetőségeihez mérten. A pályázati lehetőségek figyelembevételével új beruházások megvalósítása, a központi finanszírozás átalakítása mellett a szociális juttatások megfelelő színvonalának megtartása, az intézményhálózat működtetése, a helyi civil szférával történő együttműködés.
Az éves költségvetésében kerülnek meghatározásra az adott költségvetési évre vonatkozóan a gazdálkodással kapcsolatos teendők, a szükséges előirányzat keretek. A költségvetést költségvetési rendeletben kell megállapítani, melynek elfogadásához minősített többség szükséges.
A 2023. évi költségvetési rendelet előkészítéséhez, elfogadásához, megalkotásához a legfontosabb előírásokat a következő jogszabályok tartalmazzák:
Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény (továbbiakban: Kvtv), amelyet az Országgyűlés a 2022. július 19-i ülésén fogadott el és amelyet a Kormány 2022. december 29-én a Magyarország 2023. évi központi költségvetésének a veszélyhelyzettel összefüggő eltérő szabályairól szóló 613/2022. (XII. 29.Í) Korm.rendelettel módosított.
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.),
A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény,
Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény,
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.),
Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ávr),
Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII. 30.) Kormányrendelet.
A Mötv.111. § (4) bekezdésében és az Áht. 23. § (4) bekezdésében foglalt rendelkezések értelmében a költségvetési rendeletben külső finanszírozású működési célú költségvetési hiány nem tervezhető.
A Mötv. 117-118. §-ai rendelkeznek a helyi önkormányzatok feladatfinanszírozási rendszeréről. Az Országgyűlés a feladatfinanszírozási rendszer keretében, a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott módon támogatást biztosít a feladatot meghatározó jogszabályban megjelölt közszolgáltatási szintnek megfelelően a kötelezően ellátandó feladatokhoz oly módon, hogy a feladatfinanszírozási rendszernek biztosítania kell a helyi önkormányzatok bevételi érdekeltségének fenntartását.
A képviselő-testület a stabilitási törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletek megkötését nem tervezi.
A tervezés egyik alapelve, hogy a kiadási oldalon mindazokat a kötelezettségeket meg kell tervezni, melyek 2023. január 1-jén az önkormányzat számára ismertek és bevételi oldalon a központi költségvetési kapcsolataik meghatározhatók.
Indokolás
Az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének tervezett bevételi és kiadási főösszege: 35.031.105 Ft
Bevételi előirányzatok:
Az önkormányzat bevételeit a költségvetési bevételek (működési célú támogatások az államháztartáson belülről, a közhatalmi bevételek, a működési és felhalmozási bevételek, a működési és felhalmozási célú átvett pénzeszközök), valamint a finanszírozási bevételek képezik.
Általánosságban elmondható, hogy bevételeink elmaradnak a 2022. évi bevételektől. Ennek elsődleges oka a finanszírozási bevételek alakulása, amely már nem tartalmaz pályázati pénzeszközt, csak a pénzmaradványt.
Önkormányzatunk működését 17.808.973 Ft-tal támogatja az állam. Ez az összeg tartalmazza a településüzemeltetéshez kapcsolódó kiadások (zöldterület gazdálkodás, közvilágítás, köztemető és közutak fenntartása) támogatását, az egyéb önkormányzati feladatok, valamint a polgármesteri illetmény támogatását.
Az önkormányzat szociális feladatainak támogatására 5.953.160 Ft-ot kap 2023-ban, ez elmarad a 2022.évi bevételtől, mivel a szociális feladatok egyéb támogatásának összege csökkent. A kulturális feladatok ellátása támogatásának összege változatlanul 2.270.000 Ft. Kiegészítő támogatással nem terveztünk, mivel az beépült az önkormányzatok általános támogatásába.
Helyi adó bevételeink a 2022. évi tény adatokat alapul véve kerültek megtervezésre.
Működési bevételeink között szerepelnek: a szolgáltatások ellenértéke, az étkezési térítési díj bevételek, illetve a földbérleti díj.
Költségvetési bevételeinket növeli a finanszírozási bevétel, ami a pénzmaradványban jelenik meg. Várható összege 11.902.132 Ft, amely működési és felhalmozási célt szolgál.
Kiadási előirányzatok:
A kiadások személyi kiadásokra, munkáltatót terhelő járulékokra, dologi kiadásokra, ellátottak pénzbeli juttatásaira, egyéb működési célú kiadásokra és felhalmozási kiadásokra terjednek ki.
A személyi jellegű kiadások tervezett összege tartalmazza a minimálbérek emelkedéséből adódó különbözetet, a képviselőtestület tagjainak tiszteletdíját, a várhatóan szeptember második felében munkába álló közművelődési munkatárs illetményét, továbbá eddig az időpontig a könyvtári, valamint a közművelődési tevékenységet ellátó személyek megbízási díját.
A munkaadókat terhelő járulékok is ehhez igazodóan alakulnak.
A dologi kiadások tervezett összege 12.852.400 Ft, meghaladja a 2022. évi tényleges összeget. Ennek oka elsősorban a rezsi költségek jelentős emelkedése (villamos- és gáz energia, vásárolt élelmezés).
Az egyéb, nem intézményi szociális feladatok ellátására beterveztük az állam által erre a célra nyújtott összeget, amelynek fedezetet kellene nyújtani az önkormányzat rendkívüli települési támogatására, a települési támogatásra, valamint a költségvetési törvényben meghatározott egyéb szociális jellegű kiadások alap állami támogatással nem fedezett részére. Várhatóan ez az összeg nem lesz elég a szociális rendeletben szabályozott ellátásokra.
Az egyéb működési célú kiadások tartalmazzák az államháztartáson belülre, illetve kívülre átadandó pénzeszközöket, többek között a vérszállítás díját, a kistérségnek átadandó pénzeszközt (orvosi ügyelet+tagdíj), valamint a helyi civil szervezetek tervezett támogatását.
A Közös Hivatal és az óvodai ellátás biztosításához nem terveztünk pénzeszköz átadást.
Felhalmozási kiadásaink között a 2022. évben megkezdett önkormányzati kerítés felújításhoz kapcsolódó kiadás került megtervezésre. Beruházással egyelőre nem számoltunk. Pályázati lehetőség esetén a falugondnoki gépjármű cseréjére és útfelújításra szeretnénk benyújtani pályázatot.
Tartalékunk ebben az évben 1.971.644 Ft, amelyet az év közben keletkező nem várt bevételek növelhetnek, illetve amely fedezetéül szolgál nem várt kiadásoknak.