Városlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről és az éves gazdálkodás egyes szabályairól

Hatályos: 2024. 02. 15

Városlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről és az éves gazdálkodás egyes szabályairól

2024.02.15.

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőt rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Városlőd Község Önkormányzatra (a továbbiakban: önkormányzat), Városlőd Község Önkormányzatának bizottságaira, a Városlődi Közös Önkormányzati Hivatalra (továbbiakban: Hivatal) és az önkormányzat fenntartásában működő intézményekre (a továbbiakban: intézmények) terjed ki.

2. § (1) Az önkormányzat költségvetési szervei: önállóan működő költségvetési szerv: Városlődi Közös Önkormányzati Hivatal

(2) Az (1) bekezdésben felsorolt költségvetési szerv külön címet alkot. Az önkormányzat címrendjét teljeskörűen e Rendelet 5. melléklet tartalmazza.

3. § A képviselő-testület az önkormányzat – beleértve a költségvetési szervét – 2024. évi költségvetésének

a) kiadási főösszegét 237 840 585,- Ft-ban,

b) bevételi főösszegét 237 840 585,- Ft-ban állapítja meg.

4. § Az önkormányzat 2024. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését e Rendelet 2. melléklete tartalmazza.

5. § (1) Az önkormányzat költségvetési szerve, illetve a 2. § (2) bekezdésében meghatározott címek 2024. évi működési kiadásait – külön-külön címenként – e Rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat működési, fenntartási kiadási előirányzatait a képviselő-testület a következők szerint határozza meg: Összesen 117 351 421,-Ft Ebből: személyi jellegű kiadások: 34 671 106,-Ft munkaadókat terhelő járulékok 4 022 415,-Ft, dologi jellegű kiadások 66 507 900,-Ft, ellátottak pénzbeli juttatásai, támogatás 12 150 000,-Ft.

(3) Az önkormányzat 2024.évi feladatvállalási kiadásait -önként vállalt és kötelező feladatok szerinti bontásban- a rendelet 9.melléklete tartalmazza.

6. § (1) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásainak összege 52 516 749,-Ft.

(2) Az önkormányzat költségvetési szerve, illetve a 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait célonként, illetve feladatonként a 4. melléklet tartalmazza.

(3) A költségvetési évben a helyi önkormányzatnak nincs olyan fejlesztési célja, amelynek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a továbbiakban: Stabilitási Tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válna szükségessé.

(4) A Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeit a 8. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetés egyenlege egyensúlyban van.

7. § (1) A kiadások költségvetését szakfeladatonként a 3. melléklet tartalmazza.

(2) A címek költségvetését feladatonként a 5. melléklet tartalmazza.

8. § (1) Az önkormányzat általános tartaléka 16 443 773,-Ft.

(2) Az önkormányzat pénzmaradványa 71 646 782,-Ft

9. § (1) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételei és kiadásai következő háromévi alakulásának bemutatását a 6. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat év során várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesülését prognosztizáló előirányzat-felhasználási ütemtervet a 7. melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat, kedvezményeket a rendelet 10.melléklete tartalmazza.

10. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat – közfoglalkoztatottak nélküli létszám-előirányzatát:

a) 18 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszámban), és

b) 18 fő az év utolsó napján foglalkoztatható záró-létszámban állapítja meg.

c) Önkormányzati igazgatási tevékenység: 3 fő

d) Háziorvosi alapellátás: 3 fő

e) Közös Hivatal: 6 fő

f) Könyvtári szolgáltatás 1 fő

g) Közművelődési tev. 3 fő

h) Múzeumi szolgáltatás 1 fő

i) Turizmus 1 fő

(2) A közfoglalkoztatottak éves létszám előirányzata: 5 fő.

11. § Az önkormányzat és az önkormányzat szakfeladatainak költségvetési bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak.

2. Városlődi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése

12. § (1) Az önkormányzat képviselő-testülete a Közös Hivatal 2024. évi költségvetési főösszegét 48 245 905,-Ft-ban állapítja meg.

