Tihany Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2020. (III.13.) önkormányzati rendelete

a fizető parkolóhelyek működtetéséről, a várakozás igénybevételének rendjéről és a parkolás díjakról szóló 2/2015.(II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 13- 2020. 04. 29

Tihany Község Önkormányzatának képviselő-testülete a közúti közlekedéséről szóló 1988. évi I. tv. 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv 16/A. § -ában kapott feladatkörében eljárva a fizető parkolóhelyek működtetéséről, a várakozás igénybevételének rendjéről és a parkolási díjakról szóló 2/2015.(II.18.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja:


  1. §

A R. 1.§  (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


1.§ (1) A Rendelet területi hatálya kiterjed Tihany község közigazgatási területén az önkormányzat kezelésében álló utakra, közterületekre, valamint az e rendeletben parkoltatás céljából kijelölt önkormányzati tulajdonú ingatlanokra. A fizető parkolók felsorolását és az alkalmazott díjtételeket e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.


  1. §.

A R. 9.§. (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

9.§ (5)  A pótdíj összegét a rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.


3.§

A R. 10. § (4) és (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

10.§ (4) A parkolóbérlet az összes Üzemeltető által üzemeltetett fizető parkolóban érvényes.  A bérlet a Levendula Étterem melletti, a Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) előtti és a Visszhang-dombi, valamint a Batthyány utcai parkolókban napi egyszeri, maximum 2 órás folyamatos várakozásra jogosult.


(5) A tihanyi lakosokon kívül bármely természetes személy,  jogi személyiséggel rendelkező és nem rendelkező szervezet jogosult parkolóbérletet vásárolni a rendelet   4. számú mellékletében foglalt díjtételek ellenében.


                                                                       4.§


E rendeletmódosítás 1. § -a és 2 §-a 2020. május l-én, 3.§-a 2020. március 16-án lép hatályba, hatálybalépését követő napon pedig hatályát veszti.  


             Tósoki Imre                                                                          Dr. Percze Tünde

             polgármester                                                                                   jegyző



A rendelt kihirdetve:  2020. március 13.


                       

                                   Dr. Percze Tünde

                                          jegyző