Tihany Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (V.12.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 4/2016.(IV.22.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 13- 2017. 05. 13

Tihany Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29.§ felhatalmazása alapján és annak jogkörében a következőket rendeli el:

1. §

(1) Tihany Község partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 4/2016.(IV.22.) rendeletének (továbbiakban: Rendelet) 1.§ (1) helyébe a következő rendelkezés lép:

„A rendelet célja Tihany Község területére a vonatkozó településfejlesztési koncepciónak, integrált településfejlesztési stratégiának és településrendezési eszközeinek valamint településképi arculati kézikönyvnek és a településképi rendeletnek (továbbiakban: településfejlesztési és településrendezési dokumentumok) társadalmi elfogadottságának kiterjesztése, a helyi partneri (társadalmi) egyeztetés szabályainak meghatározása.”

(2) Rendelet 1.§ (2) helyébe a következő rendelkezés lép:

„Tihany Község bármely területére vonatkozó településfejlesztési és településrendezési dokumentumok készítésének vagy azok módosításának a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel (továbbiakban: szervezetek), egyházakkal történő véleményeztetése a jelen rendelet szabályai szerint történik.”

(3) A Rendelet 2.§ (1) a) helyébe a következő rendelkezés lép:

„a településen lakcímmel rendelkező lakó- és üdülőnépesség. Az Önkormányzat a honlapon, a helyi újságban és a hivatal előtti közterületi hirdetőtáblán keresztül tájékoztatja a partnereket, továbbá a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésének esetében lakossági fórum keretében. Kétség esetén az  egyeztetésbe való bejelentkezéshez a településen meglévő lakcím hitelességét, ill. nyaralóingatlan tulajdonjogát vagy haszonélvezeti jogát igazolni kell. Ezek alapján a polgármester dönt a bejelentkezés elfogadásáról, amit közölni kell a partnerrel is.”

(4) A Rendelet 2.§ (1) c) helyébe a következő rendelkezés lép:

 „a településen működő egyházi szervezetek, akiket az Önkormányzat a hivatalosan is ismert elektronikus címeken keresztül tájékoztat.”

(5) A Rendelet 5. címsorának helyébe a következő címsor lép:

„5. A jóváhagyott településfejlesztési és településrendezési dokumentumok nyilvánosságát biztosító intézkedések"

(6) A Rendelet 5.§ (1) helyébe a következő rendelkezés lép:

„Az elfogadott településfejlesztési és településrendezési dokumentumokat a település honlapján a polgármesternek közzé kell tenni.”

(7) A Rendelet 2. melléklete 7. és 8. sorral egészül ki e rendelet 1. melléklete szerint.



2.§

(1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.





Tósoki Imre

polgármester


Németh Tünde

jegyző




Záradék:


A rendelet 2017. május 12. napján kihirdetésre került.



Németh Tünde

jegyző

Mellékletek