(2) A Közös Hivatal 2023.évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként

a) irányító szerv költségvetéséből kapott támogatás:47 827 535,-Ft

b) működési és felhalmozási célú támogatásértékű bevétel, amelyből

ba) elkülönített állami pénzalapból, 0.- e Ft

bb) társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiból, 0.- e Ft

bc) helyi önkormányzattól, 0.- e Ft

bd) nemzetiségi önkormányzattól, 0.- e Ft

be) többcélú kistérségi társulástól, 0.- e Ft

bf) jogi személyiségű társulástól, 0.- e Ft

bg) térségi fejlesztési tanácstól az államháztartás központi alrendszerén belülről kapott EU-s forrásból származó pénzeszközből, 0.- e Ft

bh) a fejezeti kezelésű előirányzat bevételeként elszámolható összegből, 0.- e Ft

c) közhatalmi bevétel 0.- e Ft

d) intézményi működési bevétel, 0.- e Ft

e) felhalmozási bevétel 0.- e Ft

f) működési és felhalmozási célú átvett pénzeszköz ,-Ft

g) az előző évi működési és felhalmozási célú maradvány átvétele (amely nem az átvevő költségvetési maradványából származik) 0.- e Ft

h) kölcsön 0.- e Ft

i) előző évi pénzmaradvány /és vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő igénybevétele/ 418 370,-Ft

(3) A Közös Hivatal 2024.évi kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak:

a) működési költségvetés

aa) személyi jellegű kiadások: 41 667 800,- Ft

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó: 5 698 064,- Ft

ac) dologi jellegű kiadások: 880 041,- Ft

ad) támogatás jellegű kiadások: 0,- Ft

b) felhalmozási költségvetés: 0.- Ft

c) kölcsönök: 0.- Ft

(4) A képviselő-testület a Közös Hivatal 2024.évre – közfoglalkoztatottak nélküli létszám előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg

a) átlagos statisztikai állományi létszám – átlaglétszám -: 6. fő,

b) az év utolsó napján foglalkoztatott záró létszám: 6 fő.

3. Az éves gazdálkodás egyes szabályai, záró rendelkezések

13. § (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy e rendelet keretein belül a 2024.évi költségvetésben az önkormányzatot megillető bevételek beszedéséről gondoskodjon, valamint tegyen intézkedéseket a jóváhagyott kiadási előirányzatok célirányos felhasználására.

(3) Amennyiben év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a polgármester a képviselő-testületet szükség szerint köteles tájékoztatni. A képviselő-testület a vonatkozó jogszabályban meghatározott határidőkig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(4) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól - az államháztartás működési rendjéről szóló kormányrendeletben foglaltak figyelembevételével - előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

(5) A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 1.000.000,-Ft, azaz egymillió forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendeletmódosítás során.

(6) A polgármester rendkívüli, illetve azonnali intézkedést igénylő esetben (például az önkormányzat ellen benyújtott inkasszó) a pénzbeli kötelezettség azonnali teljesítéséről, illetve az azonnali kifizetésről azok összegére tekintet nélkül gondoskodik. Rendkívüli, illetve azonnali intézkedést igénylő eset, amelyben a képviselő-testület soron következő ülésének és döntésének kivárása a fennálló pénzbeli kötelezettség növekedését (például kamatterhekkel) vagy a határidőhöz kötött teljesítés elmulasztása hatósági vagy bírósági eljárás megindítását vonja maga után.

(7) A (6) bekezdés szerinti intézkedéséről a polgármester a képviselő-testület soron következő ülésén beszámol. A képviselő-testület a polgármester intézkedését – amennyiben azt kellőképpen indokoltnak tartja – határozatával jóváhagyja.

14. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során év közben létrejött hiány finanszírozási módja hitel felvétele.

(2) A hitelfelvétellel és egyéb hitelügyletekkel (például készfizető kezességvállalás) kapcsolatosan a képviselő-testület kizárólagos hatáskört gyakorol.

(3) A hitelfelvétel során a képviselő-testület legalább három hitelintézettől ajánlatot kér, amelyek közül az önkormányzat gazdasági helyzetéhez legmegfelelőbb hitelkonstrukciót választja.

(4) Az éves kötelezettségvállalás felső határa a saját bevétel éves előirányzatának 50%-a.

15. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlással, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek előkészítése a polgármester-, a szerződések megkötése, illetve a pénzügyi műveletek lebonyolítása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik. A polgármester a fenti feladatai ellátásáról a soron következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdés szerinti költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatában dönt.

16. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

17. § Ez a rendelet 2024. február 15-én lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat 2024. évi mérlege (Ft)

A

B

C

D

s.sz.

