RIGÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

RIGÁCS Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (IX.23.) önkormányzati rendelete a filmforgatási célú közterület-használatra vonatkozó szabályokról

Hatályos: 2016. 06. 22

RIGÁCS Község Önkormányzat Képviselő-testületének

7/2013. (IX.23.) önkormányzati rendelete

a filmforgatási célú közterület-használatra vonatkozó szabályokról



RIGÁCS Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4)-(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:




1. § Az önkormányzat tulajdonában álló közterületeknek a mozgóképről szóló törvény szerinti filmalkotás forgatása céljából történő igénybevételére (a továbbiakban: filmforgatás) az e rendeletben foglaltakat is alkalmazni kell.



2. § (1) Az önkormányzat tulajdonában álló közterület filmforgatási célú igénybevételéért fizetendő díj forgatási helyszín, technikai kiszolgálás, stábparkolás, és egyéb cél esetében 100 Ft/m2/nap.


(2) A filmforgatás céljából történő közterület-használat csak a díjnak egy összegben az önkormányzat számlájára történő megfizetését követően kezdhető meg.


(3) A kérelmező a közterület-használati díj megfizetése alól 100%-ban mentesül, ha a filmforgatás a település érdekével összefüggésben ismeretterjesztő témájú közérdekű célt szolgál.



3. § A filmforgatási célú közterület-használatról szóló hatósági szerződés abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a következő feltételek teljesítését vállalja a hatósági szerződésben:


a) a használat során az igénybe vett közterület és a közterületen elhelyezett tárgyak folyamatos rendben- és tisztán tartását,

b) a használat során a keletkezett hulladék elszállításáról való gondoskodást,

c) a használat során a filmforgatással érintett lakosság és gazdálkodó szervezetek tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról,

d) a közterület-használó a filmforgatás során is folyamatosan biztosítja a közterülettel határos lakóingatlanok megközelítését,

e) a használat megszűnését követően az igénybe vett közterület eredeti állapotának helyreállítását, önkormányzat részére történő visszaadását, valamint

f) a filmforgatás miatti vagy azzal összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését, beleértve a harmadik személy által az önkormányzat felé érvényesített kárt is.



4. § A filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén az akadály elhárulása után az esetleges kárelhárítást vagy helyreállítást követő egy héten belül biztosítja újra a közterületet az önkormányzat az akadályoztatás időtartamának megfelelő időtartamban.

5. § A képviselő-testület a filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő, központi jogszabályokban meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármesterre átruházza.



6. § A jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





                                               Tóth Józsefné                                                Pallér Edina

                                               polgármester                                                  jegyző




Kihirdetés: 2013. szeptember 23.                 



Pallér Edina

jegyző


Mellékletek