Nagyvázsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.(IV.10.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

Hatályos: 2022. 12. 03- 2023. 05. 24

Nagyvázsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.(IV.10.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

2022.12.03.

Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 6. pontjában, a 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, 18. § (1) és (12) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 107. §-ban, 109. § (4) bekezdésében, 143. § (4) bekezdés i) pontjában, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Az önkormányzat vagyona

1. § Az önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

2. § (1) A törzsvagyon forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon.

(2) A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgyak körét a kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben (továbbiakban: Nvtv.) meghatározott vagyontárgyak alkotják, melyek jegyzékét a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat az önkormányzati vagyonból nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná vagyonelemet nem minősít.

(4) Korlátozottan forgalomképes vagyonnak minősülnek a Nvtv-ben meghatározott vagyontárgyak, melyek jegyzékét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(5) A korlátozottan forgalomképes vagyonelemek hasznosítása rendeltetésük sérelmét nem eredményezheti, elidegenítésükre e rendelet keretei között akkor van lehetőség, ha a vagyonelem a közfeladat ellátásához feleslegessé válik vagy megszűnik a közfeladat ellátásának kötelezettsége, amelyre tekintettel jogszabály vagy a tulajdonosi joggyakorló a vagyonelem korlátozott forgalomképességét megállapította.

(6) Az (5) bekezdésben foglalt tényállás megállapítása a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

3. § A törzsvagyon körébe tartozó vagyonelemek használói kötelesek a tőlük elvárható gondossággal eljárni a használat, illetve üzemeltetés során, e kötelezettség teljesítéséért a használó intézmények, illetve gazdasági társaságok vezetői felelnek.

4. § (1) Az önkormányzat üzleti vagyona mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyonba.

(2) Az önkormányzat üzleti vagyonához tartozó ingatlan vagyonelemeket a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

2. A vagyonkezelés szabályai

5. § Az önkormányzati vagyonelemekre vonatkozó - önkormányzati közfeladat ellátásához kapcsolódóan – vagyonkezelői jog létesítéséről és a vagyonkezelő kijelöléséről a Képviselő-testület a jogszabályok figyelembe vételével dönt.

6. § A vagyonkezelők kötelesek az önkormányzat törzsvagyona körébe tartozó ingatlanok állagmegőrzéséről, felújításáról, korszerűsítéséről folyamatosan gondoskodni.

7. § A vagyonkezelő köteleses beszámolásra, adatszolgáltatásra. Adatszolgáltatási kötelezettsége az önkormányzat jogszabályokban előírt beszámolási, adatszolgáltatási kötelezettségéhez kapcsolódik.

8. § A törzsvagyon használati jogát azok az önkormányzati költségvetési szervek gyakorolják, amelyek az adott ingatlanban a rendelet hatálybalépésekor közszolgáltatást teljesítettek, illetve azok, amelyeket a Képviselő-testület a használatra egyéb okból feljogosít.

9. § Az Önkormányzat tulajdonában lévő, az állami fenntartású köznevelési intézmények feladatainak ellátását szolgáló ingatlan és ingó vagyon esetében, amely a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (a továbbiakban: KIK) ingyenes használatába, vagy vagyonkezelésébe került, a rendelet szabályait csak annyiban lehet alkalmazni, amennyiben a KIK-kel kötött szerződés megengedi.

3. A hasznosítás szabályai

10. § (1) ) A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a Képviselő-testület határozattal jelöli ki hasznosításra az alábbi tartalommal:

a) a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b) a hasznosítás módja,

c) a pályázati feltételek és pályáztatás szabályainak meghatározása.

(2) A költségvetési törvényben meghatározott értékhatár felett önkormányzati vagyont- ha törvény kivételt nem tesz – csak versenyeztetés (a továbbiakban: pályázat) útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet hasznosítani.

11. § (1) A használati jogot gyakorló önkormányzati intézmény a rábízott vagyont határozott idejű bérbeadás útján az alapfeladatainak sérelme nélkül hasznosíthatja. Az 1 hónapot meghaladó időtartamú bérbeadáshoz a Képviselő-testület hozzájárulása szükséges.