Bevételek

Eredeti

Kiadások

Eredeti

1

Városlődi Közös..Hiv. pénzm.

418 370

Önkormányzat működési

117 351 421

2

Önkormányzat pénzmaradvány

71 646 782

kiadásai

3

Állami támogatás

86 740 947

Közös hivatal kiadásai

48 245 905

4

Helyi adók

50 623 000

Áht. megelőlegezés

3 282 737

5

Átvett pénzeszköz elk.állami pénza.

8 500 000

Fejlesztési, felújítási kiadás

52 516 749

6

MFP pályázati támogatás

4 976 749

Tartalék

16 443 773

7

Önkormányzat saját bevétel

11 652 000

8

ÁHT megelőlegezés

3 282 737

9

Összesen:

237 840 585

Összesen:

237 840 585

2. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat 2024. évi bevételei (Ft-ban)

A

B

Megnevezés

Eredeti

1

Önkormányzat működési támogatása

71 176 155

2

működési támogatás (székhely)

47 827 535

3

Zöldterület gazdálkodással kapcs.feladatok

4 212 000

4

Közvilágítás fenntartásának támogatása

8 155 000

5

Köztemető fenntartással kapcsolatos fel.támogatása

542 810

6

Közutak fenntartásának támogatása

1 841 910

7

Működési támogatás

8 500 000

8

Lakott külterületi támogatás

96 900

9

Szociális étkeztetés (84 860,-/fő)

1 697 200

10

Egyes szociális feladatok támogatása

6 961 000

11

Szünidei étkeztetés

34 371

12

Kulturális feladatok támogatása

2 956 568

13

Polgármester illetménytámogatás

3 915 653

14

Állami támogatás összesen.

86 740 947

15

Ellátási díjak

4 470 000

16

Közfoglalkoztatás támogatása

8 500 000

17

MFP pályázat - Fitneszpark

4 976 749

18

Közhatalmi bevételek

50 623 000

19

Magánszemélyek kommunális adója

3 950 000

20

Helyi Iparűzési Adó

44 800 000

21

Idegenforgalmi adó

1 223 000

22

Adópótlék, adóbírság

650 000

23

Kiszámlázott ÁFA

1 020 000

24

ÁFA visszatérülés

991 000

25

Nem lakóingatlan bérbeadás

330 000

26

Tájház bevétel

225 000

27

Zarándokház bevétel

2 500 000

28

Sírhely megváltás

200 000

29

Kiadások visszatérítései

460 000

30

Banki kamatbevétel

6 000

31

Egyéb bevétel

1 450 000

32

Áht-n belüli megelőlegezés (00.havi nettó finansz.)

3 282 737

33

Előző évi pénzmaradvány (Önk. KH.)

72 065 152

34

Mindösszesen:

237 840 585

3. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat 2024 . évi működési kiadásai (Ft)

A

B

C

D

E

F

G

H

COFOG

Megnevezés

Előirányzatok

Kiadás

személyi

Munkaadói

Dologi

Támogatás

Létszám

összesen

jellegű

járulékok

kiadások

011130

Önkorm. TKT ig. terv

24 748 853

13 010 600

1 738 253

10 000 000

3

013320

Köztemető fenntartás

1 100 000

1 100 000

018030

Támogatási célú finansz.műveletek

5 650 000

5 650 000

041233

Közfoglalkoztatás

9 196 160

8 004 000

520 260

671 900

5

045160

Közutak, hidak, alagutak üzem.

3 800 000

3 800 000

047320

Turizmus

3 630 560

912 000

118 560

2 600 000

1

064010

Közvilágítás

10 000 000

10 000 000

066020

Város- és községgazdálkodás

12 700 000

12 700 000

072111

Háziorvosi alapellátás

12 425 709

9 137 796

1 187 913

2 100 000

3

072311

Fogorvosi alapellátás

300 000

300 000

074031

Család és nővéd. eü. gond.

1 500 000

1 500 000

082044

Könyvtári szolgáltatás

1 335 000

650 000

95 000

590 000

1

082061

Múzeumi szolgáltatás

1 013 600

720 000

93 600

200 000

1

082092

Közművelődési tevékenységek

12 455 539

2 236 710

268 829

9 950 000

3

104037

Nem int. Étkeztetés (szünidő)

96 000

96 000

107051

Szociális étkezés

10 900 000

10 900 000

107060

Egyéb szociális pénzbeli és term.

