Bakonyjákó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

Bakonyjákó Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata 7/2013. (VII.1.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 01

Bakonyjákó Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata 7/2013. (VII.1.) önkormányzati rendelete módosításáról

Általános indokolás

Bakonyjákó Község Önkormányzata alpolgármestere 2021. július 5 napján lemondott képviselői mandátumáról és alpolgármesteri tisztségéről. A helyére lépő képviselő Jordán Zoltán. A polgármester javaslatára meg kell választani a képviselő-testületnek az új alpolgármestert.

Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Kistelepülési önkormányzati rendezvények megvalósításához” pályázatban támogatásra vált jogosulttá. A pályázati támogatással kapcsolatban felmerülő kiadásokat a 082092 kódszámú, „Közművelődés – hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása” kormányzati funkción kell elszámolni.

A lemondás és az alpolgármester választás személyi változásait, valamint az új kormányzati funkciót át kell vezetni az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata rendeletének mellékletein.