(2) Az Önkormányzat ingó vagyontárgyainak a rendeltetésszerű használatot meghaladó indokolt hasznosítása az alapfeladat sérelme nélkül a használó szervet illeti meg.

(3) Az Önkormányzat és szervei használatában lévő vagyontárgyak tekintetében a (1) bekezdése szerinti bérleti szerződés, illetve használati megállapodás megkötésére az önkormányzat nevében a polgármester, költségvetési szerv esetén az intézményvezető jogosult.

4. A vagyonátruházás szabályai

12. § (1) A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a Képviselő-testület határozattal jelöli ki értékesítésre vagy cserére az alábbi tartalommal:

a) a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b) az átruházás módja,

c) a pályáztatás esetén a pályázati feltételek és pályáztatás szabályainak meghatározása

d) árverés esetén az árverésre bocsátás szándékának kinyilvánítása,

e) csere esetén a csere célja, csereügylet keretében átruházandó és megszerzendő vagyontárgyak megjelölése, forgalmi értéke.

(2) A költségvetési törvényben meghatározott értékhatár felett önkormányzati vagyont- ha törvény kivételt nem tesz – csak versenyeztetés (a továbbiakban: pályázat) útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet értékesíteni.

(3) A (2) bekezdésben foglalt értékhatárt nem meghaladó értékű vagyonelem, ha jogszabály másként nem rendelkezik, a Képviselő-testületnek az értékesítésről szóló határozata alapján nyilvános meghirdetés vagy árverés útján értékesíthető.

(4) A településrendezési terv végrehajtását célzó, nem önálló ingatlanként nyilvántartott földrészlet értékesítése vagy cseréje esetén árverés vagy nyilvános meghirdetés nélkül kell a szerződést megkötni, a forgalmi érték vagy a számviteli nyilvántartási szerinti érték megjelölésével.

(5) A tulajdonközösség megszüntetése érdekében kötendő önkormányzati tulajdonú ingatlan tulajdoni hányadrészének tulajdonostárs általi megváltása esetén a forgalmi érték megjelölésével kell a szerződést megkötni.

13. § (1) A költségvetési törvény szerinti versenyeztetési értékhatár alatti elidegenítés esetén az önkormányzat hivatala gondoskodik az értékesítési hirdetmény közzétételéről.

a)1 20 millió Ft becsült érték alatt az önkormányzat honlapján, valamint az önkormányzat hirdetőtábláin

b)2 20 millió Ft feletti becsült érték között az a) pontban meghatározottak mellett a megyei napilapban kell közzétenni.

(2) Az ingatlan becsült forgalmi értékét minden esetben értékbecslő bevonásával kell meghatározni.

(3) Hirdetmény nélküli elidegenítés – zártkörű, meghívásos pályázati eljárás akkor folytatható le, ha az ajánlattevő részére meghatározott hasznosítási célt kíván a Képviselő-testület meghatározni.

14. § (1) A költségvetési szervek a 100.000 Ft-ot meghaladó értékű eszközük értékesítését vagy selejtezését 300.000 Ft értékhatárig a polgármester előzetes hozzájárulásával, versenytárgyalás nélkül végezhetik, 300.000.-Ft értéket meghaladó eszköz értékesítése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(2) Az érték-megállapítás alapja az értékesítésre vagy selejtezésre kerülő vagyontárgy vagy vagyontárgyak nyilvántartás szerinti nettó értéke. Az értékesítésből származó bevétel az érintett intézmény költségvetését illeti meg.

(3) Az intézmény vezetőjének az értékesítésről és a selejtezésről a zárszámadáshoz kapcsolódóan számot kell adnia.

(4) Amennyiben az ingó vagyontárgy átszervezés vagy feladatváltozás miatt a használó vagyonkezelő szervnél feleslegessé válik, annak hasznosításáról a Képviselő-testület az Önkormányzati Hivatal javaslatára gondoskodik. A hasznosításból származó bevétel az önkormányzat bevétele.

5. A vagyonszerzés szabályai

15. § (1) Az önkormányzati vagyon gyarapításáról a polgármesternek az önkormányzati hivatal által előkészített előterjesztése alapján a Képviselő-testület dönt.

