Csetény Község Önkormányzata képviselő-testületének 21/2016 (XII.19..) önkormányzati rendelete

a Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 18/2015 (X.7.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 12. 20- 2016. 12. 20


Csetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény 6. § (4) és 12. § (5) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A Csetény Község Önkormányzatának az üzletek éjszakai nyitva tartás rendjéről szóló 18/2015.(X.7.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 3.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi  rendelkezés lép:


„(1) A vendéglátó üzletek  22 óra és az azt követő nap 05 óra között,  – a (2)  bekezdésben szabályozottak kivételével – nem tarthatnak nyitva.„


2. § A rendelet 4.§- a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„4.§ (1) Eltérő nyitva tartást – legfeljebb 04.00 óráig – engedélyezhet a jegyző annak a vendéglátást folytató üzletnek,

a) melynek üzemeltetője vállalja, hogy az eltérő éjszakai nyitva tartást követő napon, reggel 07.00 óráig a vendéglátó üzlet környezetében lévő hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról gondoskodik, az arra kijelölt helyre.

b) az eltérő nyitvatartáshoz az üzlet bejáratától számított 100 m – es távolságon belül levő  lakóingatlanok tulajdonosai vagy használói 95 % - ban írásban hozzájárultak.

(2) Az eltérő nyitva tartásra vonatkozó kérelmet az üzemeltetőnek a rendezvény időpontját megelőzően  legalább 5 nappal korábban kell benyújtani a jegyzőnek.”


3. § A Rendelet „Engedély visszavonása” alcíme helyébe a „Jogkövetkezmények” alcím lép.


4.§ A Rendelet 6.§ a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

     „6.§ (1) Az eltérő nyitva tartásra vonatkozó engedélyt vissza kell vonni, amennyiben

a)  a nyitvatartási rend megsértése miatt kérelemre, vagy hivatalból indult eljárás során a hatóság a nyitvatartási rend megsértését a hatóság megállapítja, vagy

b) ha az üzlet eltérő nyitva tartásának visszavonását az üzlet bejáratától számított 100 m – es távolságon belül levő  lakóingatlanok tulajdonosainak vagy használóinak 70 % - a írásban kezdeményezi.

 (2) Az eltérő nyitva tartásra vonatkozó engedély visszavonásáról szóló határozat jogerőre emelkedésétől számított 6 hónapig a vendéglátó üzlet eltérő nyitva tartással nem működhet.

 (3) Aki

  1. a jelen rendelet 3.§ (1) bekezdésében leírt nyitvatartási időszakon túl eltérő nyitvatartási engedély nélkül, vagy
  2. a jelen rendelet 4. §- ában leírt nyitvatartási engedély birtokában, az abban engedélyezett  nyitvatartási időszakon túl


tart nyitva és magatartása nem minősül szabálysértésnek, vagy súlyosabb büntető rendelkezésekbe ütköző cselekménynek, az (1) és (2) bekezdésekben leírt jogkövetkezményeken túl a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásnak minősül és a vonatkozó jogszabályok szerint helyszíni vagy közigazgatási bírsággal sújtható.”


 5.§ Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Hatályba  lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Csetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 9/2015. (VIII.8.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 17/2016.(X.6.) önkormányzati rendelete.


Csetény, 2016. december 19.




                                   Nagy Attila                                          dr. Árpásy Tamás

                                    polgármester                                                jegyző


Záradék:



A rendelet 2016. december hó 20. napján lép hatályba.



Csetény, 2016. december 19.


                                                                                                  dr. Árpásy Tamás

                                                                                                          jegyző