6 500 000

6 500 000

Önkormányzat összesen

117 351 421

34 671 106

4 022 415

66 507 900

12 150 000

17

Városlődi Közös Önkormányzati Hivatal

48 245 905

41 667 800

5 698 064

880 041

6

Mindösszesen

165 597 326

76 338 906

9 720 479

67 387 941

12 150 000

23

4. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat Fejlesztési és felújítási célú kiadásai 2024. (Ft-ban)

sorszám

A

B

C

D

Megnevezés

Eredeti

Alap

Áfa

Összesen

1

Magyar Falu Program pályázat - Fitnesz park

3 918 700

1 058 049

4 976 749

2

Parkosítás 704. hrsz.

1 000 000

270 000

1 270 000

3

Parkoló kialakítás

1 000 000

270 000

1 270 000

4

Útfelújítások (Vasút utca, Petőfi S. utca, Pápai utca)

23 622 047

6 377 953

30 000 000

5

Tervek készítettése

3 937 008

1 062 992

5 000 000

6

Közvilágítás korszerűsítése

7 874 016

2 125 984

10 000 000

7

Összesen

41 351 771

11 164 978

52 516 749

5. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat intézményi kiadásai címenként 2024. évi (Ft)

A

B

C

D

E

F

sorszám

Megnevezés

Kiadási

Személyi

Munkaadókat

Dologi

Támogatás

előirányzat

jell. kiadás

terh. járulékok

kiadások

1

Önkormányzat ig.tev.

24 748 853

13 010 600

1 738 253

10 000 000

2

Közfoglalkoztatás

9 196 160

8 004 000

520 260

671 900

3

Könyvtári szolgáltatás

1 335 000

650 000

95 000

590 000

4

Turizmus

3 630 560

912 000

118 560

2 600 000

5

Család és nővéd. Eü. Gond.

1 500 000

1 500 000

6

Közművelődési tev.

12 455 539

2 236 710

268 829

9 950 000

7

Szociális étkeztetés

10 900 000

10 900 000

8

Önkormányzat összesen

63 766 112

24 813 310

2 740 902

36 211 900

9

Közös Hivatal

48 245 905

41 667 800

5 698 064

880 041

10

Mindösszesen

112 012 017

66 481 110

8 438 966

37 091 941

0

6. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

A működési és felhalmozási célú bevételek és kiadások 2024-2025-2026. évi alakulását bemutató mérleg (Ft-ban)

A

B

C

D

Megnevezés

2024.évre

2025.évre

2026.évre

Áht megelőlegezés

3 282 737

3 315 600

3 556 000

Sajátos működési bevételek

11 652 000

9 560 000

9 750 000

Költségvetési támogatás

86 740 947

87 000 000

88 100 000

Átvett pénzeszközök/támogatások

13 476 749

5 800 000

5 950 000

Helyi adók bevételei

50 623 000

50 500 000

50 600 000

Előző évi pénzmaradvány

72 065 152

23 650 000

24 442 000

Működési célú bevételek összesen

237 840 585

179 825 600

182 398 000

Személyi juttatások

76 338 906

76 400 000

76 700 000

Munkaadókat terhelő járulékok

9 720 479

9 932 000

9 971 000

Dologi kiadások

67 387 941

66 828 000

68 071 000

Támogatások államházt.kivülre

12 150 000

12 500 000

12 700 000

megelőlegezett áll.tám.

3 282 737

3 315 600

3 556 000

Tartalékok

16 443 773

4 200 000

3 650 000

Működési célú kiadások összesen

185 323 836

165 660 000

167 442 000

Felhalmozási kiadások ÁFÁ-val együtt

52 516 749

6 650 000

7 750 000

Felhalmozási kiadások összesen

52 516 749

6 650 000

7 750 000

Önkormányzat bevételei összesen

237 840 585

179 825 600

182 398 000

Önkormányzat kiadásai összesen

237 840 585

179 825 600

182 398 000

7. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat előirányzat-felhasználási ütemterve 2024. évben (Ft)

A

B

C

Hónapok

Bevételi előirányzatok tervezett alakulása

Kiadási előirányzatok tervezett felhasználása

január

18 771 016

16 084 528

február

19 850 650

22 650 000

március

23 560 500

16 084 526

április

23 560 000

23 500 600

május

18 771 015

22 780 900

június

18 771 015

16 084 526

július

18 771 015

16 084 525

augusztus

18 771 015

24 560 980

szeptember

21 780 950

21 980 000

október

18 411 136

25 860 950

november

18 411 137

16 084 525

december

18 411 136

16 084 525

Összesen:

237 840 585

237 840 585

8. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Adósságot keletkeztető ügyletek Városlőd (Ft-ban)

A

B

C

D

E

Megnevezés

2024.