(2) A vagyongyarapításról a Képviselő-testület határozattal dönt, az alábbi tartalommal:

a) a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b) forgalmi értékének megjelölése,

c) a szerzés módja,

d) az önkormányzat által vállalt fizetési feltételek,

e) az önkormányzat ajánlati kötöttségének időtartama.

(3) Ingatlantulajdon megszerzése esetén a döntés előkészítése során vizsgálni kell, hogy az ingatlan megszerzése milyen önkormányzati célok megvalósításához és milyen feltételek mellett alkalmas, fel kell tárni a továbbhasznosítási lehetőségeit, ill. a várható üzemeltetési költségek körét és nagyságát is.

(4) Önkormányzati tulajdonszerzést megelőzően az ingatlan vagyontárgyról forgalmi értékbecslést kell készíttetni.

16. § Az önkormányzat törvény által előírt, vagy önként vállalt feladata ellátásához ingatlant bérelhet, albérletbe vehet vagy használatba, egyéb módon hasznosításra átvehet, erről a Képviselő-testület a polgármesternek az önkormányzati hivatal által előkészített előterjesztése alapján dönt.

6. A tulajdonosi jogok gyakorlása, hatáskörök

17. § (1) A rendelet hatálya alá tartozó vagyon tulajdonosi joggyakorlója Nagyvázsony Képviselő-testülete.

(2) A rendelet hatálya alá tartozó vagyon működtetésének feladatát – ha jogszabály vagy a Képviselő-testület döntése alapján kötött szerződés másként nem rendelkezik – az önkormányzat hivatala és intézményei látják el.

(3) A (2) bekezdés szerinti feladatellátás során a hasznok szedéséből származó bevételek az önkormányzatot illetve az intézményt illeti meg.

18. § (1) A Képviselő-testület kizárólagosan jogosult a 100.000.-Ft egyedi összeghatárt meghaladó polgári jogi jogviszonyból származó követelés elengedésére, az egy évet meghaladó időtartamú részletfizetés vagy fizetési halasztás engedélyezésére és ehhez kapcsolódóan a kamat, ill. költség címén fennálló követelés elengedésére.

(2) A polgármester az önkormányzati- , az intézményvezető az intézmény 100.000.-Ft egyedi összeghatárt el nem érő polgári jogi jogviszonyból származó követelés elengedésére, az egy évet meghaladó időtartamú részletfizetés vagy fizetési halasztás engedélyezésére és ehhez kapcsolódóan a kamat, ill. költség címén fennálló követelés elengedésére jogosult.

(3) A követelésről csak akkor lehet lemondani, ha

a) az nem veszélyezteti az önkormányzat likviditását,

b) a követelés érvényesítése érdekében indított eljárás során a követelést részben vagy egészben nem lehet behajtani, és az eljárás előreláthatóan a későbbiekben sem vezetne eredményre,

c) a követelés érvényesítése, behajtása bizonyítottan a követelés összegét meghaladó költségekkel jár,

d) a bíróság bevonásával történő behajtás során a követelésről való lemondásról bírói egyezség történt a felszámolási eljárás vagy a csődeljárás során a követelést részben vagy egészben nagy valószínűséggel pénzügyileg nem lehet realizálni, vagy a csődeljárás során csődegyezségi megállapodást kötöttek.

(4) A polgármester a pénzvagyon felett – a költségvetési előirányzat keretein belül, támogatás biztosítása kivételével - 500.000.-Ft-ig jogosult rendelkezni. Döntéséről a Képviselő-testületet a soron következő ülésén köteles tájékoztatni.

