Ugod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2010. (XII. 23.) önkormányzati rendelete

az idegenforgalmi adóról

Hatályos: 2014. 01. 01

Ugod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2010. (XII. 23.) önkormányzati rendelete

az idegenforgalmi adóról

2014.01.01.

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban: Htv.) 1. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

Adókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltölt.

2. §

.

Az adómentességre vonatkozóan a Htv. 31. §-ában foglaltak az irányadók.

3. §

.

Az adó alapja a megkezdett vendégéjszakák száma.

4. §

.

Az adó mértéke személyenként és naponta 450,- Ft.

5. §

.

(1) A fizetendő adó beszedésére vonatkozóan a Htv. 34. §-ában foglaltak az irányadók.
(2) Az adó megfizetésével kapcsolatos szabályokat az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 35. §-a és a 2. számú melléklet II. fejezet 3. pontja tartalmazza.

- 2 -

6. §

.

(1) Az adó beszedésére kötelezett az 1. §-ban meghatározott személyekről (a továbbiakban vendég) a megérkezés napjától vendégkönyvet köteles vezetni.
(2) A vendégkönyv formájára kötelező alakiságot nem állapít meg e rendelet, azonban azt a megnyitáskor az adóhatóságnál hitelesíttetni kell.
(3) A vendégkönyv tartalmazza a vendég nevét, születési helyét, idejét, lakcímét, állampolgárságát, személyi igazolvány, útlevél, vagy bármely más személy-azonosításra alkalmas arcképes igazolvány számát, a szálláshelyre érkezés és távozás napját. Az eltöltött éjszakák számát a vendég kézjegyével igazolja.
(4) A vendégkönyv valódiságát az adóhatóság vagy az általa megbízottak ellenőrizni jogosultak, az ellenőrzés tényét kézjeggyel és bélyegzővel igazolják.

7. §

.

(1) Ez a rendelet 2014. január 1. napján lép hatályba.
(2) A rendelet kihirdetéséről - a helyben szokásos módon - a jegyző gondoskodik.