2025.

2026.

2027.

Önkormányzati bevétel

61 255 000

62 400 000

63 070 000

63 850 000

Helyi adók

50 623 000

51 600 000

52 220 000

52 950 000

Magánszemélyek kommunális adója

3 950 000

4 000 000

4 100 000

4 150 000

Helyi iparűzési adó

44 800 000

46 000 000

46 500 000

47 000 000

Idegenforgalmi adó

1 223 000

1 200 000

1 200 000

1 350 000

Adópótlék, adóbírság

650 000

400 000

420 000

450 000

Önkormányzati vagyon és az önkormányzatot

0

0

0

0

megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és

hasznosításából származó bevétel

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

0

0

0

0

Tárgyi eszköz és immateriális jószág, részvény,

0

0

0

0

részesedés, vállalat értékesítéséből vagy

privatizációból származó bevétel

Saját bevétel

10 632 000

10 800 000

10 850 000

10 900 000

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

0

0

0

Önkormányzat adósságot keletkeztető

0

0

0

0

ügyletei

Hitel, kölcsön felvétel

0

0

0

0

A számvitelről szóló törvény szerinti hitelviszonyt

0

0

0

0

megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a

forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig,

kamatozó értékpapír esetén annak névértéke,

egyéb értékpapír esetén annak vételára

Váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a

0

0

0

0

beváltás napjáig és annak a váltóval kiváltott

kötelezettséggel megegyező, kamatot

nem tartalmazó értéke

Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői

0

0

0

0

félként történő megkötése a lízing futamideje alatt,

és a lízingszerződésben kikötött tőkerész

hátralévő összege

Visszavásárlási kötelezettség kikötésével

0

0

0

0

megkötött adásvételi szerződés

eladói félként történő megkötése,

megkötése, ideértve a Szt. szerinti valódi

penziós és óvadéki repóügyleteket is vissza-

vásárlásig és a kikötött visszavásárlási ár

Szerződésben kapott, legalább 365 nap

0

0

0

0

időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés

és a még ki nem fizetett ellenérték

Külföldi hitelintézetek által, származékos

0

0

0

0

műveletek különbözeteként az Államadósság

Kezelő Központ Zrt-nél elhelyezett,

fedezeti bevételek, beváltás napjáig

és annak a váltóval kiváltott

Saját bevétel 50%-a

30 627 500

31 200 000

31 535 000

31 925 000

Adósságot keletkeztető ügylet fizetési

61 255 000

62 400 000

63 070 000

63 850 000

kötelezettséggel csökkentettt saját bevétel

9. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat 2024. évi kiadásai feladatvállalás szerint Ft-ban

A

B

C

D

Megnevezés

Kiadás összege

összes kiadásból

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

1

Működési kiadások

117 351 421

117 351 421

-

2

Felhalmozási kiadások

52 516 749

52 516 749

-

3

Egyéb kiadások

67 972 415

67 972 415

-

4

Mindösszesen

237 840 585

237 840 585

-

10. melléklet a 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Városlőd Község Önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények) Ft-ban

A

B

C

Bevételi jogcím megnevezése

Kedvzemény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

1

Ellátottak térítési díjából méltányosságból történő elengedés

4 470 000

-

2

a lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

-

-

3

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

49 973 000

650 000

4

ebből: építményadó

-

-

5

telekadó

-

-

6

magánszemélyek kommunális adója

3 950 000

650 000

7

idegenforgalmi adó tartózkodás után

1 223 000

-

8

iparűzési adó állandó jelleggel végzett

44 800 000

-

9

helyiségek,eszközök használata utáni kedvzemény, mentesség

2 725 000

0

10

egyéb kedvezmény vagy kölcsön elenegedése

11

összesen

57 168 000

650 000