19. § (1) A Képviselő-testület az alább felsorolt tulajdonosi jogok és kötelezettségek tulajdonosi joggyakorlására a polgármestert hatalmazza fel:

a) a Képviselő-testület által szövegszerűen elfogadott szerződések aláírására,

b) a Képviselő-testület szerződéskötésről szóló döntése alapján, amennyiben a testület a szerződést nem szövegszerűen fogadta el, az önkormányzati határozat keretei között a szerződés szövegének megállapítása, elfogadása, a szerződés aláírása,

c) az önkormányzat vagyonának, továbbá jogos érdekeinek védelme céljából szerződés megszüntetésére irányuló jognyilatkozatok megtétele, az önkormányzat igényeinek érvényesítését célzó jognyilatkozatok kiadása

d) településrendezése tervben közút, vagy egyéb közterület rendeltetésszerű ingatlan tulajdonjogának ellenérték nélküli megszerzését tartalmazó szerződések megkötése,

e) közművezeték elhelyezése céljára vezetékjogot, szolgalmi jogot, vagy közérdekű használati jogot biztosító szerződések megkötése, feltéve, hogy e jogok biztosítása nem eredményez változást vagy korlátozást az érintett ingatlanok településrendezési terv szerinti felhasználhatóságában.

f) Az önkormányzat, mint jogosult javára vezeték-, szolgalmi és használati jogot biztosító szerződések megkötése nettó 100.000.-Ft értékhatárig.

(2) A polgármester a költségvetés féléves és éves beszámolójának tárgyalásakor beszámol a Képviselő-testületnek az (1) bekezdés szerinti felhatalmazáson alapuló tevékenységéről.

7. Záró rendelkezések

20. § (1) Ez a rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba, rendelkezései nem érinti a hatálybalépés előtt megkötött jogügyletek, szerződések érvényességét.

(2) E rendeletet az önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadásáról és bérleti díjáról szóló 15/2004. (X. 11.) önkormányzati rendeletben nem szabályozott kérdésekben kell alkalmazni.

(3) Hatályát veszti az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól 5/1994.(VI.30.) önkormányzati rendelet.

Nagyvázsony, 2013. március 27. Vigh-Krupla Orsolya polgármester Henn Ferencné jegyző
Kihirdetési záradék: Kihirdetve: 2013.április 10. Henn Ferencné jegyző

1. melléklet

Önkormányzati törzsvagyon forgalomképtelen vagyonelemei

Sorszám

Hrsz.

Vagyon megnevezése

térmértéke

Tul. arány

1.

76.

Kivett közterület, ú

2278

100

2.

114.

út

2486

100

3.

132.

út ( Kastély előtt )

1084

100

5.

187/

Kerti út

1338

100

6.

188/

Új utca

379

100

7.

252/

Gyalogút

150

100

8.

262/

Új utca

2201

100

9.

288/

út

648

100

10.

312/

Kivett csatorna

6670

100

11.

324/

Út a káposztáskertek

271

100

12.

334/

út a káposztáskertek

198

100

13.

349/

Kivett közterület

27

100

14.

365/

Kivett közterület

227

100

15.

401/

Gyalogút

269

100

16.

419/

Varga utca

2493

100

17

435/

út

1852

100

18

439/

út

7108

100

19

440/1.

Temető

22940

100

20

440/2.

Temető, Ravatalozó

3362

100

20.

441/

Temető melletti föld

556

100

21.

449/

Művésztelep melletti

561

100

22.

472/

Bástya utca

3287

100

23.

474/4.

Panzió mögötti terül

513

100

24.

475/

út

433

100

25.

488/1.

Sörház utca

2438

100

26.

489/

Panzió előtti zöldterület

9983

100

27.

516/

út

162

100

28.

523/

Bercsényi utca

1695

100

29.

528/

út

201

100

30.

543/

Szigony utca

1051

100

31.

552/

Közterület

2114

100

32.

553/

Vár utca

3581

100

33.

567/

Meszes köz

360

100

34.

568/

Tüzér utca

2473

100

35.

570/

út

172

100

37.

583/

Temető utca

2002

100

38.

603/

út

83

100

39.

616/

út

54

100

40.

617/

Édes Gergely utca

862

100

41.

622/

út

96

100

42.

633/

Jókai Mór utca

2699

100

43.

642/16.

Óvoda utca

4438

100

44.

642/17.

Óvoda utca zöldterület

1700

100

45.

642/18.

út a labdarúgó pályához

221

100

46.

643/1.

út

856

100

47.

661/

út

827

100

48.

676/

Sport utca

3192

100

49.

677/

út

1138

100

50.

703/

Arany János utca

4280

100

51.

