Lovas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól

Hatályos: 2023. 02. 23

Lovas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól

2023.02.23.

Lovas Község Önkormányzata Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Lovas Község településfejlesztési tervének, településrendezési tervének (a továbbiakban együtt: településterv), településképi arculati kézikönyvének (a továbbiakban: kézikönyv) és településképi rendeletének elkészítése, módosítása során a 2. § szerinti partnerekre és a partnerségi egyeztetés helyi szabályaira terjed ki.

2. § A rendelet alkalmazásában érdekelt partnerek:

a) a település közigazgatási területén lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy ingatlannal rendelkezni jogosult természetes személyek,

b) a település területén székhellyel rendelkező civil szervezetek,

c) a településen székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

d) a településen működő egyházak, és

e) a környezetvédelmi érdekek képviseletére létrehozott politikai pártnak és érdekképviseletnek nem minősülő, a hatásterületen működő egyesületek.

3. § A településterv, kézikönyv, településképi rendelet készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatásáról szóló hirdetményt az Alsóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Lovasi Kirendeltsége (a továbbiakban: Hivatal) teszi közzé a Községháza hirdető tábláján és az Önkormányzat egyéb közterületi hirdető felületein, valamint a www.lovas.hu honlapon és a település közösségi média felületén.

4. § A partnerek az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket (a továbbiakban: partnerségi javaslat) a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet) szabályozott módon

a) lakossági fórumon szóban,

b) e rendelet 1. melléklete szerinti adatlap felhasználásával

ba) postai úton az adatlapon meghatározott címre, vagy

bb) elektronikus úton a hirdetményben meghatározott e-mail címre történő megküldéssel, vagy

bc) személyesen, vagy

bd) közvetlenül az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer (a továbbiakban: E-TÉR) felületére feltöltve

terjeszthetik elő a Korm. rendeletben meghatározott és a hirdetményben közzétett határidőig.

5. § A beérkezett partnerségi javaslatokat a Hivatal nyilvántartja az iratkezelési szabályoknak megfelelően.

6. § Tervezéssel érintett dokumentáció esetén a tervező a partnerségi javaslatokat írásban véleményezi, véleményét megküldi a polgármesternek címezve.

7. § A partnerségi egyeztetés lezárása a véleményezési szakasz általános szabályai szerint történik, a Korm. rendeletben szabályozott módon.

8. § Hatályát veszti a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 5/2017 (VII.26.) önkormányzati rendelet.

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.