Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2019 (III.5.) önkormányzati rendelete

Magyarpolány Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2015. (VII. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 06- 2019. 03. 06

Magyarpolány Község Önkormányzati Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42. §-ában biztosított jogkörében eljáró, az állami főépítészi hatáskörében eljáró Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, Közegészségügyi és Járványügyi Osztály, a Budapest Főváros Kormányhivatala, Közlekedési Főosztály, Útügyi Osztály, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedési Hatóság Útügyi és Hajózási Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály, Útügyi osztály, a Miniszterelnökség, Helyettes Államtitkárság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Hatósági Főosztály, Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály, Földhivatali Osztály, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály, Erdészeti Osztály, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Főosztály, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály, Bányászati Osztály, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala, a Budapest Főváros Kormányhivatala, Népegészségügyi Főosztály, Közegészségügyi Osztály, a Veszprém Megyei Önkormányzat véleményének kikérésével és a partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően a következőket rendeli el:


1. §  (1) Magyarpolány helyi építési szabályzatáról szóló 7/2015. (VII. 24.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(2) Az (1) bekezdésben lehatárolt területen területet felhasználni, továbbá telket alakítani, építményt, építményrészt építeni, átalakítani, bővíteni, felújítani, helyreállítani, korszerűsíteni és lebontani, elmozdítani, a rendeltetést megváltoztatni csak a Szabályozási Tervekben (SZT-1MMM M=1:2000; SZT-2 M=1:10000; SZT-3MM M=1:4000) és ezen szabályozási előírások rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően szabad."

(2) Az Ör. 1. § (3) helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § (3) Jelen szabályzat csak a mellékletét képező Szabályozási Tervekkel (SZT-MMM; SZT-2; SZT-3MM) együtt alkalmazandó.”

(3) Az Ör. 1. § (4) helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § (4) Az SZT-1MMM jelű módosított belterületi szabályozási terv e rendelet 1. mellékletét képezi.


2. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell.



Grőber József                                                                       Dobosi Gergely

                                 polgármester                                                                              jegyző




Záradék:

A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Az önkormányzat rendelete  európai uniós jogszabállyal ellentétes rendelkezést nem  tartalmaz.


Magyarpolány, 2019. március 5.



                                                                                                                                 Dobosi Gergely

                                                                                                                                       jegyző

Mellékletek