705/1.

kivett közterület

1206

100

52.

705/16.

kivett közterület

4107

100

53.

728/

Közkert Nemesleányfalu

556

100

54.

730/

Gyepsor utca

2405

100

55.

739/

Nemesleányfalu, közt

111

100

56.

757/

Akácfa utca (Nlf)

6738

100

57.

763/

Nemesleányfalu utca

4318

100

58.

785/

út (Nlf)

802

100

59.

804/

Mezei út (Nlf)

1079

100

60.

805/

Nlf.mezei u.

576

100

61.

810/

Nemesleányfalu mezei

932

100

62.

828/

Nemesleányfalu mezei

4665

100

63.

851/

Nemesleányfalu mezei

525

100

64.

880/

Csokonai utca

3657

100

65.

906/1.

Malomkő utca

7521

100

66.

906/2.

Közterület

1455

100

67.

906/3.

Közterület

3227

100

68.

907/

Kertalja utca

4094

100

70.

947/3.

Közkert

267

100

71. 3

959/1

Közterület

13370

100

72. 4

959/5

Közterület

1640

100

73.

972/4.

Közkert

1422

100

5

75.

987/

Közkert

1131

100

76.

988/2.

Közút

993

100

77.

1001/1.

Közterület

5239

100

78.

1001/2.

Malomkő utca

3727

100

79.

1019/

Községháza mögötti ú

888

100

80.

1027/

Községháza előtti park

10428

100

81.

1040/5.

Egészségház melletti

486

100

82.

1088/

ÖNO előtti tér

571

100

1099/2

Kivett közterület

744

100

84.

1104/1.

Ady Endre utca

4952

100

85.

1105/

Közkert Templom-tér

2188

100

86.

1107/2.

Közkert, Szenthároms

421

100

87.

1154/

út

956

100

88.

1155/1.

Várnai Zseni utca

970

100

89.

1169/

Dobány Ignác utca

3088

100

90.

1216/

Dűlő út

521

100

91.

1237/

Séd-patak

3076

100

92.

1239/

Patak melleti terület

2201

100

93.

1240/

Patak melletti dűlő

536

100

94.

1241/2.

Dobozüzem-kertek köz

1260

100

95.

1251/

Doboz üzem bejárat

715

100

96.

1254/2.

út

616

100

97.

1264/

Gesztenyesor utca

8222

100

98.

1273/

Gesztenyesor - össze

353

100

99.

1282/

út a gesztenyesoron

1211

100

100.

1293/

Rákóczi utca járda é

4675

100

101.

1304/

Kertalja utca

3271

100

102.

1316/

Közút

3238

100

103.

1327/

Kertalja utca

2878

100

104.

1338/7.

Közút

586

100

105.

1350/

Kertalja utca

2880

100

106.

1361/12.

Csokonai utca

8442

100

107.

1361/13.

Csokonai utca

1709

100

108.

1361/26.

Csokonai u.

351

100

109.

1362/19.

Csokonai utca kiépít

8125

100

110.

1367/2.

Közpark

5300

100

111.

1367/3.

kivett út – közterület

1701

100

112.

1367/5.

kivett út - közterület

1247

100

113.

06 02

Árok

2321

100

114.

07/

Külterületi út(saját

16523

100

09/9

Külterületi kivett út

967

100

115.

011/4.

Árok

1401

100

116.

011/5.

Külterületi út (kivett

5225

100

117.

011/9.

Árok

2047

100

118.

012/

Árok

544

100

119.

013/2.

Árok

321

100

120.

014/

árok

46

100

121.

017/

Eger patak

2197

100

122.

021/

Külterületi út(kivet

2635

100

123.

022/3.

Külterületi út(kivet

3217

100

022/7

Kivett saját használati út

12124

100

124.

024/1.

Külterületi út(saját

915

100

125.

024/2.

Külterületi út(saját

4559

100

025/3

Kivett út

1092

100

126.

031/

Kivett közút

104

100

127.

032/1.

Közterület

429

100

128.

032/2.

Közterület

441

100

129.

032/4.

Közterület

1884

100

130.

032/5.

Közterület

4465

100

131.

032/6.

