Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019 (II. 28.) önkormányzati rendelete

a lakások és helyiségek bérleti díjairól

Hatályos: 2019. 03. 01- 2019. 04. 17

Lovászpatona Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában, valamint a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. A lakbér mértéke



1. § (1) A Lovászpatona Község Önkormányzata tulajdonában álló összkomfortos önkormányzati lakások után fizetendő lakbér mértéke: 248,-Ft/m2/hó


(2) A lakbér mértékét az Önkormányzat évente, minden év december 31-ig felülvizsgálhatja, és a felülvizsgálat alapján határozza meg a következő évi lakbér összegét.


(3) A lakbért a lakás m2-ben számított teljes alapterülete alapján kell meghatározni úgy, hogy az így számított összeget forintra kell kerekíteni.



2. Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérlete


2. § Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában garázs helyiség bérleti díját 4.000,-Ft/hó összegben állapítja meg.



3. Terembérleti díj



3. § (1) Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában álló Művelődési Ház (Lovászpatona, Kossuth u. 4-6.) helyiségeinek esetenkénti bérleti díját 25.000,-Ft/ alkalom összegben állapítja meg.

 (2) A terembérlet előtt a bérleti díjra vonatkozó szerződés megkötésével egyidejűleg a bérbe vevő 10.000,-Ft kauciót köteles az önkormányzat házipénztárába befizetni. Amennyiben a bérlet során rongálás, károkozás nem történik és a bérleti díj megfizetésre kerül, a kaució a bérlőnek egy összegben visszajár a helyiség visszaadásával egyidejűleg.

(3) Az (1) bekezdésben szabályozott díjakat a képviselő-testület jogosult egyedi kérelemre elengedni, azaz az intézményt térítésmentesen bérbe adni.

(4) A terembérleti díj magában foglalja a felmerülő közüzemi díjakat.

(5) A bérlemény átadása mindkét fél jelenlétével történik.

(6) A Bérlő köteles az átadott helyiségekért és a bennük található eszközökért teljes körű felelősséget vállalni és tudomásul venni, hogy amennyiben a bérlet időtartama alatt a bérleményben rongálás, károkozás történik, a helyreállítás, pótlás, csere, javítás költségeit köteles a Bérbeadónak megtéríti.


4. Egyéb rendelkezések



4. § Egyéb jelen rendeletben nem szabályozott szolgáltatásokért, eszközök bérléséért a polgármester jogosult kalkuláció alapján a díjak meghatározására és a bérleti, valamint a szolgáltatási szerződések megkötésére.



5. Záró rendelkezések


5. § Ez a rendelet 2019. március 1. napján lép hatályba.



                     Pintér Imre                                                                           Horváth Mária

                    polgármester                                                                              jegyző

                                                                          


Kihirdetve: 2019. február 28.

                                                                                                                  Horváth Mária                                                                                                                                                                                    jegyző