Ipari park út

10682

100

132.

032/16.

Ipari park földút

3450

100

133.

032/30.

Közterület

2676

100

134.

034/

Dögtér

663

100

135.

035/

Séd-patak

612

100

136.

037/

Vöröstói út

1956

100

137.

041/

Közút

2310

100

138.

044/3.

Kertalja utca

2904

100

046/

Kületreületi út kivett saját

1401

100

048/

Külterületi út kivett saját

2869

100

139.

050/

Külterületi út (kivett)

4040

100

140.

053/

Külterületi út(kivet

3770

100

141.

055/

Külterületi út(kivet

1217

100

142.

057/

Külterületi út(kivet

3810

100

143.

059/

Külterületi út(kivet

1589

100

144.

061/

Külterületi út(kivet

6631

100

145.

062/5.

Külterületi út(kivet

388

100

146.

063/

Külterületi út(kivet

7802

100

147

065/6.

Külterületi út(kivet

560

100

148.

068/

Közút

2676

100

149.

070/

Külterületi út(kivet

4338

100

150.

071/

Külterületi út(saját

3751

100

151.

072/

Külterületi út(saját

10932

100

152.

075/

Külterületi út(saját

8058

100

153.

077/

Külterületi út(saját

1642

100

154.

079/

Külterületi út(saját

3687

100

155.

081/

Külterületi út(saját

1838

100

156.

083/

Külterületi Út(saját

423

100

157.

084/

árok

600

100

158.

085/

Közút (Nfl)

1575

100

159.

087/

Külterületi út(saját

827

100

160.

088/

Temető,gyep

9322

100

161.

090/

Külterületi út(saját

1268

100

162.

092/

Külterületi út(saját

5426

100

163.

094/

Külterületi út(saját

3196

100

164.

096/

Kőhányási dűlő út

6763

100

165.

097/

Külterületi út(saját

6022

100

166.

0104/

Külterületi út(saját

6000

100

167.

0105/5.

Kivett rom

265

100

168.

0106/

Külterületi út(saját

901

100

169.

0107/

Külterületi út(saját

2533

100

170.

0108/

Külterületi út(saját

2239

100

171.

0110/1.

Árok

699

100

172.

0113/3.

Külterületi út(kivet

41

100

173.

0116/2.

Árok

846

100

174.

0117/

Külterületi út(saját

1768

100

175.

0119/

Külterületi út(saját

2747

100

176.

0120/2.

Külterületi út

329

100

177.

0124/2.

Külterületi út(kivet

2372

100

178.

0125/

Kivett dögtér

19

100

179.

0127/

Külterületi út(saját

2260

100

180.

0129/

Külterületi út(saját

1676

100

181.

0131/

Külterületi út(saját

1631

100

182.

0135/

Árok

1841

100

183.

0138/

Külterületi út(kivet

3102

100

184.

0139/

Szennyvíztisztítói ú

17793

100

185.

0142/3.

Külterületi út(kivet

3243

100

186

0143/

Külterületi út(saját

3393

100

187.

0144/

Külterületi út(saját

2496

100

188.

0146/

Külterületi út

5100

100

189.

0148/

Külterületi út (sajá

16035

100

190.

0149/

Külterületi út(saját

5109

100

191.

0162/

Külterületi út(saját

4003

100

192.

0163/4.

Külterületi út(kivet

1715

100

0174/8

Külterület i út (kivett

2136

100

194.

0175/

Külterületi út(kivet

3761

100

195.

0178/

Külterületi út(saját

5872

100

196.

0180/

Külterületi út(saját

1743

100

197.

0181/

Külterületi út(kivet

5625

100

198.

0182/

Külterületi út(saját

2437

100

199.

0184/

Árok

1268

100

200.

0187/

Külterületi út(saját

1809

100

201.

0188/

Külterületi út(saját

8112

100

202.

0190/2.

Külterületi út(kivet

575

100

203.

0193/

Külterületi út(saját

2849

100

204.

0196/

Árok

1021

100

205.

0197/

Sonkolyos árok

931

100

206.

0199/

Árok

10880

100

207.

0202/3.

Külterületi út(kivet

965

100

208.

0204/

Külterületi út(saját

20884

100

209.

0207/

Külterületi út(saját

4048

100

210.

0209/

Külterületi út(saját

5081

100

211.

0211/

Külterületi út(saját

4531

100

212.

0213/

Külterületi út(saját

5486

100

213.

0215/

Külterületi út(saját

4850

100

214.

0216/3.

Út

7896

100

215.

0217/

Külterületi út(saját

2635

100

216.

0220/2.

Külterületi út(saját

2397

100

217.

0220/8.

Külterületi út

754

100

218.

0224/

Külterületi út(saját

3447

100

0284/1

KÜlterületi út

2929

100

219.

0290/

Külterületi út(saját

550

100

220.

0291/

Külterületi út(saját

7092

100

221.

0293/

Külterületi út(saját

2913

100

222.

0295/

árok

1332

100

223.

0298/2.

Külterületi út

281

100

224

0299/

Külterületi út(saját

2325

100

225.

0331/

Külterületi út(saját

4943

100

226.

0337/

Árok

2184

100

227.

0341/

Külterületi út(saját

8945

100

228.

0349/

Külterületi út(saját

6264

100

229.

0351/

Külterületi út(saját

1745

100

230.

0352.

Külterületi út(saját

8495

100

231.

0356.

Benzinkút melletti ú

71219

100

232.

0360.

Külterületi út(saját

1866

100

233.

0362.

Árok

738

100

234.

0364.

Külterületi út(saját

1739

100

235.

0365.

Külterületi út (saját)

12937

100

236.

0367.

Árok

1538

100

237.

0369.

Külterületi

út(saját

1759

100

238.

0371.

Külterületi

út(saját

12352

100

239.

0375.

Árok

1544

100

240.

0377.

Külterületi

út(saját

1740

100

241.

0379.

Külterületi

út(saját

61607

100

0382/5

Külterületi

út

2417

100

242.

0383.

Külterületi

út(saját

3290

100

0384/4

Árok

1093

100

243.

0385.

Külterületi

út(saját

3185

100

244.

0387.

árok

11370

100

245.

0389.

Külterületi

út(saját

4187

100

246.

0393.

Árok

2210

100

247.

0395.

Külterületi

út(saját

12684

100

248.

0398.

Árok

797

100

249.

0400.

Külterületi

út(saját

3807

100

250.

0402.

Árok

1453

100

251.

0404.

Külterületi

út(saját

13971

100

252.

0406.

Árok

2429

100

253.

0408.

Külterületi

út(saját

7249

100

254.

0410.

Külterületi út (saját)

5330

100

255.

0417/1.

út

2000

100

ÖSSZESEN: 262 db

2. melléklet

Az önkormányzati törzsvagyon korlátozottan forgalomképes vagyonelemei

1.

/

Víz-csatorna közmű

100

2.

/

Ívóvízhálózat

0

100

3.

46.

Beépítetlen ter.(áll

594

5,8

5.

304.

Beépítetlen ter.(áll

924

50

6.

341.

Beépítetlen ter.(áll

75

25

7.

375.

Beépítetlen ter.(áll

294

25

8.

554.

Közösségi Ház („Kisiskola

1450

100

9.

667.

Óvoda

8167

60

10.

731.

Közösségi Ház

Nemesleányfalu u. 352

100

11.

916.

Iskola

10697

60

12.

1001/3.

Egészségház

1776

75

13.

1028.

Községháza

1799

100

15.

1052.

ŐNO kertje

1841

100

16.

1062.

ŐNO – gondozási közp.

1452

100

17.

1139.

Beépítetlen ter.(áll

1831

12,5

18.

1367/4.

Sportpálya

19620

100

20.

381.

Beépítetlen ter.(áll

597

100

21.

099/3

Kivett beruházási célterület

18766

54,3856

Összesen: 21 db

3. melléklet

Nagyvázsony község Önkormányzatának forgalomképes vagyonelemei

1

1/

Agyaggödör

10749

100

2

2/

Kenderföld

1558

100

3

3/

Kenderföld

417

100

4

5/

Kenderföld

381

100

5

51/

Kenderföld

364

100

6

72/

Kenderföld

712

100

7

112/

Kenderföld

4996

100

8

174/

Kenderföld

176

100

9

296/

Kert

5654

25

10

316/

Kert a Séd partján

3502

100

11

325/

káposztáskert

90

100

12

345/

Káposztáskert

176

100

13

365/

Káposztáskert

227

100

14

383/

kivett beépítetlen terület

3356

100

15

384/

árokpart

260

100

16

496/

Kert a tűkanyarban

900

100

17

500/

Telek

989

33,3

18

577/

Túristaszálló

689

100

19

642/27.

Sportpálya-Öltöző

6192

100

20

705/17.

legelő

17600

13533/17600

21

713/

Beépítetlen terület

1041

100

22

732/

Nemesleányfalu, volt

180

100

23

832/

Gyep

1151

100

24

850/

Kert (Nlf)

378

20

25

894/2.

Ifjúsági Ház (Tűzolt

1099

100

26

974/1.

Iskola utcai tér

2065

100

27

1018/2.

IKSZT

763

100

28

1182/

Vízmű melletti terül

55

100

29

1184/1.

Vízmű melletti terül

1168

100

30

1184/3.

Vízmű melletti terül

190

100

31

1185/

Beépítetlen terület

4391

100

32

1186/

Beépítetlen terület

6923

100

33

1189/

Beépítetlen terület

406

75

34

1191/

Beépítetlen terület

61

100

35

1193/

Beépítetlen terület

173

100

36

1194/

Beépítetlen terület

218

100

37

1196/

Beépítetlen terület

551

100

38

1199/

Beépítetlen terület

126

100

39

1201/

Kert (Séd mellett)

453

100

40

1211/

Tűkanyar melletti kert

676

100

41

1212/

Tűkanyar melletti kert

227

100

42

1215/

Tűkanyar melletti kert

119

100

43

1220/

Kert

651

1,2

44

1222/

Beépítetlen terület

399

100

45

1223/

Kert (Séd mellett)

752

100

46

1224/

Beépítetlen terület

550

100

47

1225/

Beépítetlen terület

842

50

48

1226/1.

Beépítetlen földterület

1064

100

49

1226/2.

Beépítetlen terület

1086

100

50

1228/

Kivett beépítetlen t

263

100

51

1230/

Beépítetlen terület

317

33,3

52

1232/

Beépítetlen terület

1129

100

53

1234/

Gyep

2553

100

54

1238/

Legelő, tó, sportpálya

17072

100

55

1241/5.

Beépítetlen terület

427

100

56

1339/

Beépítetlen terület

3248

100

57

1362/7.

Csokonai utcánál beé

9497

100

58

043/2.

Szántó

157

100

59

0105/2.

Gyep

830

100

60

0122/

Szántó

2141

100

61

0216/4

Szántó

5506

100

62

027/2

rét

11124

100

63

0391/

Erdő - Felsőcsepely

4112

100

64

0417/2.

Gyep

12920

100

65

377.

beépítetlen terület

180

100

66

099/5

Erdő, legelő

144837

100

67

1233/

Kivett beépítetlen terület

388

42

68

458/

Kivett lakóház, udvar

385

23

69

946/

Közpark (Milleneumi

1859

100

69a 6

0165/1

kivett külterületi út

864

100

69b 7

959/2

Kivett beépítetlen terület

1068

100

69c 8

959/3

Kivett beépítetlen terület

1056

100

69d 9

959/4

Kivett beépítetlen terület

1049

100

70 10

Összesen: 74 db

71

1

A 13. § (1) bekezdés a) pontja a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 13. § (1) bekezdés b) pontja a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 71. sora a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 72. sora a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 75. sora a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. mellékletben foglalt táblázat 69a. sorát a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

7

A 3. mellékletben foglalt táblázat 69b. sorát a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

8

A 3. mellékletben foglalt táblázat 69c. sorát a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

9

A 3. mellékletben foglalt táblázat 69d. sorát a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

10

A 3. mellékletben foglalt táblázat 70. sora a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. mellékletben foglalt táblázat 70. sor 3. mezője a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (III. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-a szerint módosított szöveg.